Definirea infecției fungice și prevenirea acesteia

Este important să cunoașteți definiția infecției fungice, dar cel mai important este să știți cum să preveniți această infecție. Să vorbim despre asta aici. Dacă ați avut vreodată picior de atlet sau o infecție cu drojdie, puteți da vina pe o ciupercă. O ciupercă este un organism primitiv. Ciuperci, mucegai și mucegai sunt exemple. Ciupercile trăiesc în aer, în sol, pe plante și în apă. Unii trăiesc în corpul uman. Doar jumătate din toate tipurile de ciuperci sunt dăunătoare. Unii ciuperci se reproduc prin spori mici în aer. Puteți să inhalați sporii sau să vă aterizeze. Ca urmare, infecțiile fungice încep adesea în plămâni sau pe piele. Este mai probabil să aveți o infecție fungică dacă aveți un sistem imunitar slăbit sau dacă luați antibiotice. Ciupercile pot fi greu de ucis. Pentru infecțiile cutanate și ale unghiilor, puteți aplica medicamente direct în zona infectată. Medicamente antifungice orale sunt, de asemenea, disponibile pentru infecții grave.

Definirea infecției fungice

Pentru a înțelege corect definiția infecțiilor fungice, trebuie să știți cum poate să apară această infecție. Infestările fungice superficiale apar ca infecții ale pielii și ale unghiilor. Acestea sunt cauzate de ciuperci care sunt peste tot în jurul nostru. Ciupercile se dezvoltă în condiții calde și umede. Infecția fungică a scalpului sau a corpului unei persoane este uneori numită ringworm. Există totuși multe forme de infecții fungice superficiale ale pielii specifice zonei corporale pe care o afectează. Tinea versicolor este o infecție cutanată fungică care apare pe brațele superioare, pe piept și pe spate. Infecția fungică a unghiilor este cunoscută sub numele de onychomycosis (în unele cazuri tinea unguium). Când o ciupercă invadează unghia sau unghia, unghia (plăcuța de unghii), precum și pielea sub unghii (unghiile) sunt afectate. Candida albicans este o drojdie pe care toată lumea o are în intestin. În anumite condiții, acesta invadează pielea sau membranele mucoase. Când afectează gura, se numește boala orală. Ciupercile pot fi transmise destul de ușor de la o persoană la alta, dar aceasta nu înseamnă că ciuperca va infecta neapărat cealaltă persoană. Unii oameni sunt mai susceptibili la infecții fungice decât alții. La acești oameni, prezența ciupercilor pe corp va duce la infecții fungice.

Cauza și simptomele infecției fungice

Infecțiile fungice frecvente sunt cauzate de drojdii (cum ar fi candida sau malassezia furfur) sau dermatofiți, cum ar fi epidermofitonul, microsporumul și trichofitonul. Infecția fungică apare când sporii fungali intră în contact cu partea corpului sau sunt inhalați. Simptomele comune ale diferitelor tipuri de infecții fungice sunt următoarele:

 • Peeling, cracare și scalarea picioarelor (piciorul atletului).
 • Roșeață, blistere / înmuiere, ruperea pielii (piciorul atletului).
 • Pată în formă de inel roșu interschimbabil, care poate fi lizibilă (ringworms).
 • Mâncărime și umflături în jurul vaginului (candida).
 • Senzație de arsură / durere în timpul urinării sau a actului sexual (candida).
 • Decolorarea unghiilor (infecție fungică a unghiilor).
 • Degivarea unghiilor (infecție fungică a unghiilor).
 • Piele uscată, senzațională de mâncărime (infecție fungică a pielii).
 • Roșeață la nivelul abdomenului sau feselor (mâncărime).

Tratamentul și prevenirea infecțiilor fungice

Cunoașterea definiției infecțiilor fungice nu are deloc sens dacă nu cunoașteți tratamentul și prevenirea acestei infecții. Trebuie să știți că anumite terapii antifungice specifice (aplicate direct pe piele sau administrate pe cale orală) sunt disponibile. Uneori tratamentul trebuie continuat timp de mai multe luni. Prevenire:

 • Excludeți persoanele cu infecții fungice de la îngrijirea copiilor, grădinița, școala sau locul de muncă până în ziua după începerea tratamentului adecvat.
 • Contactele apropiate (persoane care au contact fizic sau fizic apropiat) trebuie inspectate pentru semne de infecție. Un contact este orice persoană care a fost destul de aproape de o persoană infectată pentru a fi expusă riscului de a fi dobândit infecția de la acea persoană.
 • Urmați spălarea corectă a mâinilor, spălarea și păstrarea zonelor curate. Vacuum podele în mod regulat.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre tratamentul și prevenirea infecțiilor fungice, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>