Dozajul recomandat de vitamina B3

Vitamina B3, cunoscută și sub denumirea de niacină, este un nutrient important. Acest articol explică tot ce trebuie să știți despre doza recomandată de vitamina B3. Ca supliment, vitamina B3 joacă un rol în transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie. Ajută corpul să folosească proteine ​​și grăsimi și menține sănătatea pielii, a părului și a sistemului nervos. Alte beneficii posibile ale vitaminei B3 se datorează potențialului său scăzut de colesterol, proprietăților antioxidante și antiinflamatoare. Cu toate acestea, poate provoca, de asemenea, reacții adverse dacă luați doze mari. Citește mai departe pentru a cunoaște cea mai bună doză de vitamină B3.

Posibile efecte secundare

Ca supliment, vitamina B3 este în general sigură pentru consum. Efectele secundare minore ale suplimentelor de vitamina B3 sunt diaree, amețeli, mâncărime, flatulență, arsuri la stomac și dureri de cap ușoare. Nu este recomandată administrarea unei doze mari de vitamină B3 (mai mult de 3 grame pe zi), deoarece poate avea un efect negativ sau chiar toxic asupra ficatului. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua vitamina B3 dacă:

 • Sunt însărcinate sau alăptează.
 • Aveți diabet.
 • Aveți boală hepatică.
 • Aveți boală vezicală a vezicii biliare.
 • Aveți guta.

Cel mai bine este să consultați un medic înainte de a lua suplimente de vitamina B3 înainte de a suferi intervenții chirurgicale sau de a lua orice medicament anticoagulant deoarece vitamina B3 vă reduce coagularea sângelui.

Dozarea corectă a vitaminei B3 de luat

Toată lumea are nevoie de o anumită cantitate de vitamină B3 – din alimente sau suplimente – pentru ca organismul să funcționeze normal. Această cantitate este denumită consumul de referință alimentar. Doza recomandată de vitamina B3 variază în funcție de vârstă și de alți factori:

 • Copii: între 2-16 miligrame pe zi, în funcție de vârstă.
 • Bărbați: 16 miligrame pe zi.
 • Femeile: 14 miligrame zilnic.
 • Femeile (gravide): 18 miligrame pe zi.
 • Femeile (alăptează): 17 miligrame pe zi.
 • Admisia zilnică maximă pentru adulți de toate vârstele: 35 miligrame pe zi.

Puteți lua vitamina B3 mai mult de 35 mg pe zi?

Dacă luați suplimente convenționale cu vitamina B3, cum sunt pastilele și pulberile, doza maximă recomandată pentru adulți este de numai 35 mg pe zi. Când luați o doză mai mare de vitamina B3, va exista un efect negativ sau toxic asupra ficatului. Cu toate acestea, nu s-au raportat reacții adverse grave la consumatorii care au luat Niacin Max – un supliment modern care conține 75 mg de niacină pe porție. Niacin Max vine într-o cutie subțire, dreptunghiulară cu benzi ambalate individual și acum vine și sub formă de pulverizare. Acesta devine un produs popular printre culturistii, atletii si pasionatii de fitness care doresc un fizic sculptat, musculos si imbunatatesc performanta si rezistenta fizica. Atunci când puneți o bandă subțire de Niacin Max în gură, se dizolvă rapid în țesutul mucoasei și eliberează niacin pur (vitamina B3) direct în sângele dvs., fără a trece prin stomac, astfel încât să nu provoace efecte secundare. Acest niacin este bio-structurat cu lipozomi, este protejat până la momentul în care ajunge la celulele dumneavoastră. Acest sistem foarte bine orientat, cu ecranat, oferă Niacin Max o biodisponibilitate mai mare decât orice alte suplimente. Ceea ce înseamnă că ai aproape toate, nu doar o parte din ea. Dacă sunteți interesat să utilizați Niacin Max, nu ezitați să vizitați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>