Efectele benefice ale suplimentului CLA pentru diabetici

Mulți cercetători și medici recomandă suplimentul CLA pentru diabetici, pentru că aportul regulat de CLA poate duce la un control mai bun al greutății și la gestionarea bolilor. Acidul linoleic conjugat (CLA) este acizi grași sănătoși. CLA este prezentă în produsele lactate și în carnea de la rumegătoare și în cantități foarte mici în corpul nostru. Potrivit cercetătorilor, CLA pare să protejeze celulele programate să devină diabetice împotriva dezvoltării diabetului și, de asemenea, previne procesele de boală care duc la ateroscleroză, inflamație cronică și cancer de colon. Clasificat ca un supliment nutrițional, se consideră că CLA modifică echilibrul dintre celulele adipoase și celulele musculare din organism.

Ce este CLA

CLA este acidul linoleic conjugat. Produsele lactate și carnea conțin CLA. Este disponibil și ca supliment alimentar. CLA conține un amestec de diferite forme chimice – sau izomeri – ai acidului linoleic, un tip de grăsime pe care organismul trebuie să o funcționeze corect. Constatările preliminare sugerează că CLA poate avea efecte benefice în ceea ce privește diabetul, precum și alte boli. Cu toate acestea, oricine are diabet trebuie să se consulte cu medicul înainte de a utiliza acest supliment.

CLA: este foarte bun pentru diabetici?

Unii cercetători cred în bunătatea suplimentului CLA pentru diabetici, dar alți cercetători spun că CLA nu este benefic pentru diabetici. De ce există o diferență în concluzie? Ei bine, majoritatea suplimentelor CLA de pe piață conțin două forme ale compusului, cunoscute ca izomeri. Izomerii sunt molecule care au aceeași formulă moleculară, dar atomii sunt aranjați diferit în spațiu. În cazul CLA, un izomer cunoscut sub numele de cis-9-trans-11 CLA are efecte benefice, dar cealaltă formă, trans-10-cis-12 CLA, poate fi dăunătoare și ar putea induce o stare diabetică. Din fericire, unii cercetători au găsit acum o modalitate de a sintetiza în mod selectiv beneficiul CLA cis-9-trans-11 în cantități mari. În concluzie, un supliment CLA de înaltă calitate cu compoziția moleculară potrivită va fi bun pentru diabetici. Acest supliment CLA poate fi adăugat la dieta zilnică pentru a ajuta la gestionarea diabetului.

Studiu privind suplimentul CLA pentru diabetici

Într-un studiu clinic, diabetici care au adăugat CLA la dieta lor au avut o masă corporală mai mică, precum și niveluri scăzute de zahăr din sânge până la sfârșitul studiului de opt săptămâni. Hiperglicemia sau hiperglicemia este un semn distinctiv al diabetului zaharat. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca nivele mai ridicate de CLA in fluxul sanguin au condus la niveluri mai mici de leptina, un hormon crezut pentru a regla nivelul de grasime. Mulți oameni de știință cred că nivelurile ridicate de leptină pot juca un rol în obezitate, unul dintre cei mai mari factori de risc pentru diabet zaharat la adulți. Un alt studiu a constatat că o reducere modestă a greutății corporale a dus la o scădere cu 58% a incidenței diabetului într-un grup de persoane cu risc crescut de apariție a bolii. Deci, putem concluziona că efectele pozitive ale suplimentului CLA pentru diabetici sunt reale.

Un ghid pentru alegerea suplimentului CLA potrivit pentru diabetici

Pentru a putea alege cel mai bun supliment CLA pentru diabetici, trebuie sa intelegeti sursele CLA. CLA se găsește în mod natural în grăsimea din lapte și în carnea rumegătoarelor – animale care își mestecă mâncarea, cum ar fi vacile și oile. Cantitatea de CLA din aceste alimente depinde de ceea ce animalul a mâncat. Conținutul de CLA al laptelui de la vacile hrănite cu iarbă este de cinci ori mai mare decât cel al vaci hrănite cu cereale. CLA este, de asemenea, vândut ca un supliment alimentar. Suplimentele nu provin din rumegătoare, ci sunt produse prin modificarea uleiurilor vegetale. Din acest motiv, cele două surse au structuri chimice puțin diferite. Ei bine, cel mai bun supliment CLA pentru diabetici este cel derivat din surse vegetale. Astfel, suplimentul va fi, de asemenea, potrivit pentru vegetarieni. Puteți să faceți clic pe link-ul de mai jos pentru a găsi locul potrivit pentru a cumpăra supliment CLA pentru diabetici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>