Există vreun efect secundar al chitosanului?

Există vreun efect secundar al chitosanului? Ei bine, chitosanul este în general recunoscut ca sigur de FDA. Chitosanul este un zahăr care este obținut în mod normal din scheletul exterior de homari, coajă, creveți și crab, dar foarte util. Este utilizat pe scară largă în scopuri de sănătate. Chitosanul își derivă numele de chitină. Sunt chimici deopotrivă. Acest produs este o sursă vastă de fibre, un supliment care ajută persoanele obeze să scadă kilogramele, deoarece are un conținut ridicat de fibre care sunt insolubile. Prin aceasta, chitosanul este cunoscut ca fiind mai eficient și unul dintre cele mai bune produse atunci când vine vorba de igienă și siguranță pentru persoanele care încearcă să slăbească. Nu vă faceți griji pentru efectul secundar al chitosanului, deoarece este în general recunoscut ca sigur.

Beneficiile chitosanului

Chitosanul nu se oprește din a fi doar un supliment pentru pierderea în greutate. Veți obține alte mai multe beneficii pentru sănătate atunci când utilizați acest produs. De exemplu, chitosanul este cunoscut pentru potențialul său extraordinar de scădere a colesterolului ridicat, a tensiunii arteriale ridicate și de a trata boala Crohn. Chitosanul este folosit și pentru probleme cauzate de insuficiența renală, inclusiv „sânge obosit” (anemie), pierderea forței și a apetitului, hiperfosfatemie ridicată și probleme cu somnul (insomnie).

Care este efectul secundar al chitosanului?

Cel mai frecvent efect secundar al chitosanului nu este grav sau de lungă durată. Dar unele persoane care sunt alergice la fructele de mare pot avea o reacție alergică la acest supliment, deoarece chitosanul este derivat din crustacee. Semnele unei reacții alergice pot include mâncărime, erupții cutanate și urticarie sau umflare a pielii. Dacă luați chitosan, s-ar putea să dezvoltați gaze sau să faceți greață sau constipație. Alte efecte secundare potențiale includ durerile de cap și umflarea încheieturilor.

Cum se poate preveni efectul secundar al chitosanului

Iată câteva lucruri de făcut pentru a preveni efectul secundar al chitosanului.

  • Verificați întotdeauna eticheta, asigurați-vă că utilizați un produs natural. Este posibil ca unele produse să fi fost amestecate cu ingrediente chimice.
  • Aveți grijă suplimentară dacă sunteți alergic la crustacee (homar, crab, scoici sau creveți).
  • Aveți grijă suplimentară și consultați medicul dacă aveți probleme la stomac.

Doza de chitosan

Suplimentele orale de chitosan sunt de obicei făcute din pulbere derivată din scoici ambalate în capace de legume. Dozele variază de la 700 mg pe porție la 1.800 mg pe porție. Unele companii vând chitosanul sub formă de spray oral lichid, comprimate presate sau pulbere slăbită (puteți chiar să îl împachetați chiar și în capsule cu legume). Toate acestea sunt vândute fie chitină, chitosan, fie combinația lor.

Concluzie

Chitosanul este sigur pentru majoritatea oamenilor. Atunci când este luat pe cale orală, chitosanul poate provoca tulburări ușoare ale stomacului, constipație sau gaze. Chitosanul este preluat din scheletul extern al scoicilor. Există îngrijorarea că persoanele cu alergii la crustacee ar putea fi, de asemenea, alergice la chitosan. Cu toate acestea, persoanele care sunt alergice la crustacee sunt de fapt alergice la carne, nu la coajă. Așadar, experții cred că chitosanul nu poate fi o problemă pentru persoanele cu alergie la crustacee. Găsiți alte informații despre chitosan făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>