Definiția Candida și tipurile

Definiția Candida: o drojdie care este prezentă pe piele și pe membranele mucoase, care leagă interiorul multor structuri din corp. Este de obicei inofensiv, dar dacă apar schimbări în organism pentru a crea mediul potrivit, poate provoca o infecție. Există aproximativ 150 de tipuri de candida. Mai mult de 20 de tipuri, inclusiv cele mai comune specii de candida albicans, pot provoca infecții la om. Aceste infecții pot apărea în unghii, pe piele și pe membranele mucoase în organism.

Știind definiția candida nu este suficientă

Știind definiția candida nu înseamnă că înțelegi ce este candida. Veți înțelege mai bine candida, cunoscând tipurile sale. Următoarele sunt câteva tipuri de candida:

  • Afecțiune orală: aceasta este o infecție superficială, uneori recurentă, care afectează suprafețele umede din jurul buzelor, în interiorul obrajilor și al limbii și al palatului. Afulația orală, în general, nu este contagioasă.
  • Avaria esofagiană (esofagită): Avaria orală se poate răspândi în esofag, care este pasajul de legătură dintre gură și stomac.
  • Candidoza cutanată: Candida poate provoca infecții în zonele de piele care sunt umede și au o ventilație insuficientă. Unele site-uri comune includ zona de scutece la copii; țesuturile degetelor și degetelor de la picioare; blajul și mărirea feselor; pielea sub sânii mari; și paturile cu unghii.
  • Infecția cu drojdie vaginală sau vaginita candida: Infecția cu drojdie a zonei vaginale este obișnuită. Dacă infecția este prezentă și la nivelul vulvei (zona din jurul intrării vaginului), această afecțiune este cunoscută sub numele de candidoză vulvovaginală. Infecția apare în mod obișnuit ca rezultat al auto-contaminării cu organisme de drojdie din pasajul rectal. Transmisia sexuală este posibilă, dar neobișnuită.
  • Balanită: o infecție mai puțin frecventă, dar la fel de iritantă, pe glandul penisului și sub preput.
  • Candidoza sistemică: o afecțiune care afectează numai persoanele cu sisteme imune compromise, de exemplu, persoanele care sunt HIV-pozitive, au cancer sau sunt pe medicamente supresoare imune după transplantul de organe. Candidele fungice contaminează fluxul sanguin și se răspândesc în organism, provocând o infecție severă. Organele tipice care pot fi afectate includ creierul, ochii, ficatul și inima.

O concepție greșită despre definirea candidei

Veți auzi că unii practicanți medicali susțin că supraaglomerarea candidei poate afecta doar pe cei cu sisteme imune severe compromise. De exemplu, poate fi o condiție care pune viața în pericol printre cei care suferă de SIDA sau de cancer. Deși este cu siguranță adevărat că candidoza sistemică poate fi găsită printre acești pacienți, este, de asemenea, adevărat că o creștere excesivă a candidei poate să apară la indivizi care nu sunt atât de sever afectați de imunitate. Factorii de risc cum ar fi o dietă bogată în zahăr și antibiotice pot afecta echilibrul florei intestinale și permit candida să înflorească. Atunci când comunitatea medicală se referă la candidoza sistemică, aceasta înseamnă, în general, tipul de candida care pune viața în pericol, care este văzută în rândul pacienților care suferă de boli grave. Pe de altă parte, atunci când vorbim de definirea candidei, aceasta înseamnă tipul de infestare cu candida care afectează în cea mai mare parte intestinul dumneavoastră și provoacă o gamă largă de simptome, cum ar fi probleme digestive, dureri de cap și infecții recurente de drojdie.

Dieta pentru eliminarea candidei

Dieta pentru îndepărtarea candidei necesită eliminarea zahărului, a făinii albe, a drojdiei și a brânzei deoarece aceste alimente ar trebui să cultive supraaglomerarea candidei în organism. În timp ce există puține dovezi care să demonstreze că eliminarea acestor alimente este limpede pentru candida, conform multor medici, veți ajunge să eliminați majoritatea sau toate alimentele procesate din dieta dumneavoastră. Prin înlocuirea făinii prelucrate cu făină de cereale integrale și prin adăugarea mai multor alimente proaspete în dieta dvs., este posibil să vă simțiți mai bine, în general, dacă opriți creșterea candida sau nu. Trebuie să aflați mai multe despre definirea candida pentru a afla cum să tratați această afecțiune făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>