Cum sunt legate de obezitate și hipertensiune arterială

Corelația dintre obezitate și hipertensiune arterială nu este încă pe deplin explicată. Cu toate acestea, cercetările sugerează corelarea acestora. Fiind obez sau supraponderal este un factor major de risc pentru dezvoltarea tensiunii arteriale crescute. Dar nu a fost cunoscut modul în care obezitatea crește riscul de tensiune arterială ridicată, ceea ce face dificilă dezvoltarea de terapii bazate pe dovezi pentru obezitate și hipertensiune arterială.

Corelația dintre obezitate și hipertensiune

După cum sa menționat anterior, corelația dintre obezitate și hipertensiune nu a fost explicată pe deplin. Cu toate acestea, cercetările sugerează că există o importanță deosebită asupra impactului pe care îl are obezitatea asupra sistemului nervos simpatic. Presiunea arterială este responsabilă pentru diureza și mecanismele natriuretice, care determină hipertensiune arterială la pacienții care suferă de obezitate. Rezistența la insulină și inflamația care sunt determinate ca o consecință a excesului de greutate sunt de asemenea factori care contribuie la dezvoltarea hipertensiunii. În ciuda faptului că pacienții obezi au o probabilitate mai mare de a dezvolta hipertensiune decât cei cu o greutate sănătoasă, nu toți pacienții obezi sunt hipertensivi, ceea ce poate fi explicat prin eterogenitatea bolii.

Cum să gestionați obezitatea și hipertensiunea arterială

Împreună, obezitatea și hipertensiunea arterială se combină pentru a crea o cauză principală a bolilor cardiovasculare. Aveți riscuri deosebit de mari dacă aveți tendința de a vă purta greutatea în jurul abdomenului.

  • Medicamente.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie medicamente pentru tensiunea arterială. Medicamentele prescrise frecvent prescrise includ inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, blocante ale canalelor de calciu și diuretice cu doze mici. Pentru pacienții obezi cu tensiune arterială crescută, medicii pot prescrie mai întâi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei și blocante ale receptorilor angiotensinei II. Unii oameni ar putea avea nevoie să ia două sau trei medicamente diferite. Sunt disponibile alte medicamente, dar eventualele efecte secundare le-ar putea împinge în jos. De exemplu, în cazuri foarte specifice, medicii ar putea prescrie beta-blocante pentru a trata tensiunea arterială ridicată. Beta-blocanții lucrează pentru a reduce cantitatea de oxigen pe care o are inima dumneavoastră. Îți încetinește ritmul cardiac, blocând sensibilitatea inimii la adrenalină, un hormon produs de glanda suprarenală care provoacă reacția “luptă sau de zbor”. Dar beta-blocantele s-au dovedit a fi asociate cu creșterea în greutate la unii oameni, astfel încât utilizarea lor este, în general, limitată la anumite situații.

  • Modificările stilului de viață.

Probabil ați auzit-o înainte, dar se repetă: dacă sunteți obezi și aveți tensiune arterială crescută, trebuie să pierdeți o anumită greutate. Chiar și pierderea unor kilograme poate avea beneficii semnificative pentru inima și întregul sistem cardiovascular. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate vorbi despre modificarea întregii diete. O dietă recomandată în mod obișnuit persoanelor cu tensiune arterială ridicată este abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea – un plan de alimentație care pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe și produse lactate cu conținut scăzut sau fără grăsimi. Această dietă este, de asemenea, bogată în fibre și substanțe nutritive cum ar fi potasiu, calciu și magneziu, care vă pot ajuta să obțineți o tensiune arterială mai mică.

Ce să-ți amintești

Cel mai important lucru de reținut: obezitatea și hipertensiunea sunt legate. Iar combinația dintre obezitate și hipertensiune arterială este asociată cu numeroase alte afecțiuni care pot afecta sănătatea generală și speranța de viață. Medicamentele antihipertensive trebuie inițiate dacă este diagnosticată hipertensiunea. Dar, cu scăderea în greutate, o scădere semnificativă a tensiunii arteriale poate permite o scădere a numărului de medicamente luate sau o scădere a cantității de medicamente administrate. Prevenirea ar fi mai bună decât orice alt medicament. Puteți afla mai multe despre această problemă făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>