Disfuncție erectilă după 30: cum să preveniți această afecțiune

Mulți bărbați suferă de disfuncție erectilă după 30 de ani, dar acest lucru nu este întotdeauna cauzat de o problemă medicală. Cu toate acestea, unii bărbați adulți nu dezvoltă o afecțiune medicală numită disfuncție erectilă. Principalele cauze ale disfuncției erectile după vârsta de 30 de ani sunt legate de problemele cardiovasculare, care pot afecta fluxul sanguin către penis și sunt mai susceptibile de a se produce la vârsta medie și în vârstă.

Ce este disfuncția erectilă?

Disfuncția erectilă este o afecțiune care apare atunci când penisul nu primește suficient sânge pentru a produce o erecție capabilă să aibă relații sexuale. Pentru bărbații cu disfuncție erectilă, acest lucru se întâmplă în mod repetat și afectează capacitatea unui bărbat de a susține o viață sexuală activă. În timp ce mulți bărbați suferă de disfuncție erectilă după 30 de ani, această problemă sexuală poate afecta și bărbații mai tineri. Poate fi atât frustrant, cât și jenant pentru un bărbat să recunoască disfuncția erectilă. Cu toate acestea, puțini bărbați doresc să recunoască faptul că ei ar putea să o aibă.

De ce bărbații au disfuncție erectilă după 30 de ani?

Există multe cauze potențiale ale disfuncției erectile după 30. Bărbații adulți pot găsi că oboseala afectează capacitatea lor de a avea o erecție mai mult decât atunci când au fost mai mici. Factorii situaționali care pot provoca disfuncții erectile după 30 includ:

 • Stresul. Stresul provoacă eliberarea de substanțe chimice din creier care pot menține o erecție chiar înainte de a începe. Exemplul clasic este anxietatea de performanță. Un eșec de erecție poate duce la teamă și anxietate care pot provoca o problemă temporară cu disfuncție erectilă.
 • Oboseala. Uneori poate ești prea obosit să tanguezi. Oboseala poate scădea dorința de a face sex, iar încercarea de a face sex atunci când sunteți obosită este o cauză obișnuită a disfuncției erectile. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă de obicei faceți sex în seara.
 • Alcool. Alcoolul este un vinovat comun în cazurile de disfuncție erectilă pe termen scurt. Deși o băutură sau două pot împrăștia stresul și anxietatea, prea multă alcool deprimă răspunsul sexual.
 • Droguri. Multe medicamente comune, inclusiv medicamentele fără prescripție medicală, pot provoca disfuncții erectile pe termen scurt.
 • Probleme cu prezervativele. Necunoașterea cu privire la modul de utilizare a prezervativului sau întreruperea fluxului de sex pentru a pune un prezervativ poate provoca o deflație a erecțiilor și o disfuncție erectilă temporară, în special pentru tineri.
 • Probleme de relații. Comunicarea slabă, furia nerezolvată și alte probleme legate de relații pot duce la disfuncție erectilă situațională.

Boala cardiovasculară este legată de disfuncția erectilă

Boala cardiovasculară este legată de disfuncția erectilă. Același proces care creează boli cardiovasculare poate provoca, de asemenea, disfuncții erectile. Dacă un bărbat nu duce o dietă sănătoasă încă de la vârsta lui tânără, există o mare posibilitate ca el să sufere de boli cardiovasculare la vârsta de 30 de ani. Și asta înseamnă că el va avea și disfuncție erectilă. În multe cazuri, disfuncția erectilă apare chiar mai devreme. În trecut, acumularea plăcilor în arterele corpului (ateroscleroza) a fost considerată motivul pentru care disfuncția erectilă precede adesea problemele cardiace. Ideea era că acumularea plăcii reduce fluxul sanguin în penis, făcând o erecție dificilă. Cu toate acestea, experții cred că disfuncția erectilă care preced problemele cardiace este mai des cauzată de disfuncția căptușelii interioare a vaselor de sânge (endoteliu) și a mușchiului neted. Disfuncția endotelială cauzează aportul inadecvat de sânge al inimii și afectează circulația sângelui penisului și ajută la dezvoltarea aterosclerozei. Pe lângă faptul că împărtășesc un proces comun al bolii, disfuncția erectilă și bolile cardiace împărtășesc și mulți factori de risc, printre care:

 • Diabet. Bărbații care suferă de diabet sunt expuși unui risc ridicat de disfuncție erectilă și boli de inimă.
 • Tensiune arterială crescută. În timp, tensiunea arterială mare afectează mucoasa arterelor și accelerează procesul bolilor vasculare. Anumite medicamente de tensiune arterială ridicată, cum ar fi diureticele tiazidice, pot afecta, de asemenea, funcția sexuală.
 • Colesterol ridicat. Un nivel ridicat de colesterol rău poate duce la ateroscleroză.
 • Testosteron scăzut. Bărbații cu testosteron scăzut au rate mai mari de disfuncție erectilă și boli cardiovasculare comparativ cu bărbații cu niveluri normale de testosteron.

Cum sa preveni disfunctia erectila dupa 30 de ani

Indiferent dacă suferiți în prezent de disfuncție erectilă sau dacă sperăți să împiedicați această afecțiune, încercați aceste sfaturi pentru o mai bună sănătate și o viață mai bună a sexului:

 1. Începeți să mergeți.
 2. Mănâncă bine.
 3. Acordați atenție sănătății cardiovasculare.
 4. Dimensiunea contează, deci devine subțire și rămâi subțire.
 5. Se recomandă exerciții de exerciții pe podea pelviană.

Pentru mai multe informații despre diagnosticarea, tratarea și învățarea modului de depășire a disfuncției erectile după 30 de ani, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>