Există reacții adverse la colagen?

În timp ce multe studii recunosc colagenul ca ingredient sigur, unii oameni încă se întreabă despre efectele secundare potențiale ale colagenului. Colagenul este o proteină structurală care se găsește în țesuturile conjunctive din întregul corp, inclusiv în piele. Funcția sa principală este de a ajuta țesuturile să reziste la întindere. Pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre fac mai puțin colagen. Din fericire, puteți restaura colagenul luând un supliment de colagen. Cercetătorii au investigat efectele suplimentării de colagen asupra îmbătrânirii pielii și a altor factori. Rezultatele sunt promițătoare, suplimentarea cu colagen este eficientă pentru inversarea îmbătrânirii. Dar există o întrebare comună din partea unor oameni: „Există efecte secundare de colagen?”.

Beneficiile pentru sănătate de colagen

Înainte să vorbim despre efectele secundare de colagen, ar fi mai bine dacă cunoașteți mai întâi beneficiile pentru sănătate. Suplimentele de colagen pot încetini procesul de îmbătrânire, cel puțin din punct de vedere vizual. Într-un studiu, 15 la sută dintre femeile care au luat un supliment care conține colagen, au avut mai puține linii faciale și riduri după 60 de zile, 32 la sută dintre femei au avut o îmbunătățire a nivelului de fotografiere (leziuni ale pielii cauzate de expunerea prelungită la soare) și 39 procente au îmbunătățit umiditatea pielii. Un alt studiu a descoperit o elasticitate a pielii îmbunătățită după patru săptămâni de suplimentare cu un supliment similar de colagen. Nu credeți că colagenul este benefic numai pentru piele, ci oferă și alte beneficii pentru sănătate:

  • Consolidarea unghiilor și stimulează creșterea părului.
  • Ajutând la îmbunătățirea digestiei și la vindecarea intestinului.
  • Îmbunătățirea forței musculare.
  • Să te îndulci într-un somn mai profund.

Efecte secundare de colagen: care este adevărul real?

O veste bună: într-adevăr nu există multe reacții adverse la colagen. Suplimentele de colagen par a fi în general sigure și bine tolerate. A lua suplimente de colagen, conform indicațiilor unui profesionist din domeniul sănătății, este în general sigur. Prin urmare, se sugerează că o persoană vorbește cu medicul înainte de a începe orice suplimente noi sau pentru a crește utilizarea oricărui supliment existent. În general, efectele secundare ale colagenului sunt ușoare și pot include diaree, o senzație generală de greutate în stomac și erupții cutanate.

Cum se pot evita efectele secundare de colagen

Pentru a evita efectele secundare de colagen, trebuie să luați supliment de colagen care conține colagen hidrolizat. Spre deosebire de colagenul general, colagenul hidrolizat a fost prelucrat și defalcat în lanțuri mai mici de aminoacizi. Procesul de hidroliză rupe colagenul în peptide mai mici ceea ce crește biodisponibilitatea acestora. În cuvinte mai simple, colagenul hidrolizat este absorbit mai ușor de corp. Când colagenul este mai ușor absorbit de corp, acest lucru poate preveni reacțiile alergice sau efectele secundare. Pure Collagen de la Proto-col este unul dintre cele mai bune produse de pe piață care conțin colagen hidrolizat numit Verisol®, o formulă de colagen hidrolizat de tip I și de tip III care funcționează în mod special pentru întinerirea pielii. Verisol® este peptide bioactive de colagen care crește substanțial umiditatea pielii și previne formarea ridurilor prin stimularea metabolismului pielii și formarea de colagen nou. Lista beneficiilor Pure Collagen de la Proto-col:

  • Îmbunătățirea sănătății pielii.
  • Creșterea elasticității pielii.
  • Reducerea ridurilor.
  • Îmbunătățirea structurii suprafeței pielii.
  • Scăderea celulitei.
  • Promovarea creșterii și sănătății unghiilor.

Dacă doriți să experimentați beneficii de colagen fără efecte secundare, atunci obțineți capsulele Pure Collagen de pe site-ul oficial Proto-col.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>