Dieta sănătoasă pentru ciroza hepatică

Cea mai bună dietă pentru ciroza hepatică este foarte apropiată de cea necesară pentru prevenirea afecțiunii. Mulți oameni diagnosticați cu ciroză hepatică doresc să știe cum să-și schimbe dieta pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Dacă aveți ciroză, cea mai bună dietă este foarte apropiată de cea de care aveți nevoie înainte de a vă supune condiția. O regulă bună este că o dietă sănătoasă este utilă pentru aproape oricine; acest lucru este valabil mai ales dacă aveți ciroză. Alimente precum fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele de tipul potrivit și în cantități adecvate sunt foarte potrivite. Pentru îndrumarea celor mai bune diete pentru ciroza hepatică, citiți mai departe!

Ce este ciroza hepatică?

Ciroza este o etapă târzie a cicatricilor (fibrozei) hepatice cauzate de multe forme de afecțiuni și afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita și alcoolismul cronic. De fiecare dată când ficatul este rănit – fie prin boală, consumul excesiv de alcool, fie prin altă cauză – încearcă să se repare. În acest proces, se formează țesut cicatricial. Pe măsură ce ciroza progresează, tot mai multe forme de țesut cicatrice fac dificil funcționarea ficatului (ciroză decompensată). Ciroza avansată este în pericol viața. Leziunile hepatice produse de ciroză, în general, nu pot fi anulate. Dar, dacă ciroza hepatică este diagnosticată mai devreme și cauza este tratată, daunele ulterioare pot fi limitate și chiar inversate. O dieta corecta pentru ciroza hepatica este cea mai importanta parte a tratamentului.

Cea mai bună dietă pentru ciroza hepatică

Deci, ce ar trebui să mănânci pentru a vă asigura că ficatul dumneavoastră poate funcționa normal? Dacă aveți ciroză, trebuie să mâncați o dietă sănătoasă și echilibrată. Iată dieta sănătoasă recomandată pentru ciroza hepatică:

 • Ce trebuie evitat: Nu mâncați alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare. Stați departe de o mulțime de alimente prăjite, inclusiv mese de fast-food restaurant. Crustaceele crude sau subacvatice, cum ar fi stridiile și scoicile, sunt o definiție nu-nu.
 • Alcoolul și sănătatea ficatului: în funcție de starea ficatului, limitați consumul de alcool la nu mai mult de o băutură pe zi dacă sunteți o femeie și două băuturi pe zi dacă sunteți bărbat. Dar, în cazul cirozei, trebuie să evitați complet alcoolul.
 • Consumați o dietă echilibrată: Selectați alimentele din toate grupele de produse alimentare: Cereale, fructe, legume, carne și fasole, lapte și ulei.
 • Consumați alimente cu fibre: Fibrele vă ajută să lucrați la nivel optim. Fructe, legume, pâine integrală, orez și cereale pot avea grijă de nevoile fibrei corpului.
 • Beți multă apă: împiedică deshidratarea și vă ajută ficatul să funcționeze mai bine.

Sfaturi:

 • Evitați alimentele sărate, sarea în bucătărie și sarea la masă. Orice gust de sărat (cum ar fi sosul de roșii, salsa, sosul de soia, supele conservate) probabil că are prea multă sare. Spice lucrurile cu suc de lamaie sau ierburi, în loc de sare. Alimentele proaspete sunt, de obicei, un pariu mai bun decât alimentele procesate.
 • Citiți etichetele produselor alimentare atunci când faceți cumpărături. Verificați cantitatea de sodiu din alimentele pe care le cumpărați. Prea mult sodiu (sau sare) din dietă poate face situația mai gravă, deoarece sodiul încurajează organismul să rețină apa. Chiar trebuie să limitați sodiul în dieta dumneavoastră.
 • Evitați restaurantele cu fast-food. Majoritatea alimentelor rapide sunt foarte mari în sodiu.
 • Nu mancati carne prea des, in special carnea rosie, care este bogata in sodiu. Când este posibil, luați în considerare alternativele vegetariene (fără carne).

Supliment de luat

Un lucru mai important care trebuie inclus în dieta pentru ciroza hepatică este Liver Support Plus. Ce este Liver Support Plus? Este un supliment care vă ajută să îmbunătățiți sănătatea ficatului pentru a prelungi durata de viață a acestui important sistem de filtrare. Cu Liver Support Plus, puteți obține toată hrana pe care trebuie să o aibă ficatul pentru a funcționa corect. Liver Support Plus combină eforturile multiplelor extracte naturale, care promovează puritatea ficatului. Cu toate acestea, acest remediu nu se referă numai la acordarea de organe nutrienților necesari. De asemenea, ajută la:

 • Eliminați toxinele din corpul dvs. care nu au fost filtrate prin ficatul curent.
 • Îmbunătățiți funcționarea sistemului digestiv.
 • Îmbunătățiți funcția generală a ficatului.

Dacă doriți să vă reînnoiți ficatul într-un mod care nu necesită nici un sacrificiu de la dumneavoastră, Liver Support Plus are ingrediente puternice care pot face diferența. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru informații mai detaliate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>