Eficacitatea chitosanului pentru tratamentul colesterolului ridicat

Mulți medici susțin utilizarea chitosanului pentru tratamentul colesterolului ridicat, pe baza capacității sale de a scădea colesterolul la persoanele cu colesterol ridicat. Chitosanul este o formă de fibre prelucrate chimic din coji de crustacee. Ca și alte forme de fibre, cum ar fi tărâțele de ovăz, chitosanul nu este bine digerat de corpul uman. Pe măsură ce chitosanul trece prin tractul digestiv, se pare că are capacitatea de a se lega de grăsimea ingerată și de a o duce în scaun. Din acest motiv, a fost utilizat ca agent pentru scăderea colesterolului și reducerea greutății.

Prezentare generală a chitosanului

Chitosanul este derivat din chitină, un material natural unic care acționează ca un scut robust, foarte rezistent. Beneficiile Chitosanului sunt de la proprietățile fizice neobișnuite. Ca polimer, alcătuit din lanțuri mari de molecule, chitosanul se poate lega de grăsimile din intestin și poate încuraja eliminarea acestora. În schimb, poate stimula pierderea în greutate și scăderea colesterolului. Aplicat pe piele, chitosanul formează pelicule de protecție, oprește sângerarea, reduce inflamațiile și îmbunătățește regenerarea. Astăzi, majoritatea oamenilor sunt interesați de eficacitatea chitosanului pentru tratamentul ridicat al colesterolului și obezitatea. În viitor, însă, acest material interesant care protejează scoicile și insectele din mediul exterior poate deschide calea către o nouă eră a medicinei regenerative.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este un tip de grăsime care se găsește în sângele tău. Ficatul dumneavoastră face colesterol pentru corp. De asemenea, puteți obține colesterol din alimentele pe care le mâncați. Carnea, peștele, ouăle, untul, brânza și laptele au colesterol în ele. Fructele, legumele și boabele (precum fulgii de ovăz) nu au colesterol. Cele două tipuri principale de colesterol sunt:

  • Colesterolul lipoproteic de densitate mică sau „colesterolul rău” transportă colesterolul din ficat în fluxul sanguin, unde se poate lipi de vasele de sânge.
  • Colesterolul lipoproteic de mare densitate sau „colesterolul bun” transportă colesterolul în sânge înapoi la ficat, unde este descompus.

Colesterolul este în fiecare celulă din corpul tău. Ai nevoie de colesterol pentru a-ți ajuta creierul, pielea și alte organe să-și facă treaba. Dar să mănânci prea multă grăsime și colesterol este o idee proastă. Colesterolul ridicat crește șansele de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

Chitosan pentru tratamentul colesterolului ridicat

Există dovezi despre eficacitatea chitosanului pentru tratamentul colesterolului ridicat. O cercetare arată că luarea chitosanului scade semnificativ colesterolul total sau lipoproteina „proastă” cu densitate mică la persoanele cu colesterol ridicat. Participanții la cercetare au consumat fie o cantitate specifică zilnică de pâine conținând 2 la sută chitosan, fie au mâncat pâine obișnuită. Participanții care au mâncat pâinea chitosană au înregistrat niveluri mai scăzute de lipoproteină cu densitate mică sau așa-numitul colesterol rău și creșteri semnificative ale lipoproteinei cu densitate ridicată sau a colesterolului bun.

Chitosan pentru tratamentul ridicat al colesterolului: cum funcționează?

Chitosanul este extras din scoicile de creveți, homar și crabi. Este o substanță fibroasă care poate bloca absorbția grăsimilor alimentare și a colesterolului. Când călătorește prin intestine, chitosanul se leagă de grăsimea dietetică și o scoate de-a lungul corpului, împiedicând absorbția acestei grăsimi. Acest proces explică funcția chitosanului pentru tratamentul ridicat al colesterolului. Cea mai frecventă doză de chitosan pentru tratamentul colesterolului ridicat este de 2,4 g / zi. Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre cum să luați chitosan corect, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>