Diferența dintre dieta ceto și dieta fără gluten

Atât dieta cu ceto, cât și dieta fără gluten sunt atât de populare. S-ar putea să te întrebi diferența dintre dieta ceto și dieta fără gluten. Astăzi, ați fi greu să citiți o revistă de sănătate sau să mergeți în orice sală de gimnastică fără să auziți ceva despre dietele ceto și fără gluten. Mulți oameni urmează aceste diete deoarece doresc să piardă în greutate sau să-și îmbunătățească sănătatea. Cu toate acestea, deoarece ambele diete sunt atât de populare, poate vă întrebați cum diferă acestea. Iată o diferență detaliată între dieta ceto și dieta fără gluten.

Ce este dieta ceto?

“Keto” este un termen pentru o dieta saraca in carbohidrati. Ideea este să obțineți mai multe calorii din proteine ​​și grăsimi și mai puțin din carbohidrați. Reduceți cel mai mult cantitatea de carbohidrați care este ușor de digerat, cum ar fi zahăr, sifon, produse de patiserie și pâine albă. Atunci când mâncați mai puțin de 50 de grame de carbohidrați pe zi, corpul dvs. în cele din urmă se termină cu combustibil (zahăr din sânge) pe care îl poate utiliza rapid. Aceasta durează de obicei 3 până la 4 zile. Apoi veți începe să descompuneți proteinele și grăsimile pentru energie, ceea ce vă poate face să scăpați în greutate. Aceasta se numește cetoză. Oamenii folosesc o dieta ceto cel mai adesea pentru a pierde in greutate, dar poate ajuta la gestionarea anumitor conditii medicale, cum ar fi epilepsia. De asemenea, poate ajuta persoanele cu boli de inima, anumite boli ale creierului si chiar acnee.

Ce este dieta fără gluten?

O dieta fara gluten este o dieta care exclude glutenul de proteine. Glutenul se găsește în cereale cum ar fi grâul, orzul, secara și o cruce între grâu și secară numită triticale. O dietă fără gluten este esențială pentru gestionarea semnelor și simptomelor bolii celiace și a altor afecțiuni medicale asociate cu glutenul. Beneficiile dietei sunt îmbunătățirea sănătății și creșterea energiei. Urmărirea unei diete fără gluten necesită o atenție deosebită atât pentru ingredientele alimentelor, cât și pentru conținutul lor nutrițional. Multe alimente fără gluten, în mod natural, pot face parte dintr-o dietă sănătoasă:

  • Fructe si legume.
  • Fasole, semințe și nuci în formele lor naturale, neprelucrate.
  • Ouă.
  • Carne slabă, neprelucrate, pește și păsări de curte.
  • Cele mai multe produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Cerealele, amidonul sau făina pe care le puteți include într-o dietă fără gluten includ:

  • Amaranth.
  • arorut.
  • Hrisca.
  • Porumb și făină de porumb.
  • in.

Care este diferența dintre dieta ceto și dieta fără gluten?

Mulți oameni au întrebat despre diferența dintre dieta ceto și dieta fără gluten. Cele mai multe rețete fără gluten nu sunt prietenoase cu cetonul, iar unele rețete ceto nu sunt lipsite de gluten. Diferența este că o dietă fără gluten este doar o dietă fără gluten în multe cazuri bogată în carbohidrați. Keto dieta este o dietă scăzută în carbohidrați, 25 – 40 de grame pe zi, proteine ​​moderate și bogate în grăsimi, dar poate include și gluten. Pentru mulți, carbohidrații pot duce la creșterea în greutate. Deci, dacă principalele obiective ale dvs. sunt scăderea în greutate și menținerea nivelurilor de energie, este mai bine să vă concentrați asupra unei diete ceto. De fapt, majoritatea dietelor de ceto va evita deja cerealele, astfel încât cele mai multe diete ceto sunt, de obicei, 100% fără gluten. Cu toate acestea, există câteva produse prietenoase cu cetonul care au gluten în ele. Multe sosuri de soia și pâine cu conținut scăzut de carburi și produse tortilla, de exemplu, au gluten și alți derivați de grâu în ele. Din acest motiv, asigurați-vă că citiți cu atenție etichetele produselor alimentare pentru a evita complet glutenul. Indiferent dacă sunteți lipsit de gluten sau nu, dieta ceto este deja foarte bună pentru îmbunătățirea sănătății dumneavoastră. Pentru a afla cum să faceți dieta ceto corectă și sănătoasă, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>