Cum să vindeci sforăitul acasă

Dacă sunteți gata să puneți capăt sforăitului, citiți acest articol pentru a afla câteva modalități naturale de a vindeca sforăitul acasă. Aproximativ 90 de milioane de americani sforăie când dorm și 37 de milioane de oameni raportează că îi afectează noaptea. În cea mai simplă definiție, sforăitul se întâmplă ca urmare a aerului strecurat printr-o cale respiratorie îngustă sau blocată. Și cu cât sforăi mai mult, cu atât devine mai rău. Nu există decât sforăitul doar – este un continuum. De fapt, sforăitul greu și apneea de somn pot fi legate de declinul memoriei și al gândirii la o vârstă mai timpurie. Deoarece bolnavii încetează involuntar să respire în timpul nopții, apneea de somn este o afecțiune gravă care necesită îngrijiri medicale. Dar dacă sunteți cu adevărat gata să puneți capăt sforăitului, învățați următoarele modalități de a vindeca sforăitul în mod natural pentru un somn mai pașnic.

8 moduri naturale de a vindeca sforăitul

Deși sforăitul poate duce la diverse probleme, nu este sfârșitul lumii. Sforăitul poate fi adesea gestionat cu câteva moduri naturale. Iată cum puteți vindeca sforăitul natural acasă.

 1. Schimbarea poziției somnului: ești mult mai probabil să sforăi dacă dormi pe spate. Prin urmare, a învăța să dormi de partea ta poate ajuta semnificativ.
 2. Pierderea în greutate: excesul de greutate contribuie la sforăit. Pierderea chiar și a câtorva kilograme poate ajuta și pierderea a 10% din greutatea corporală ar putea face toată diferența.
 3. Evitați alcoolul: alcoolul relaxează căile respiratorii, evitați-l cât mai mult posibil. Bărbații ar trebui să aibă cel mult două băuturi alcoolice pe zi, femeile nu mai mult de una – și să vă faceți ultima băutură cu cel puțin patru ore înainte de culcare. Desigur, nu este deloc alcool.
 4. Nu fumați: Fumatul este o cauză principală a problemelor respiratorii și a iritațiilor, care poate provoca sforăitul.
 5. Practicarea unei igiene a somnului mai bune: sforăitul poate fi adesea rezultatul unei privări de somn și a unei lipse de igienă a somnului. Menținerea unei rutine adecvate de culcare poate atenua majoritatea problemelor. Să aveți un program fix de somn, să evitați cafeaua și nicotina și să faceți scurte goluri sunt câteva dintre modalitățile de a produce un somn de calitate și de a reduce sforăitul.
 6. Schimbarea pernelor: pernele și cearșafurile trebuie schimbate regulat și menținute curate tot timpul. De asemenea, asigurați-vă că pernele țin capul și gâtul susținute corespunzător. Dacă este posibil, stivați două sau trei perne pentru a vă menține capul ridicat în timp ce dormiți.
 7. Duș cald: Căldura ajută la blocarea căilor respiratorii, elimină congestia și ușurează stresul respirator. În plus, o baie sau un duș cald vă va ajuta, de asemenea, să dormiți mai adânc. Acest lucru ar putea ajuta la diminuarea sforăitului care începe în nas.
 8. Rămâi hidratat: deshidratarea poate fi unul dintre cele mai mari motive din spatele sforăitului uneori. Consumul de apă suficientă în timpul zilei reduce deseori sforăitul la persoanele deshidratate. Cu toate acestea, nu este recomandat să bei prea multă apă înainte de culcare, deoarece te va face să te ridici pentru baie.

Cum se poate vindeca sforăitul acasă: alte remedii la domiciliu pentru a încerca

În cazul în care sunteți doar un sforăitor ușor, puteți încerca aceste trei remedii naturale la domiciliu, ceea ce va duce la o noapte bună nu numai pentru dvs., ci și pentru partenerul de pat.

 • Ceaiul de ghimbir și miere: Ghimbirul acționează ca un agent antiinflamator și antibacterian și crește secreția de salivă, care calmează gâtul și asigură scutire de sforăit. A bea ceai de ghimbir și miere de două ori pe zi este perfect pentru a scăpa de problema sforăitului.
 • Laptele de soia: produsele lactate pot provoca și sforăit, deoarece crește flegma. Acest lucru se întâmplă deoarece unele proteine ​​particulare din laptele de vacă pot provoca reacții alergice ușoare până la severe, care promovează congestia și închid pasajele nazale și crește sforăitul. Schimbă-ți laptele de vacă cu lapte de soia sau lapte non-lactat pentru alinare.
 • Ulei de măsline extravirgin: Îndepărtarea unor ulei de măsline extravirgin înainte de culcare poate de asemenea netezi căile respiratorii. De asemenea, previne mușchii gâtului să blocheze gâtul atunci când dormiți.

Concluzie

Deși sforăitul poate părea inofensiv poate fi un indicator al unei stări grave de sănătate. Este posibil să te afecteze în moduri care nu ar putea fi aparent – cum ar fi afectarea calității somnului tău, diminuarea capacităților de concentrare asupra muncii sau chiar afectarea relației cu partenerul tău. Deci, nu ezitați să împărtășiți sfaturile despre cum puteți vindeca sforăitul prezentat în acest articol cu ​​prietenii și pe rețelele de socializare. Fericit dormind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>