Diferite tipuri de hepatită pe care trebuie să le cunoașteți

Hepatita este o boala comuna care inflama ficatul. Tipuri de hepatite virale: A, B, C, D și E. Hepatita este o boală a tipului de inflamație a ficatului, un proces complex care apare atunci când ficatul suferă de leziuni. Acest lucru poate fi confuz dacă aveți un tip de hepatită care nu este o boală infecțioasă.

Tipuri de hepatită

Există cinci tipuri de hepatită virală, A, B, C, D și E, fiecare provocată de o hepatită virală diferită.

 • Hepatita A.

Hepatita A este o boală hepatică cauzată de virusul hepatitei A. Virusul este răspândit în primul rând atunci când o persoană neinfectată (și inaccesibilă) înghite, care este contaminată cu fecalele unei persoane infectate. Boala este strâns asociată cu apa nesigură, sanitația inadecvată și igiena personală precară.

 • Hepatita B.

Hepatita B este o infecție hepatică potențial periculoasă pentru viață cauzată de virusul hepatitei B. Este o problemă majoră de sănătate globală. Poate provoca infecții cronice și persoanele cu risc crescut de deces din cauza cirozei și a cancerului de ficat. Virusul este transmis prin contactul cu sângele sau cu alte lichide ale persoanelor infectate.

 • Hepatita C.

Majoritatea infecțiilor cronice cu virus hepatitic C sunt cronice. Hepatita C aparține genului de flaviviridae hepacivirus care include febra galbenă, dengue și virusurile encefalitei japoneze. Ei posedă multă asemănare în structura genomică și strategia de replicare. Hepatita C crește riscul unei persoane pentru cancer la ficat.

 • Hepatita D.

Virusul hepatitei D este cauzat de virusul hepatitei D. Poți obține numai hepatita D, ai deja infectat cu hepatita B. Este răspândit prin sânge infectat, ace murdare care au hepatită D pe ele și sex neprotejat (fără a folosi prezervativul) cu o persoană infectată cu hepatită D. Hepatita D provoacă umflarea ficatului.

 • Hepatita E.

Virusul hepatitei E se găsește în zonele subdezvoltate și este răspândit pe calea fecal-orală. Hepatita E provoacă hepatită acută, care de obicei dispare singură. Poate fi mai periculos la femeile gravide care prezintă un risc crescut de insuficiență hepatică și deces. Infecția cu virusul hepatitei E.

Hepatită non-infecțioasă

Nu toate tipurile de viruși sunt cauzate de viruși. Chimicalele, cum ar fi alcoolul sau medicamentele, pot fi dăunătoare ficatului și pot provoca inflamații. În plus, alte probleme de sănătate, cum ar fi tulburările genetice și metabolice, rănile imune și obezitatea, pot dăuna ficatului și pot duce la inflamație. Deoarece aceste tipuri de hepatită nu se pot răspândi de la o persoană la alta, clinicienii îl numesc hepatită non-infecțioasă. De fapt, orice “insultă” la ficat care are ca rezultat inflamația este considerată hepatită. Unele cauze non-virale ale hepatitei includ:

 • hepatită autoimună: boli autoimune care sunt corpul care produce anticorpi și se atacă.
 • Hepatita alcoolică: consumul de alcool poate determina sindroame separate, inclusiv hepatită alcoolică, ficat gras și ciroză hepatică.
 • hepatită indusă de consumul de droguri: care poate provoca inflamație care este foarte ușoară până la amenințarea vieții.
 • Expunerea chimică și toxică: Deoarece ficatul acționează simplist ca sistem de “detoxifiere”, nu este surprinzător faptul că multe substanțe chimice și toxine din mediul înconjurător pot duce la inflamare.
 • Steatohepatită non-alcoolică: Boala ficatului gras non-alcoolic este o afecțiune care este cel mai adesea cea care este supraponderală sau obeză.

Simptomele hepatitei

Unii oameni cu hepatită nu au simptome. Dar când apar simptomele, ele pot include:

 • Dureri abdominale.
 • Pierderea apetitului.
 • Greață și vărsături.
 • diaree.
 • Febră.
 • Icter (o îngălbenire a pielii și a ochilor).

Cele mai multe dintre acestea sunt frecvente pentru multe boli, deci doar un medic vă poate spune dacă aveți hepatită. Există multe alte simptome de hepatită care sunt mai puțin frecvente, dar nu mai puțin importante.

Cum să preveniți hepatita

Puteți preveni și trata orice tip de hepatită cu o dietă sănătoasă, exerciții regulate, igienă bună, evitarea alcoolului și a drogurilor, practicarea sexului sigur și atenția în jurul a tot ceea ce este contaminat cu sânge. Pentru mai multe informații despre prevenirea și tratamentul hepatitei, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>