Disfuncția erectilă la bărbați: ce este?

Disfuncția erectilă la bărbați este incapacitatea unui bărbat de a dezvolta sau menține o erecție în scopul contactului sexual. În general, dacă incapacitatea de a dezvolta sau menține o erecție apare frecvent pe o perioadă semnificativă de timp (câteva săptămâni până la luni), atunci aceasta va fi considerată disfuncție erectilă. În acest caz, se poate folosi și impotența. Disfuncția erectilă la bărbați poate apărea în moduri diferite. Unii bărbați sunt complet incapabili să dezvolte o erecție. Unii pot dezvolta o erecție care nu rămâne suficient de rigidă pentru a permite un act sexual satisfăcător.

Cauzele disfuncției erectile masculine

Medicii au crezut că disfuncția erectilă masculină a fost cauzată în principal de factori psihologici, cum ar fi anxietatea sau depresia. De fapt, majoritatea cazurilor de disfuncție erectilă sunt cauzate de boli fizice. Problemele psihologice provoacă doar unul din zece cazuri de disfuncție erectilă persistentă. Disfuncția erectilă fizică are loc pe o perioadă de luni sau ani și este adesea o pierdere treptată a funcției. Dacă erecțiile apar încă spontan peste noapte sau dimineața, problema poate fi psihologică. Disfuncția erectilă la bărbați se datorează:

 • Boala fizică – disfuncția erectilă este adesea asociată cu afecțiuni care afectează fluxul sanguin în penis, cum ar fi: diabetul zaharat, colesterolul ridicat, tensiunea arterială crescută, fumatul, obezitatea, boala cardiacă și scleroza multiplă.
 • Factorii psihologici – conducerea sau performanța sexuală a unui bărbat poate fi afectată de stres, cum ar fi probleme la locul de muncă, dificultăți de relaționare sau îngrijorări financiare. Condițiile psihiatrice și senzația de depresie sau îngrijorare cu privire la performanța sexuală precară pot duce, de asemenea, la disfuncție erectilă.
 • O combinație de boli fizice și factori psihologici – probleme fizice cu menținerea unei erecții pot determina bărbatul să se simtă anxios despre performanța sexuală, ceea ce face ca problema să fie mai gravă.
 • Medicamentele – medicamente prescrise utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, colesterolului ridicat, depresiei și tulburărilor psihiatrice și a bolii de prostată, pot determina sau agrava simptomele disfuncției erectile.
 • Necunoscut – în câteva cazuri, nici cauzele fizice, nici cele psihologice nu sunt evidente. Boala vasculară este probabil cea mai importantă cauză în aceste cazuri.

Un plan bun de acțiune pentru disfuncția erectilă masculină

Dacă suferiți de disfuncție erectilă, este un plan de acțiuni pe care trebuie să-l urmați:

 1. Luați decizia de a vă repara disfuncția erectilă – studiile arată că mulți oameni se confruntă cu probleme de erecție atunci când nu trebuie să facă acest lucru. Primul pas spre rezolvarea disfuncției erectile este decizia de a lua măsuri.
 2. Doctor – atunci când este vorba despre corpul tău care nu funcționează corect, un doctor are cunoștințele profesionale de care ai nevoie pentru a decide cum să încerci să o rezolvi. Ei vă pot oferi o evaluare pentru a vă ajuta să vă dați seama care sunt strategiile de erecție potrivite pentru dumneavoastră. Puteți obține o evaluare de la medicul dumneavoastră local sau online de la un serviciu medical online.
 3. Decideți-vă pe soluțiile dvs. – odată ce ați primit informații de la un medic, puteți alege ce strategii de erecție trebuie să încercați. De asemenea, deși nu trebuie să combinați medicamente decât dacă un medic este de acord, ar trebui să încercați mai multe soluții de disfuncție erectilă simultan, cum ar fi medicamentele, împreună cu modificările stilului de viață.
 4. Începeți soluțiile și urmăriți rezultatele – odată ce sunteți mulțumit de alegerea dvs. și ați început, ar trebui să țineți cont de situație. Timpul până când veți vedea rezultatele va fi diferit în funcție de soluția pe care o utilizați.
 5. Dacă problema nu este rezolvată, nu renunțați! – nu toată lumea găsește soluția potrivită pentru ei la prima încercare. Doar pentru că prima încercare nu funcționează, nu înseamnă nimic. Continuați să încercați soluții până când nu vă faceți griji.

Poate fi prevenită disfuncția erectilă la bărbați?

Cel mai important lucru este că trebuie să învățați să rezolvați cauzele disfuncției erectile masculine. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți mai bine și să faceți față problemei atunci când se întâmplă. Pentru a ajuta la mentinerea unei bune functii sexuale:

 • Urmați planul de tratament al medicului pentru oricare dintre condițiile medicale / de sănătate.
 • Limitați consumul de alcool.
 • Renunță la fumat.
 • Luați tratament dacă este necesar pentru orice probleme emoționale sau psihologice, cum ar fi stresul, depresia și anxietatea.
 • Comunicați mai bine și mai des cu partenerul dvs.

Adoptarea regulată a suplimentelor pentru bărbați este, de asemenea, o idee bună de a menține rezistența și de a stimula performanța sexuală. Pentru a obține recomandări pentru cele mai bune suplimente de făcut, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>