Drojdie cauzează infecții la femei

Care sunt cauzele infecțiilor cu drojdie? Ei bine, cele mai multe infecții drojdie la femei sunt cauzate de organismul Candida albicans. Infecțiile cu drojdie sunt foarte frecvente și afectează până la 75% dintre femei la un moment dat în timpul vieții. Principalul simptom al infecției cu drojdie vaginală este mâncărimea, dar pot apărea și arsuri, descărcări și dureri prin urinare sau contact sexual. Este posibil ca o femeie să transmită o infecție de drojdie la un partener de sex masculin, chiar dacă infecția cu drojdie nu este considerată a fi o boală cu transmitere sexuală adevărată deoarece poate apărea la femei care nu sunt active sexual. Tratamentul infecției cu drojdie la bărbați, ca și la femei, implică medicamente antifungice.

Ce este o infecție cu drojdie?

O infecție cu drojdie vaginală este o infecție fungică care provoacă iritații, descărcări și mâncărime intense ale vaginului și vulvei – țesuturile la deschiderea vaginală. De asemenea, numită candidoză vaginală, infecția cu drojdie vaginală afectează până la 3 din 4 femei la un moment dat în viața lor. Multe femei au cel puțin două episoade. O infecție cu drojdie vaginală nu este considerată o infecție cu transmitere sexuală. Dar, există un risc crescut de infecție cu drojdie vaginală în momentul primei activități sexuale obișnuite. Există, de asemenea, unele dovezi că infecțiile pot fi legate de contactul gurii cu contactul genital. Oricare ar fi infecțiile cauzate de drojdie, totuși, medicamentele le pot trata efectiv. Dacă aveți infecții recurente de drojdie – patru sau mai multe într-un an – este posibil să aveți nevoie de un curs mai lung de tratament și de un plan de întreținere.

Drogurile cauzate de drojdie

Drogurile cauzate de drojdii nu se limitează la unul sau doi factori. Multe lucruri pot schimba echilibrul organismelor de drojdie prezente în mod normal în vagin. Dacă există prea multe, poate declanșa o infecție cu drojdie. Declanșatoarele includ:

  • Menstruație: Modificările nivelelor hormonale în timpul unui ciclu menstrual normal pot duce la infecții ocazionale sau recurente de drojdie.
  • Creșterea nivelului de estrogen: Femeile care iau pilule contraceptive care au o doză mare de estrogen, precum și cele cu hormoni de estrogen sunt mai susceptibile de a dezvolta o infecție cu drojdie.
  • Sarcina: Nivelurile crescute de estrogen în timpul sarcinii fac femeile mai sensibile la infecțiile recurente de drojdie.
  • Antibiotice: antibioticele cu spectru larg ucid bacterii lactobacilice sănătoase în vagin, ceea ce permite drojdiilor să se dezvolte.

Diabetul zaharat: Diabet zaharat, controlat sau necontrolat, pune femeile la risc mai mare pentru dezvoltarea unei infecții cu drojdie.

  • Tratamente împotriva cancerului: tratamentele cu chimioterapie care creează un risc mai mare pentru dezvoltarea unei infecții cu drojdie.
  • Sistem imunitar afectat: femeile cu imunitate slabă la terapia cu corticosteroizi sau infecțiile cu HIV prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea unei infecții cu drojdie.

În cele din urmă, cele mai multe cauze ale infecțiilor cu drojdie sunt rezultatul unui tip de ciupercă Candida cunoscută sub numele de Candida albicans, care răspunde, în general, tratamentelor standard, dar există și alte tulpini care sunt mai rezistente la opțiunile de tratament obișnuite. Dacă întâmpinați probleme de tratare sau vindecare a infecției cu drojdie, consultați un medic specialist.

Pot provoca evitarea cauzelor infecțiilor cauzate de drojdie vaginală?

Există modalități prin care femeile să evite cauzele infecțiilor cu drojdie. Femeile se pot simți mai confortabile și pot avea mai puține iritații dacă poartă lenjerie de corp din bumbac respirabil și îmbrăcăminte liberă și evită spray-urile și dușurile vaginale. Există modalități prin care femeile să evite cauzele infecțiilor cu drojdie. Femeile se pot simți mai confortabile și pot avea mai puține iritații dacă poartă lenjerie de corp din bumbac respirabil și îmbrăcăminte liberă și evită spray-urile și dușurile vaginale. Există dovezi științifice că a face aceste lucruri împiedică infecțiile cu drojdie. Dacă o femeie are diabet zaharat, păstrarea sub control a nivelului zahărului din sânge îi va ajuta să evite infectarea cu drojdie. Dacă credeți că aveți o infecție, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări. Nu luați antibioticele rămase sau antibioticele sau medicamentele altcuiva, deoarece acestea sunt alegerea greșită pentru starea dumneavoastră. Și luarea de antibiotice atunci când acestea nu sunt necesare poate face infecții drojdie mai severe. Este, de asemenea, posibil ca o ceasca de iaurt (care contine bacterii acidophilus) pe zi sa fie folositoare in prevenirea infectiilor cu drojdie. Cu toate acestea, consumul de iaurt singur nu va vindeca sau preveni infecțiile cu drojdie vaginală. Trebuie să mâncați alimente sănătoase care au un conținut scăzut de zahăr, să vă mențineți igiena proprie și să duceți o viață mai puțin stresantă. Puteți face clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe măsuri detaliate pentru a preveni infecțiile cu drojdie la femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>