Dozajul turmeric recomandat

Pentru a beneficia de avantajele sănătății turmerice, recomandările dozelor de curcumă variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv starea dvs. de sănătate și obiectivele generale de sănătate. Este posibil să cunoașteți turmericul în primul rând ca un condiment, dar este, de asemenea, utilizat în medicina ayurvedică, o abordare holistică a sănătății care a apărut în India cu peste 3000 de ani în urmă. Suplimentele cu turmeric sunt acum disponibile pe scară largă pentru utilizarea medicamentelor, dar găsirea unei doze potrivite de curcumă poate fi confuză. Iată o privire asupra utilizărilor și beneficiilor turmericului și a dozei eficiente.

Cele mai bune utilizări pentru turmeric

Studiile preliminare sugerează că ingestia de extract de curcumă poate ajuta la stabilizarea sau chiar prevenirea cancerului colorectal. Dovezile în creștere sugerează că turmericul poate ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer. Principalul constituent al curcuminei, curcumina, pare să blocheze progresia bolii Alzheimer. Studiile populațiilor indiene, al căror regim alimentar este bogat în turmeric, arată că ratele de boală Alzheimer sunt foarte scăzute în aceste grupuri. Curcumina găsită în turmeric poate preveni, de asemenea, oxidarea colesterolului, reduce progresia aterosclerozei și protejează împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. În mod punctual, turmericul este utilizat pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, cum ar fi viermii, mușcăturile leechilor, inflamația pielii și vânătăi. Se utilizează și ca analgezic.

Doză turmerică recomandată pe zi

Turmeric este disponibil sub formă de pudră sub formă de condimente culinare și în comprimate și capsule ca suplimente alimentare. Eticheta trebuie să fie etichetă ca extract de curcumă standardizat sau compus, curcumină. Ingredientul activ în turmeric este curcumina (acolo se află superputerile sale). Deci, atunci când verificați o etichetă a capsulei de curcumă, este important să notați cât de mult este curcumina în ea. Când se folosește condimentul pe cont propriu, regula generală este că există 200 de miligrame de curcumină într-o linguriță de curcumă proaspătă (deși variază puțin în funcție de sursă și originile). Luând o pilulă sau o capsulă poate fi cel mai simplu mod de a vă asigura că obțineți suficient doza de curcumă potrivită. Aproximativ 500 de miligrame de curcuminoizi pe zi reprezintă o doză bună de sănătate pentru menținerea inflamației și pentru promovarea sănătății intestinale – dar dacă suferiți de durere cronică, ați putea dori să cvadrumați asta.

Doză turmerică pentru condiții specifice

Care este cea mai bună doză de curcumă? Răspunsul la această întrebare poate depinde de motivul pentru care luați o curcumă. Acestea sunt câteva doze zilnice de curcumă care au fost folosite pentru adulți:

  • Doză turmerică pentru depresie: 500 miligrame de curcumină administrate de două ori pe zi.
  • Doză turmerică pentru colesterol ridicat: 1,4 grame extract de curcumă în două doze zilnice timp de 3 luni.
  • Doză turmerică pentru boala hepatică care nu este cauzată de alcool: 500 miligrame de produs care conține 70 miligrame de curcumină zilnic timp de 8 săptămâni.
  • Doză turmerică pentru artrita: O doză de turmeric capsule de 400 până la 600 miligrame de trei ori pe zi sau 0,5 grame la 1 gram de rădăcină pulbere până la 3 grame pe zi pentru osteoartrită și 500 miligrame de două ori pe zi este o doză recomandată de curcumă pentru artrita reumatoidă .
  • Dozaj turmeric pentru prurit: 1,500 miligrame de turmeric în trei doze divizate zilnic timp de 8 săptămâni. De asemenea, un produs specific care conține extract de curcumă plus piper negru sau piper lung pe zi timp de 4 săptămâni.
  • Doză turmerică pentru sindromul premenstrual: 100 miligrame de curcumină, o substanță chimică în turmeric, de două ori pe zi, începând cu 7 zile înainte de menstruație, continuând în perioada menstruală și timp de 3 zile după încheierea perioadei menstruale, pentru 3 cicluri menstruale într- rând.

Cel mai bun supliment alimentar care conține turmeric

Aceste zile, turmericul este considerat unul dintre cele mai importante superfoods și poate face mult mai mult decât îmbunătățirea sănătății articulațiilor. Turmeric este un condiment care a fost folosit de mii de ani în India pentru puterea sa medicală. De asemenea, conține compuși numiți curcuminoizi. Principalul ingredient activ în turmeric, curcumina conține proprietăți antiinflamatorii și este, de asemenea, un antioxidant foarte puternic. Cu toate acestea, conținutul de curcumină din turmeric nu este de obicei foarte ridicat, dar, din fericire, există TurmericPlus – un supliment complet natural care vine cu un conținut ridicat de curcumină chiar și la nouăzeci și cinci la sută! Dacă doriți să experimenteze efectele întregi ale curcuminei, trebuie să luați un supliment de curcumă cu un conținut ridicat de curcumină, și asta este exact ceea ce oferă TurmericPlus. Dați clic pe link-ul de mai jos pentru a afla alte avantaje importante oferite de TurmericPlus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>