Cum se tratează simptomele căderii părului la bărbați

Simptomele căderii părului sunt variate în funcție de cauză. Puteți observa căderea bruscă a părului sau o subțiere treptată în timp. Există numeroase motive pentru care bărbații prezintă simptome ale căderii părului. Orice lucru de la condiții medicale până la modificări hormonale până la stres poate fi vinovatul. Nu este întotdeauna ușor de urmărit cauza principală, de aceea poate fi util să păstrați un jurnal pentru a urmări orice modificări sau simptome pe care le întâmpinați și pentru a căuta tipare.

Cele mai frecvente simptome ale căderii părului

Simptomele caderii parului pot include:

 • Subțierea treptată deasupra capului. Acesta este cel mai frecvent tip de cădere a părului, afectând bărbații pe măsură ce îmbătrânesc. Părul începe adesea să se retragă de pe frunte într-o linie care seamănă cu litera M.
 • Pete chel sau circulare. Unii bărbați se confruntă cu pete calde netede, de dimensiunea monedei. Acest tip de cădere a părului afectează de obicei doar scalpul, dar uneori apare și în barbă sau sprâncene. În unele cazuri, pielea dvs. poate deveni mâncărime sau dureroasă înainte de căderea părului.
 • Deschiderea bruscă a părului. Un șoc fizic sau emoțional poate determina dezlănțuirea părului. Mâini de păr pot ieși atunci când vă pieptănați sau vă spălați părul sau chiar după remorcarea blândă. Acest tip de cădere a părului provoacă, de obicei, subțierea generală a părului și nu pete de chelie.
 • căderea părului cu corp complet. Unele afecțiuni și tratamente medicale, cum ar fi chimioterapia pentru cancer, pot duce la pierderea părului pe tot corpul. Părul crește de obicei înapoi.
 • Patch-uri de scalare care se răspândesc pe scalp. Acesta este un semn de vierme. Poate fi însoțit de păr rupt, roșeață, umflare și, uneori, scurgeri.

Cauzele simptomelor căderii părului

Simptomele căderii părului sunt de obicei legate de unul sau mai mulți dintre următorii factori:

 • Ereditatea.

Dacă provii dintr-o familie în care bărbații au început să aibă pierderi de păr la o anumită vârstă, atunci s-ar putea să fii mai predispus la asta.

 • Schimbări hormonale.

O varietate de afecțiuni poate provoca căderea părului permanent sau temporar, inclusiv modificări hormonale datorate problemelor tiroidiene.

 • Medicamente.

Anumite clase de medicamente pot favoriza căderea părului. Mai frecvente dintre aceștia sunt anumiți diluanți ai sângelui și medicamente pentru tensiunea arterială cunoscute sub numele de beta-blocante. Alte medicamente care pot cauza căderea părului includ metotrexat, antiinflamatoare nesteroidiene și, eventual, antidepresive.

 • Chimioterapia.

Din nefericire, unele dintre medicamentele folosite pentru a combate cancerul de spate pot cauza căderea părului. Chimioterapia este ca o bombă nucleară. Distruge celulele care se divid rapid. Asta înseamnă celule canceroase, dar și celule care împart rapid celulele precum părul.

 • Stres emoțional.

Stresul emoțional este mai puțin probabil să provoace căderea părului decât stresul fizic, dar se poate întâmpla, de exemplu, în cazul divorțului, după moartea unei persoane dragi sau în timp ce îngrijește un părinte îmbătrânit.

 • Overstyling.

Stilurile vigoare și tratamentele de păr de-a lungul anilor pot determina căderea părului tău. Exemple de coafură extremă includ țesuturile de păr sau rândurile de porumb, precum și relaxante chimice pentru a îndrepta părul, tratamente cu ulei fierbinte sau orice fel de substanțe chimice dure sau de căldură ridicată.

Tratamentul pentru simptomele căderii părului

Finasteride, cunoscută și prin numele său de marcă, Propecia, este unul dintre doar două medicamente aprobate de FDA pentru tratamentul simptomelor căderii părului. Finasteride a venit inițial pe scena în 1992 ca tratament pentru o prostată extinsă. De-a lungul timpului, oamenii de știință au observat că medicamentul a ajutat la pierderea părului. Propecia se prezintă sub forma unei tablete cu un logo „P” pe o parte și „PROPECIA” în relief pe cealaltă. Eticheta medicamentului îi recomandă utilizatorilor să ia un comprimat de 1 miligram o dată pe zi. Se poate lua cu sau fără mese. Pentru tratamentul căderii părului, Propecia durează câteva luni înainte de a observa modificările pozitive ale părului. Utilizarea zilnică a Propecia timp de mai mult de 3 luni este necesară pentru a obține rezultate reale. Utilizarea continuă este destinată să susțină beneficiile. Îmbunătățirea creșterii părului va dura întotdeauna atâta timp cât continuați să luați Propecia. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Propecia, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>