Eczema atopica: simptome, cauze si tratament

Eczema atopica sau dermatita atopica este cea mai comuna forma de eczema, o afectiune care determina pielii sa devina mancarimi, rosii, uscate si crapate. Eczema atopică este mai frecventă la copii, care se dezvoltă adesea înainte de ziua de naștere. Cu toate acestea, se poate dezvolta, de asemenea, pentru prima dată la adulți. Este, de obicei, o afecțiune pe termen lung (cronică), deși se poate îmbunătăți semnificativ sau chiar complet clar la unii copii, pe măsură ce îmbătrânesc.

Simptomele eczemelor atopice

Eczema atopica provoaca suprafete ale pielii sa devina mancarimi, uscate, crapate, inflamate si rosii. În mod obișnuit vor exista perioade în care simptomele se vor îmbunătăți, urmate de perioade în care se înrăutățește. Flare-up-uri pot apărea de două ori sau de trei ori pe lună. Eczema atopica poate aparea pe tot corpul, dar este mai frecventa pe maini (in special pe degete), pe interiorul coatelor sau spatelui genunchiului, si pe fata si scalpul la copii. Fața este implicată mai frecvent la adulți. Severitatea eczemei ​​atopice poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Persoanele cu eczeme ușoare pot avea doar zone mici de piele uscată, care sunt ocazional mâncărime. În cazurile mai severe, eczema atopică poate cauza o răspândire roșie, o piele inflamată pe tot corpul și o mâncărime constantă. Scratching poate perturba somnul, face pielea sângerând și poate provoca infecții secundare. De asemenea, se poate agrava mâncărimea și se poate dezvolta un ciclu de mâncărime și zgârieturi regulate. Acest lucru poate duce la nopți nedormite și dificultăți de concentrare la școală sau la locul de muncă.

Ce cauzeaza eczema atopica?

Nu stim exact cauza eczemelor atopice. Cercetatorii stiu ca o combinatie de genetica si alti factori sunt implicati. Când o substanță din interiorul sau din afara corpului declanșează sistemul imunitar, reacționează prea mult și produce inflamație. Aceasta inflamație provoacă apariția de roșu, aprins și mâncărime. De asemenea, stim ca eczema atopica functioneaza in familii, dar nu stim exact modul in care este trecut de la parinti la copii. Dacă un părinte are eczemă atopică, astm sau febră de fân, există o șansă de 50% ca copilul să aibă cel puțin una dintre aceste boli. Dacă ambii părinți au una sau mai multe dintre aceste condiții, șansele sunt mult mai mari decât copilul lor. Se estimează că aproximativ 10% dintre persoanele din întreaga lume sunt afectate de eczeme atopice la un moment dat în viața lor. Condiția pare să fie mai frecventă în zonele urbane și în țările dezvoltate. Oricum, dermatita atopica nu este contagioasa. Tu sau copilul tău nu o poți “prinde” de la o altă persoană, sau o dai altcuiva.

Tratarea eczemelor atopice

A face cu eczeme atopice este un loc de muncă grea pentru că nu se știe niciodată ce îi vor sugera oamenii de fiecare dată când fac o apariție publică în care bolile pielii sunt vizibile. Mulți oameni care suferă de eczeme atopice încearcă să găsească orice remediu posibil, dar nimic nu funcționează, nici medicul prescris, nici medicamentele naturale. Este mai bine ca persoana care suferă de eczeme atopice să aibă grijă de o altă formulă eficientă, care ar putea fi de mare ajutor, la fel ca Revitol Eczema Cream, care a ajutat mii de oameni să-și vindece eczemele fără a lăsa urme în urmă. Revitol Eczema Cream merge dincolo de loțiunile zilnice obișnuite pentru a ușura uscăciunea, iritarea și mâncărime datorită eczemelor. Această cremă este demonstrată clinic pentru a restabili o piele vizibil mai sănătoasă în doar 3 zile, cu administrare de două ori pe zi (sau după necesitate). Revitol Eczema Cream conține fulgi de ovăz coloidal, care a fost folosit pe tot parcursul istoriei pe piele. Făina de ovăz coloidal este pulberea din măcinarea și prelucrarea cerealelor întregi de ovăz. FDA a clasificat făina de ovăz coloidală ca ingredient activ și eficient pentru protejarea pielii pentru a proteja și a ajuta la ameliorarea iritației pielii și a mâncării datorate eczemelor și erupțiilor cutanate. Un produs de protecție a pielii protejează pielea rănită sau expusă de iritarea factorilor de mediu și poate ajuta la ameliorarea pielii. Flaconul de ovăz coloidal se califică drept ingredient activ care protejează pielea din cauza proprietăților sale asemănătoare barierei, cu proprietăți bune de împrăștiere și agățare necesare pentru o protecție continuă. Pentru a afla mai multe despre tratamentul cu eczeme atopice, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>