Disfuncție erectilă și diabet zaharat: preluați astăzi controlul

Disfuncția erectilă și diabetul sunt legate, dar nu vă faceți griji pentru că există pași pe care îi puteți lua pentru a controla cele două probleme. Disfuncția erectilă – incapacitatea de a obține sau menține o erecție suficient de fermă pentru sex – este obișnuită la bărbații care suferă de diabet, în special cei cu diabet zaharat tip 2. Poate provoca leziuni ale nervilor și vaselor de sânge cauzate de controlul scăzut al zahărului pe termen lung. Disfuncția erectilă poate fi o adevărată provocare. Vă poate lăsa pe dvs. și pe partenerul dvs. să vă simțiți frustrați și descurajați. Luați măsuri pentru a face față disfuncției erectile și a diabetului zaharat – și pentru a vă relua viața sexuală.

Cum sunt legate disfuncția erectilă și diabetul?

Cauzele disfuncției erectile la bărbații cu diabet zaharat sunt complexe și implică afectări ale nervului, vaselor sanguine și funcției musculare. Pentru a obține o erecție, bărbații au nevoie de vase sanguine sănătoase, nervi, hormoni masculini și dorința de a fi stimulați sexual. Diabetul poate deteriora vasele sanguine și nervii care controlează erecția. Prin urmare, chiar dacă aveți cantități normale de hormoni masculini și aveți dorința de a face sex, este posibil să nu reușiți să realizați o erecție fermă.

Cum să luați controlul asupra disfuncției erectile și diabetului

Există mai multe modificări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a gestiona disfuncția erectilă și diabetul zaharat. Poti:

  • Utilizați exerciții de relaxare pentru a gestiona stresul asociat disfuncției erectile și pentru a controla tensiunea arterială. Stresul poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de a obține o erecție. Exercițiile de relaxare vă pot ajuta să vă mențineți nivelul de stres și să reduceți riscul de disfuncție erectilă.
  • Exercițiu pentru îmbunătățirea fluxului sanguin. Adăugarea unui exercițiu regulat la rutină vă ajută să controlați nivelurile de zahăr din sânge, să îmbunătățiți circulația, să reduceți nivelul de stres și să vă îmbunătățiți nivelul de energie. Toate acestea pot ajuta la combaterea disfuncției erectile.
  • Modificați dieta pentru a controla nivelul zahărului din sânge. O dietă adecvată concepută pentru a vă controla nivelul de zahăr din sânge poate, de asemenea, să vă îmbunătățească nivelul de energie și starea de spirit, ambele putând ajuta la reducerea riscului de disfuncție erectilă.
  • Slăbi. Dacă vă puteți pierde greutatea, aceasta poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și la ameliorarea nivelului bun de colesterol și testosteron.
  • Reducerea consumului de alcool. Bea mai mult de două băuturi pe zi poate afecta vasele de sânge și poate contribui la disfuncțiile erectile. Fiind chiar ușor intoxicați poate face de asemenea dificilă realizarea unei erecții și interferența cu funcția sexuală.
  • Renunțe la fumat. Fumatul îngust vasele de sânge și scade nivelul de oxid nitric din sânge. Acest lucru scade fluxul sanguin spre penis, agravând disfuncția erectilă.

Cuvintele finale

Unii oameni se simt frustrați în legătură cu disfuncția erectilă și diabetul zaharat. Este important să ne amintim că acestea sunt managibile și chiar tratabile. Disfuncția erectilă este foarte frecventă și, de obicei, poate fi inversată prin utilizarea de remedii naturale sau medicamente pentru a trata cauzele care stau la baza acesteia. Intervenția timpurie poate deseori să detecteze o afecțiune medicală gravă și să determine cauza disfuncției erectile, de asemenea, poate crește probabilitatea inversării acesteia. Vorbiți cu un medic despre cel mai bun curs de tratament atât pentru disfuncția erectilă, cât și pentru diabet. Sau puteți să faceți clic pe link-ul de mai jos pentru informații suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>