Eczemă și dermatită: care sunt diferențele lor?

Eczemul și dermatita sunt termeni generici pentru “inflamarea pielii”. Ambele sunt folosite pentru a descrie condițiile de piele cu pete roșii, uscate și erupții cutanate. Termenii “eczemă” și “dermatită” sunt în general utilizați interschimbabil, deși anumite condiții sunt mai des denumiți unul sau altul.

Sunt eczeme și dermatite diferite?

Cu toate că cuvintele “eczema” și “dermatita” se pot suprapune în modul în care sunt utilizate, anumite tipuri de afecțiuni ale pielii sunt mai bine cunoscute doar printr-un nume. De exemplu, mulți medici folosesc termenii “eczema” și “dermatita atopică” interschimbabil, dar nu ar folosi termenul “dermatită de contact” în locul “eczemelor”.

Diferite tipuri de eczeme și dermatite

Există mai multe tipuri diferite de eczeme și dermatite despre care ar trebui să știți. Deși există mai multe tipuri distincte de eczeme și dermatite, este posibil să aveți mai mult de un singur tip la un moment dat. Toate tipurile de eczeme și dermatită provoacă mâncărime și înroșire, dar unele pot provoca, de asemenea, pielea ta să fie în blister, “plânge” sau coaja. Este important să înțelegeți ce tip aveți și, de asemenea, simptomele și declanșatoarele, pentru a vă putea trata și gestiona cel mai bine starea pielii.

Dermatită atopică sau eczemă.

Dermatita atopica este cronica si inflamatoare. Desi cauza exacta a atopic este necunoscuta, se intampla atunci cand sistemul imunitar intra in overdrive ca raspuns la un alergen sau iritant in interiorul sau in afara corpului. Dermatita atopica incepe de obicei in copilarie, adesea in primele sase luni de viata. Unele simptome comune ale dermatitei atopice:

 • Piele uscată și scalabilă.
 • Roșeață (eritem).
 • Mâncărime.
 • Crăpăturile din spatele urechilor.
 • O erupție pe obraji, brațe și picioare.

Dermatita de contact.

Unii oameni experimentează o reacție cutanată atunci când vin în contact cu anumite substanțe. Aceasta se numește dermatita de contact. Simptomele dermatitei de contact pot include:

 • Piele uscată, roșie și mâncărime care se poate simți ca și cum ar arde.
 • Vezicule.
 • urticarie, un tip de erupție cutanată care constă în buline mici, roșii.

O persoană cu dermatită atopică are un risc crescut de dermatită de contact.

Eczema dishidrotică.

Eczemele dishidrotice apar de obicei la adulți cu vârsta sub 40 de ani. De obicei apare pe mâini și picioare și are simptome caracteristice, inclusiv mâncărime intense și apariția unor blistere mici. În unele cazuri, blisterele pot deveni mari și apoase. Blisterele se pot infecta, ceea ce poate duce la durere și umflături. Acestea pot, de asemenea, să-și iau puroi. Blisterul se limpezește de obicei în câteva săptămâni. După aceasta, pielea devine deseori uscată și crăpată, ceea ce poate duce la fisuri dureroase ale pielii. Nu este clar ce cauzează eczemă dishidrotică. Cu toate acestea, este mai frecventă la persoanele care au:

 • Febra fanului.
 • Dermatita atopică sau antecedentele familiale ale dermatitei atopice.
 • Infecții cutanate fungice.

Alte tipuri de eczeme.

Există mai multe alte tipuri de eczeme:

 • Eczemă numeroasă.
 • Dermatita seboreica.
 • Dermatita de stază.
 • Eczemă discoidă.
 • Eczemă varicoasă.
 • Eczemă astetotică.

Tratamente pentru eczeme și dermatită

Tratamentele pentru eczeme și dermatită pot include medicamente, terapie cu lumină și creme de piele bune. Puteți preveni anumite tipuri de eczeme și dermatite prin evitarea:

 • Lucruri care vă irită pielea, cum ar fi anumite săpunuri, țesături și loțiuni.
 • Stresul.
 • Lucruri la care sunteți alergic, cum ar fi alimente, polen și animale.

Utilizarea cremei de piele este cu siguranță cel mai ușor mod de a trata eczemele și dermatitele. Și cea mai bună cremă de piele pentru tratarea tuturor tipurilor de eczeme și dermatite este Revitol Eczema Cream. Revitol Eczema Cream este o cremă naturală care vă poate ajuta să scăpați de eczeme. Mulți oameni care au folosit-o au dat feedback foarte mult. Este o soluție finală pentru oricine suferă de eczeme și a fost foarte recomandat de profesioniștii din domeniul medical. Ceea ce face ca Revitol Eczema Cream să fie atât de eficientă este ingredientul său activ (fulgi de ovăz coloidal) care sa dovedit a restabili o piele mai sănătoasă în numai 3 zile. Acest ingredient principal este nu numai sigur, ci și foarte eficient în restabilirea funcției pielii și protejarea acesteia împotriva daunelor suplimentare. Este un emolient extrem de eficient care are proprietăți antiinflamatorii, efecte anti-pruritice. Revitol Eczema Cream este dovedit clinic, aprobat de FDA și dezvoltat de dermatologi de vârf. Acesta conține ingrediente naturale 100% care oferă o ușurare instantanee. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru informații suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>