Diagnosticul de obezitate și tratamentul

Indicele de masă corporală este adesea folosit pentru a evalua dacă aveți o greutate excesivă sau nu. Cu toate acestea, diagnosticul de obezitate poate necesita și alte examene și teste fizice. Obezitatea este definită ca având un indice de masă corporală de 30 sau mai mult. Indicele de masă corporală este un calcul aproximativ al greutății unei persoane în raport cu înălțimea ei. De asemenea, medicul dumneavoastră poate efectua anumite teste pentru a ajuta la diagnosticarea obezității, precum și a riscurilor de sănătate legate de obezitate. Alte metode de diagnosticare a obezității pot include analize de sânge, verificarea istoricului dumneavoastră de sănătate, examenul fizic general și măsurarea circumferinței tale. Măsurarea grăsimii din jurul taliei este un bun predictor al riscului pentru boli legate de obezitate.

Complicații ale obezității

Obezitatea duce la mult mai mult decât la o simplă creștere în greutate. Având un raport ridicat de grăsime corporală la mușchi, pune tensiune pe oasele tale, precum și pe organele tale interne. De asemenea, crește inflamația în organism, despre care se crede că este o cauză a cancerului. Obezitatea este, de asemenea, o cauză majoră a diabetului de tip 2. Obezitatea a fost legată de o serie de complicații pentru sănătate, unele dintre ele pun în pericol viața. Prin urmare, diagnosticul precoce de obezitate este foarte important pentru a preveni condițiile mai grave de sănătate.

Diagnosticul de obezitate folosind indicele de masă corporală

Cea mai comună modalitate de a determina dacă o persoană are supraponderale sau obeză este să calculezi indicele de masă corporală. Indicele de masă corporală este o estimare a grăsimii corporale bazată pe compararea greutății unei persoane cu înălțimea sa. Furnizorii de servicii medicale analizează, de asemenea, indicele de masă corporală, împreună cu informații despre factorii de risc suplimentari, pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli legate de greutate. De obicei, cu cât este mai mare indicele de masă corporală al unei persoane, cu atât este mai mare riscul de îmbolnăvire. Indicele de masă corporală al unui adult poate fi determinat folosind un calculator al indicelui de masă corporală. Furnizorii de servicii medicale folosesc intervale de indici de masă corporală pentru a indica starea de greutate a unei persoane.

  • 18,5 până la 24,9 este considerată greutatea normală.
  • 25,0 până la 29,9 este considerat supraponderal.
  • 30,0 până la 39,9 este considerat obez.
  • 40,0 și mai mare este considerat extrem de obez.

În timp ce indicele de masă corporală este o metodă de diagnostic obezitate utilă pentru majoritatea oamenilor, dar nu este exact pentru toată lumea. De exemplu, scorurile normale ale indicelui de masă corporală s-ar putea să nu fie exacte dacă sunteți foarte musculos, deoarece mușchiul poate adăuga kilograme în plus, rezultând un indice de masă corporal ridicat atunci când nu sunteți în greutate nesănătoasă. În astfel de cazuri, circumferința taliei tale poate fi un ghid mai bun. Ceea ce este considerat un indice de masă sănătos al corpului este influențat și de fondul etnic. Scorurile menționate mai sus se aplică în general persoanelor cu fond alb. Dacă aveți un cadru minoritar etnic, pragul pentru a fi considerat supraponderal sau obez poate fi mai mic.

Alte metode de diagnostic a obezității

Pentru a diagnostica exact obezitatea, medicul dumneavoastră va efectua, de obicei, mai mult de un examen fizic și vă va recomanda unele teste. Aceste examene și teste includ, în general:

  • Preluarea istoricului dumneavoastră de sănătate: medicul vă poate revizui istoricul în greutate, eforturile de scădere în greutate, activitatea fizică și obiceiurile de exerciții fizice, modele de mâncare și controlul apetitului, ce alte condiții ați avut, medicamente, niveluri de stres și alte probleme despre sănătatea dvs. .
  • Un examen fizic general: Acesta include măsurarea înălțimii; verificarea semnelor vitale, cum ar fi frecvența cardiacă, tensiunea arterială și temperatura; ascultarea inimii și plămânilor; și examinarea abdomenului.
  • Măsurarea circumferinței taliei: O altă metodă utilă pentru a vă evalua greutatea este măsurarea circumferinței tale. Bărbații a căror măsurare a taliei este de 94 cm sau mai mult și femeile a căror măsurare a taliei este de 80 cm sau mai mult sunt mai susceptibile să dezvolte probleme de sănătate legate de obezitate, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și unele tipuri de cancer.
  • Analize de sânge: Ce teste aveți depind de sănătatea dvs., de factorii de risc și de orice simptome actuale. Testele de sânge pot include un test de colesterol, teste ale funcției hepatice, o glucoză în post, un test tiroidian și altele.

Adunarea tuturor acestor informații vă ajută dumneavoastră și medicul dvs. să determinați câtă greutate trebuie să pierdeți și ce condiții de sănătate sau riscuri aveți deja. Și acest lucru va ghida deciziile de tratament.

Tratamentul obezității

Modificările de stil de viață care includ consumul de alimente sănătoase și exercițiile fizice regulate sunt cel mai bun tratament pentru obezitate. Adăugarea suplimentului potrivit la rutină este, de asemenea, o idee bună pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate mai repede. Unul dintre cele mai recomandate suplimente pentru persoanele obeze este PhenQ. Acesta este un arzător de grăsimi fabricat din ingrediente naturale care funcționează pentru a pierde în greutate din mai multe unghiuri. PhenQ conține α-LACYS RESET® – o formulă care are capacitatea de a reduce atât greutatea corporală cât și grăsimea corporală și chiar de a crește masa musculară. PhenQ este susținut de știință și deja dovedit foarte sigur pentru organismul uman. Accesați site-ul oficial pentru a afla mai multe despre PhenQ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>