Dieta de extindere a prostatei: cele mai bune alimente pentru a mânca

Dieta de extindere a prostatei care este bogată în anumite vitamine și minerale vă poate menține prostata sănătoasă și poate gestiona simptomele de prostată mărită. Riscul unei prostate mărită crește odată cu vârsta. La vârsta de 60 de ani, jumătate dintre bărbați vor avea o extindere a prostatei. Și, da, efectuarea unor modificări sănătoase ale dietei poate ajuta la gestionarea simptomelor de extindere a prostatei, cum ar fi frecvența urinară crescută și urgența. Iata cei mai importanti factori in dieta de extindere a prostatei:

 • Alimente cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Legume.
 • Vitamina C.
 • Zinc.

Alimente pentru a mânca în dieta de extindere a prostatei

Dietul de extindere a prostatei ar trebui să fie bogat în fructe, legume și grăsimi sănătoase. Acestea sunt capabile să protejeze prostata. Alimentele specifice cunoscute pentru a beneficia de prostata includ:

 • Somon: obezitatea poate crește riscul de apariție a prostatei extinse. Creșterea consumului de omega-3 va fi capabilă să scadă obezitatea și creșterea în greutate. Somonul este bogat în acizi grași omega-3.
 • Tomate: Tomatele sunt bogate în licopen, carotenoidul luminos, care conferă plantei culoarea roșie. Lycopenul poate reduce riscul de apariție a cancerului de prostată. Acesta poate ajuta, de asemenea, bărbații cu extindere a prostatei.
 • Bomboane: Căpșunile, afinele, zmeura și murele sunt surse excelente de antioxidanți, care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.
 • Broccoli: Broccoli și alte legume crucifere conțin o substanță chimică cunoscută sub numele de sulforafan. Acest lucru este gândit să țintească celulele canceroase și să promoveze o prostată sănătoasă.
 • Piulițe: Piulițele sunt bogate în zinc, minerale. Zincul se găsește în concentrații mari în prostată și se consideră că ajută la echilibrarea testosteronului și a dihidrotestosteronului.
 • Citrice: Portocalele, lămâile, limesul și grapefruitul sunt bogate în vitamina C, care pot ajuta la protejarea glandei prostatei.
 • Ceapa și usturoiul: Un studiu a constatat că bărbații cu extindere a prostatei au avut tendința de a mânca mai puțin usturoi și ceapă decât bărbații fără extinderea prostatei.

Alimente care trebuie evitate în dieta de extindere a prostatei

Dieta de extindere a prostatei este mai mult decât consumul de alimente bune. De asemenea, înseamnă evitarea altor tipuri de alimente care nu sunt bune pentru prostată. Unele alimente care trebuie evitate includ:

 • Carne roșie: Problema cu carnea este că ele ridică nivelurile de acid arachidonic în corpul dumneavoastră și acest lucru, la rândul său, crește inflamația – chiar lucru pe care prostata dvs. lărgită nu are nevoie!
 • Ouă și păsări de curte: Un studiu a constatat că consumul de ouă și de păsări de curte pare să crească simptomele de extindere a prostatei, astfel încât, dacă este posibil, acestea ar trebui evitate. Gălbenușurile de ou au, de asemenea, niveluri ridicate de acid arahidonic, ceea ce crește inflamația.
 • Alimente prelucrate și zahăr: Alimentele foarte prelucrate trebuie evitate de cei cu probleme de prostată, deoarece conțin zahăr rafinat care poate crește inflamația.
 • Cofeina: Cofeina are un efect diuretic, ceea ce înseamnă că vă poate crește dorința de a merge la toaletă. În plus, beți aceste băuturi, mai ales noaptea târziu, puteți irita vezica și astfel veți avea nevoie de toaletă.
 • Alimente picante: alimentele condimentate cum ar fi curry și ardei iute sunt încă un lucru pe care trebuie să-l cunoașteți dacă suferiți de o prostată mărită. Aceste lucruri pot irita vezica urinară și prostata și pot provoca simptomele urinare asociate cu mărirea prostatei, cum ar fi senzația de urinare frecventă.
 • Lactate: Ca și în cazul cărnii, consumul regulat de lactate a fost asociat cu un risc crescut de extindere a prostatei. Tăierea sau reducerea untului, a brânzei și a laptelui poate ajuta la reducerea simptomelor de extindere a prostatei.
 • Alcool: Alcoolul poate stimula și producerea de urină. Bărbații cu mărirea prostatei pot descoperi că simptomele lor sunt îmbunătățite prin renunțarea la alcool.

Este necesar să se ia un supliment?

Interesant, există dovezi că suplimentele sunt utile pentru tratamentul de extindere a prostatei. Există câteva suplimente special concepute pentru a trata simptomele de prostată mărită, una dintre cele mai bune mărci pe care le puteți găsi pe piață este ProstaSURE. ProstaSURE a fost conceput pentru a fi ușor de luat și pentru a nu întrerupe rutina zilnică obișnuită. Pentru a utiliza, luați o capsulă cu apă de două ori pe zi. Ca și în cazul oricărui supliment, înainte de a lua, vă sugerăm să citiți ingredientele complete pentru a verifica dacă există alergeni personali. Acest supliment alimentar a fost făcut la cea mai înaltă calitate. Se face, de asemenea, folosind ingrediente naturale și este prietenos vegetarian și vegetarian. Componentele ProstaSURE includ extract de usturoi, extract de palmier, beta-sitosterol și zinc. Acest supliment este cu adevărat o alegere excelentă pentru bărbații care caută un mod natural de îngrijire a prostatei. Dacă doriți să aflați mai multe despre dieta de extindere a prostatei, faceți clic mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>