Doza zilnică de glutamină

Există doze zilnice recomandate pentru L-glutamină. Urmați instrucțiunile producătorilor sau solicitați sfatul medicului dacă nu sunteți sigur de suma care trebuie luată. Există dezbateri cu privire la doza potrivită; este recomandabil să începeți cu o dozare mică și să vedeți dacă beneficiile pozitive sunt obținute înainte de a crește doza.

Tipuri de L-glutamină

Există două forme de L-glutamină. Puteți obține L-glutamina obișnuită în ceea ce se numește forma liberă a acesteia și ar trebui luată cu alimente în mod ideal pentru o absorbție adecvată de către organism. Celălalt tip de L-glutamină se numește trans-alanil-glutamină sau alanil-L-glutamină – este un aminoacid atașat la un alt aminoacid, ceea ce în principiu înseamnă că vei digera mult mai bine. Spre deosebire de pulberea de glutamină liberă, puteți să o luați pe stomacul gol. Dar ambele forme de pudră de glutamină sunt cel mai bine luate imediat după sau chiar înainte de antrenamente – cu mesele mici, chiar înainte sau după antrenamente, pentru a vă susține metabolismul și pierderea în greutate, precum și pentru construirea, recuperarea și conservarea mușchilor.

Doza zilnică de glutamină

Cercetătorii au descoperit că aportul zilnic de suplimente de glutamină trebuie să fie ridicat, pentru a crește concentrațiile plasmatice de glutamină, iar doza recomandată de glutamină este de aproximativ 20 până la 30 de grame pe zi. Acesta funcționează cel mai bine când este consumat frecvent (zilnic). Să ne uităm în acest fel, pacienții critic bolnavi primesc zilnic 50-60 de grame de glutamină prin perfuzie intravenoasă, așa că de ce medicii ar trata pacienții bolnavi, dacă aceasta nu funcționează. Functioneaza!

  • Glutamina care trebuie luată după antrenament.

Când vine vorba de cantitatea de glutamină pe care ar trebui să o luați după antrenament, am sugera nu mai mult de 20 de grame pe zi, dacă este împărțită în timpul zilei (să zicem de 3 ori pe zi) decât porțiunea de glutamină ar trebui să fie de aproximativ 5-7 grame. Glutamina pastile sunt destul de mari și un pic mai scump decât pulberea. Deși un pic lipsit de gust, poate fi amestecat cu sucuri neacide și apă pentru a obține un gust mai bun. Ar trebui să amestecați trei 5 grame de pudră de glutamină, cum ar fi această glutamină micronizată pură cu apă și să o consumați după 30 – 60 de minute după antrenament.

  • Doză de glutamină pentru recuperarea mușchiului.

Este important să înțelegeți rolul principal pe care îl joacă glutamina în recuperarea corpului și a mușchilor după o sesiune de antrenament dificil. Pentru a vă construi mușchii, este deosebit de important să vă mențineți echilibrul de azot pozitiv. După o sesiune de exerciții grele, accelerarea azotului stimulează reparația țesutului muscular. Dacă corpul dumneavoastră nu are glutamină, țesutul muscular deteriorat poate rămâne deteriorat, deoarece nu are toate materialele și substanțele necesare pentru reconstrucție. Pentru sportivii cu experiență și culturistii, glutamina va ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului după evenimente lungi și dure, cum ar fi concursul de maraton sau culturism.

  • Doză de glutamină pentru pierderea în greutate.

Dacă luați alimente bogate în proteine ​​și glutamină, este posibil să aveți anumite beneficii de scădere în greutate. Deși au fost făcute foarte puține studii privind doza de glutamină pentru pierderea în greutate, se recomandă administrarea a aproximativ 20 de grame de supliment de glutamină pentru o femeie de 150 de lire. Deși unii sugerează că 50-60 de grame pe zi sunt perfect dăunători, rețineți că aceasta este doza care este de obicei dată pacienților spitalizați, nu oameni sănătoși care încearcă să-și piardă greutatea.

  • Doză de glutamină pentru culturisti.

Este recomandat ca culturistii sa primeasca pana la 10 pana la 15 grame de glutamina pe zi, cel putin doua sau trei ori pe zi, fiecare servind in jur de trei pana la cinci grame de glutamina. Rețineți că este posibil să luați deja glutamină prin alimente sau suplimente pe care le luați cu atenție înainte de a le lua etichete.

Rezumat și recomandări

Adăugarea glutaminei va face o diferență pentru corpul dumneavoastră dacă sunteți sănătoși? Probabil ca nu. Vă va face rău în doze mai mici de 30 de grame pe zi? Probabil ca nu. Dacă toate bazele dvs. sunt acoperite cu alimentație, exerciții fizice și recuperare și aveți bani să cheltuiți lunar pe mai multe suplimente, atunci adăugarea glutaminei este bine. Dacă sunteți supus unei perioade de restricționare a alimentelor, suplimentarea cu glutamină poate îmbunătăți retenția de azot, reduce infecția și poate promova recuperarea de la boli. Alte situații care pot beneficia de suplimente de glutamină includ tulburări gastro-intestinale, HIV / SIDA și cancer. Pentru indivizii sănătoși, motivele sugerate pentru administrarea suplimentelor de glutamină au primit puțin sprijin din studiile bine controlate la oameni sănătoși și bine hrăniți. Aflați mai multe făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>