Există vreun efect secundar al dietei ceto?

Keto dieta are multe beneficii, dar uneori este asociată cu efecte secundare. Din fericire, efectul secundar al dietei ceto nu este periculos și adesea tratabil. Ceta dieta a câștigat popularitatea ca o modalitate naturală de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea. Această dietă este foarte scăzută în carbohidrați, bogată în grăsimi și moderată în proteine. În timp ce dieta este considerată a fi benefică pentru majoritatea oamenilor, uneori este asociată cu unele efecte secundare neplăcute, cum ar fi urinarea frecventă, constipația și diareea. În acest articol veți învăța cum să tratați efectul secundar al dietei ceto.

Efectul secundar al dietei ceto

Cele mai frecvente efecte secundare ale dietei ceto includ urinare frecventă, constipație, diaree, scăderea zahărului din sânge, amețeli și somnolență. O listă completă a efectelor secundare poate include:

 • Cravings pentru zahăr.
 • Oboseala.
 • Deshidratarea.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • Arsuri la stomac sau alte simptome de indigestie.
 • Motivație scăzută la exercițiu și redresare redusă din antrenamente.
 • Probleme cu somnul.
 • Moodiness sau iritabilitate.

Efectul secundar al dietei ceto: care este cauza?

Efectul secundar al dietei ceto este cauzat de trecerea corpului de la arderea zaharului la arderea grasimilor pentru majoritatea nevoilor sale de energie. Trecerea de la o dietă bogată în carbohidrați la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați scade nivelul de insulină din organism. Aceasta nu este numai sănătoasă, ci și unul dintre scopurile primordiale ale unei diete ceto. Când nivelurile de insulină sunt foarte scăzute, ficatul dvs. începe să transforme grăsimea în cetone, pe care majoritatea celulelor dvs. le pot utiliza în locul glucozei. Când corpul tău utilizează în principal cetone și grăsimi pentru energie, ești într-o stare de ketoză. Cu toate acestea, este nevoie de creierul dvs. și alte organe ceva timp pentru a se adapta la utilizarea acestui nou combustibil. Când nivelul insulinei scade, corpul dumneavoastră răspunde prin eliminarea mai mult de sodiu în urină, împreună cu apa. Din această cauză, probabil veți găsi că vă urinați mult mai des în prima săptămână sau cel puțin o dietă ceto. Această schimbare este responsabilă pentru o parte din pierderea rapidă în greutate care se întâmplă în stadiile incipiente ale unei diete ceto. Cu toate acestea, pierderea a multă apă și sodiu este responsabil pentru multe dintre efectele secundare neplăcute ale dietei ceto.

Tratamentele pentru efectele secundare cetone comune

Efectul secundar al dietei ceto nu trebuie să fie insuportabil pentru oricine dacă se iau măsurile adecvate pentru remedierea ei.

 • Urinare frecventa.

În prima zi sau două de începerea unei diete keto, este posibil să observați că trebuie să vă pipiți mai des. Dar nu vă faceți griji; acest efect secundar al cetozei are grijă de el însuși odată ce organismul se ajustează și nu mai arde prin glicogenul suplimentar.

 • Amețeli și somnolență.

Pe măsură ce corpul scapă de excesul de apă, el va elimina și mineralele precum potasiul, magneziul și sodiul. Acest lucru vă poate face să vă simțiți amețit, aprins și obosit. Din fericire, acest lucru este, de asemenea, foarte evitabil; tot ce trebuie este o mică pregătire în prealabil. Concentrați-vă pe consumul de alimente bogate în potasiu, cum ar fi frunzele verzi, broccoli, lactate, avocado, carne, carne de pasăre și pește. Încearcă să faci o bucată de grâu pentru a-ți lua toate grăsimile și grăsimile sănătoase. Adăugați sare la alimentele dvs. sau folosiți bulion sărat în timpul preparării. De asemenea, puteți dizolva o linguriță de sare obișnuită într-un pahar de apă și puteți crește hidratarea în același timp.

 • Constipație.

Pe măsură ce sistemul digestiv se adaptează, s-ar putea să vă simțiți inițial o constipație atunci când sunteți nou în dieta ceto. Remediați constipația, asigurându-vă că aportul de fibre este ridicat, consumând tone de legume nesaturate, luând suficientă sare și beți tone de apă în fiecare zi pentru a umezi conținutul colonului.

 • Diaree.

Unii oameni se confruntă cu probleme minore cu diaree în primele zile. S-ar putea să greșească să-și limiteze aportul de grăsimi împreună cu carbohidrații, ceea ce face ca aportul de proteine ​​să fie prea mare și poate duce la diaree. Nu sariti peste grasimile voastre! Asigurați-vă că carbohidrații pe care îi restricționați sunt înlocuiți cu surse de grăsimi în loc de proteine. Pentru un pic de ajutor suplimentar, luați o linguriță de pulbere de cânepă simplă de psyllium înainte de a mânca o masă pentru a ajuta la mutarea lucrurilor de-a lungul.

 • Glicemie scăzută.

Scăderea zahărului din sânge este un alt efect secundar al ketoziei atunci când începe o dietă ceto, în special pentru persoanele care au fost obișnuiți să mănânce cantități mai mari de carbohidrați în fiecare zi. Când cantitatea de aport de zahăr este redusă drastic pe o dietă ceto, este posibil să se întâlnească episoade pe termen scurt cu zahăr scăzut în sânge. Acest lucru vă poate face să vă simțiți temporar obosiți, flămânzi sau scârbiți până când corpul se ajustează.

KetoDiet: Suplimentul final de suport pentru ketogenic

Utilizarea suplimentelor KetoDiet este o modalitate alternativă recomandată pentru a evita efectul secundar al dietei ceto. Cu KetoDiet puteți elibera puterea de a promova o cetoză naturală pentru a sprijini pierderea în greutate și sănătatea generală. KetoDiet conține cele mai bune ingrediente naturale pentru a promova și induce o activitate cetogenică în organism, menținând în același timp niveluri sănătoase de energie. Pentru a afla mai multe informații despre KetoDiet, nu ezitați să vizitați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>