Dozajul goji berry recomandat

Subiectul principal al acestui post este despre dozajul goji berry. Boabele Goji conțin multe substanțe nutritive care au recomandat dozele zilnice, cunoscute și ca valori zilnice. Goji este o plantă care crește în regiunea mediteraneeană și în părți ale Asiei. Boabele sunt folosite pentru a face medicamente. Goji boabe este folosit pentru multe condiții, inclusiv diabet zaharat, scădere în greutate, îmbunătățirea calității vieții, și ca un tonic. În alimente, boabele sunt consumate crude sau utilizate în gătit. Doza adecvată de goji berry depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta utilizatorului, starea de sănătate și alte câteva condiții. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele produselor și consultați farmacistul, medicul sau altul specialist în domeniul sănătății înainte de utilizare.

Nutrientii din goji

Am furnizat date nutriționale despre goji fructe de padure. Aceste informații se aplică goji uscate, fără alte ingrediente. Dimensiunea de servire este de 5 linguri de nivel.

  • Calorii.

O portie de boabe goji are 112 de calorii totale, ceea ce reprezinta aproximativ 5,5% din valoarea zilnica pentru calorii. Această valoare zilnică se aplică unei diete zilnice de 2.000 de calorii. Carbohidrații oferă 94 de calorii, coninutul de grăsimi pentru 14 calorii și proteinele reprezintă restul de 4 calorii.

  • Carbohidrati.

Boabele Goji conțin 24g de carbohidrați pe porție, inclusiv 21g de zahăr și 3g de fibre dietetice. Aceasta oferă 8% din valoarea zilnică pentru carbohidrați și 12% din valoarea zilnică a fibrelor dietetice.

  • Proteine ​​și grăsimi.

O portie de fructe de padure goji contine 1g de proteine ​​pe portie, sau 2% din valoarea zilnica pentru proteine. Goji fructe de padure, de asemenea, au 1,6g de grăsimi, care oferă 3% din valoarea zilnică pentru grăsimi. Acest conținut de grăsime este alcătuit în întregime din grăsimi nesaturate, deoarece boabele Goji nu conțin grăsimi saturate, grasimi trans sau colesterol.

  • Vitamine si minerale.

Boabele Goji conțin 12 mg de fier pe porție, ceea ce reprezintă 67% din valoarea zilnică a fierului. De asemenea, conține 20 mg de vitamina C sau 33% din valoarea zilnică a vitaminei C. Conținutul de vitamină A dintr-o porție de fructe de pădure goji este de 170 de unități internaționale, ceea ce reprezintă 5,7% din valoarea zilnică a vitaminei A. Conținutul de calciu într-o porție de fructe goji este de 8 mg sau 0,8% din valoarea zilnică a calciului.

Doza ideală de boabe goji

Doza zilnică de goji berry depinde de vârsta și sănătatea fiecărui individ. O mărime de servire a fructelor uscate de goji (5 linguri) ne dă 5,5% valoare zilnică de calorii. Valoarea zilnică se referă la valoarea zilnică pentru o dietă tipică de 2000 de calorii. Acest lucru va varia pentru fiecare persoană. Din aceasta primim 94 de calorii de carbohidrati, 14 calorii de grasime si restul de proteine. Pentru o persoană care nu are nici o boală specifică, cantitatea de fructe goji luate va depinde de tipul produsului consumat. Prin urmare, pentru persoanele sănătoase, ar putea fi recomandată doza zilnică de goji berry:

  • Dacă locuiesc în zonele de creștere a fructelor goji, doza zilnică de goji boabe este de 150g de boabe proaspete.
  • Fructe goji uscate sunt cele mai răspândite în alte zone. Ajutorul zilnic recomandat este de 10-30g, deși nu există o limită superioară specifică. O mână de boabe uscate de goji pe zi nu va crea probleme de sănătate.
  • 30 ml suc de goji de înaltă calitate luate de două ori la mese pot fi consumate zilnic.
  • În medicina chineză, 5-15g de boabe uscate sunt folosite pentru a face ceaiul goji. Acest lucru se poate bea o dată și face în jur de ½ o ceașcă.
  • 2500mg de capsule goji pot fi administrate numai sub supraveghere medicală, mai ales dacă persoana este gravidă sau alăptează.

În cazul în care produsele goji berry sunt luate pentru boli specifice, atunci doza depinde de boală. Cel mai bine este să vă consultați medicul în acest caz.

rezumat

Goji Berry este, în general, sigur de a lua cu moderatie. Reacțiile adverse raportate includ greață și vărsături. Poate interacționa cu unele medicamente, cum ar fi warfarina, care este mai subțire de sânge. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele pentru tensiunea arterială și medicamentele pentru diabet, deci este mai bine să întrebați un medic înainte de a le lua. Nu există o doză standard de goji berry, dar în conformitate cu medicina tradițională chineză, pot fi folosite 150 g zilnic de fructe proaspete. Pentru fructele uscate se recomandă 10-30g pe zi. În cazul în care boabe dvs. Goji sunt în formă de capsulă, 2500mg pot fi luate pe zi. Mai multe informații despre dozajul goji berry pot fi găsite făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>