Există efecte secundare CLA?

În cazul efectelor secundare CLA, problemele sunt puține și sunt foarte departe între ele și, în cele mai multe studii, sunt complet inexistente. Acest lucru se datorează faptului că CLA, cunoscută și sub numele de acid linoleic conjugat, sunt acizi grași polinesaturați naturali care sunt prezenți în produsele animalelor “rumegătoare” cum ar fi oile și vacile. Din nefericire, datorită producției industriale de lapte și carne care utilizează cereale pentru a îngrășa animalele în loc să le permită să se hrănească în mod natural cu iarba, așa cum intenționează natura, conținutul de CLA din carne de vită, lapte și produse lactate este mult mai mic decât ar trebui să fie.

Beneficii potențiale pentru sănătate

În natură, CLA se găsește în cea mai mare parte în carnea grasă și lactatele animalelor rumegătoare. Multe studii observaționale pe termen lung au evaluat riscul de îmbolnăvire la persoanele care consumă cantități mai mari de CLA. În special, persoanele care obțin o mulțime de CLA din alimente sunt la un risc mai scăzut de diferite boli, inclusiv diabet zaharat tip 2 și cancer. În plus, studiile efectuate în țări unde vacile consumă în mod predominant iarbă – mai degrabă decât cereale – arată că persoanele cu cele mai multe CLA din corpul lor au un risc mai scăzut de boli de inimă. Cu toate acestea, acest risc mai mic ar putea fi cauzat și de alte componente de protecție în produsele animale hrănite cu iarbă, cum ar fi vitamina K2. Desigur, carnea de vită și produsele lactate hrănite cu iarbă sunt sănătoase din diverse alte motive. Deci, efectele secundare ale CLA există cu adevărat?

Unele efecte secundare CLA posibile

Una dintre cele mai mari preocupări ale persoanelor interesate să utilizeze orice produs este siguranța și CLA nu este diferită. CLA este în general considerat un supliment sigur și eficient dacă este utilizat în conformitate cu instrucțiunile. Acest lucru se datorează în parte faptului că CLA derivă din surse naturale și funcționează prin stimularea propriului proces metabolic al organismului pentru a determina pierderea de grăsimi și pentru a promova creșterea musculară. Cu toate acestea, CLA poate fi asociată cu unele efecte secundare dacă este administrat peste dozele recomandate și la persoanele cu anumite afecțiuni medicale. Iată câteva dintre efectele secundare ale CLA care trebuie urmărite:

  • efecte secundare CLA la doze normale.

Când se utilizează în dozele terapeutice, CLA poate provoca unele efecte secundare rare și nesemnificative care nu necesită întreruperea tratamentului. Majoritatea acestor efecte apar în sistemul gastro-intestinal și greață, scaune libere sau diaree și vărsături. Alte efecte secundare ușoare CLA sunt oboseala și arsurile la stomac sau indigestia acidă. Aceste reacții adverse sunt, de obicei, frecvente în primele două săptămâni de la administrarea suplimentului, dar se diminuează cu utilizarea continuă.

  • efecte secundare CLA la doze mai mari.

Dacă, dintr-un motiv sau altul, se ajunge la mai multe suplimente de CLA decât cele recomandate pentru o perioadă de timp, pot apărea unele reacții adverse moderate severe. Aceste reacții adverse pot include erupții cutanate inexplicabile, umflături ale membrelor și dificultăți de respirație. Reacțiile adverse foarte severe CLA pot include următoarele: o Unele persoane au raportat hiperglicemie (hiperglicemie crescută) deoarece CLA poate provoca rezistență la insulină. o Poate fi pro-inflamator așa cum a fost indicat prin prezența proteinei C reactive la persoanele care iau suplimentul. o Dozele mai mari pot reduce efectiv cantitatea de colesterol bun sau lipoproteine ​​cu densitate ridicată (HDL) și acest lucru poate predispune la hipercolesterolie și la riscurile asociate acesteia. o Aceste efecte secundare pot necesita asistență medicală și întreruperea imediată a suplimentului.

Alegerea unui supliment CLA

Dacă nu mâncați o grămadă de carne hrănitoare și lactate, este posibil să trebuiască să luați supliment de acid linoleic conjugat. Cu toate acestea, nu toate suplimentele CLA se fac în mod egal. Atunci când alegeți un supliment CLA, căutați următoarele caracteristici:

  • Proaspăt de CLA.
  • Sursa CLA.
  • Cantitatea de CLA.

Nici un supliment nu este o “pastila magica” care va rezolva toate problemele tale. Dar dacă doriți ca un supliment CLA de încredere să faceți în siguranță fără efecte secundare, CLA-V2 este unul în care puteți avea încredere. Un CLA-V2 conține 80% CLA din uleiul de șofrănel sursă naturală. Deci, acest supliment CLA este o sursă naturală de grăsime care susține metabolismul organismului și utilizarea de grăsimi stocate pentru energie în timpul exercițiilor fizice, în timp ce CLA reduce numărul de celule grase din organism. Pentru informații suplimentare despre suplimentul CLA, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>