Cum să-ți faci din nou ficatul sănătos după abuzul de alcool

Poate ficatul să se repare după ani de consum de alcool? Da, se poate! Îți vom spune cum să-ți faci din nou sănătatea ficatului chiar și după consumul de alcool pe termen lung. Una dintre cele mai frecvente și potențiale efecte secundare ale alcoolismului este afectarea hepatică, care, în cazuri grave, poate duce la deces. O asociere între boala hepatică și consumul de alcool greu a fost recunoscută acum mai bine de 200 de ani. Utilizarea pe termen lung a alcoolului este cea mai răspândită cauză unică de boală și deces din cauza bolii hepatice în Statele Unite. Ficatul este deosebit de susceptibil la leziuni legate de alcool, deoarece este locul primar al metabolismului alcoolului. Cu cât mai devreme un băut de alcool se oprește de băut, cu atât mai bine corpul lor va fi pe termen lung. Aceasta este cheia modului în care vă puteți face din nou ficatul sănătos după alcoolism.

Efectele alcoolului asupra ficatului

Ficatul sparge cea mai mare parte a alcoolului pe care il bei, astfel incat sa poata fi scos din corp. Descompunerea alcoolului creează substanțe care sunt chiar mai dăunătoare decât alcoolul. Aceste substanțe pot deteriora celulele hepatice și pot provoca boli hepatice grave. Alcoolul provoacă 4 din 5 decese cauzate de boala hepatică. Boala hepatică datorată alcoolului include:

 • Ficat gras (steatoză).
 • Inflamația ficatului (hepatită).
 • hepatită alcoolică acută.
 • Cicatricularea ficatului (ciroza).
 • insuficiență hepatică și deces.

6 moduri de a face din nou ficatul sănătos după alcoolism

Ficatul este singurul organ regenerator al corpului. Probabil sunteți conștienți de faptul că unii șopârle își pot regăsi cozile. Ficatul funcționează în același fel. Se poate reconstrui. Dacă ați scăpat 75% din ficat, acesta ar putea crește până la dimensiunea completă. Deci, cum să-ți faci din nou ficatul sănătos și să inversezi efectele alcoolului asupra ficatului? Există șase lucruri de făcut!

 • Oprește-te din băut.

Băuturile alcoolice pot crea multe probleme de sănătate. Ele pot afecta sau distruge celulele hepatice și vă pot cicatra ficatul. Ar trebui să renunțați complet.

 • Mâncați o dietă echilibrată.

Evitați mesele bogate în calorii, grăsimi saturate, carbohidrați rafinați (precum pâine albă, orez alb și paste regulate) și zaharuri. Pentru o dietă bine ajustată, mâncați fibre, pe care le puteți obține din fructe proaspete, legume, pâine integrală, orez și cereale. De asemenea, mâncați carne (dar limitați cantitatea de carne roșie), lapte (lapte cu conținut scăzut de grăsimi și cantități mici de brânză) și grăsimi (grăsimile bune care sunt mononesaturate și polinesaturate, cum ar fi uleiurile vegetale, nucile, semințele și peștele). Hidratarea este esențială, deci beți multă apă.

 • Fă sport regulat.

Atunci când exerciți în mod consecvent, ajută la arderea trigliceridelor pentru combustibil și poate, de asemenea, reduce grăsimea hepatică.

 • Evitați utilizarea de droguri ilicite.

Materialele ilicite includ marijuana / hașiș, cocaină (inclusiv crack), heroină, halucinogene, inhalante sau psihoterapeutice de tip prescripție (analgezice, tranchilizante, stimulente și sedative) utilizate nemedical.

 • Evitați toxinele.

Toxinele pot afecta celulele hepatice. Limitați contactul direct cu toxinele din produsele de curățare și aerosol, insecticide, substanțe chimice și aditivi. Când folosiți aerosoli, asigurați-vă că camera este ventilată și purtați o mască. Nu fumați.

 • Faceți alte schimbări de stil de viață sănătos.

Aceasta înseamnă că nu mai fumezi dacă fumezi și că scapi de greutate dacă ești supraponderal sau obez. Alături de consumul excesiv de alcool, obezitatea este o cauză principală a afecțiunilor hepatice, în timp ce țigările conțin toxine care se vor adăuga la starea de dezintegrare a ficatului. Îmbunătățirea acestor zone ale vieții, pe lângă întreruperea consumului de alcool, va da ficatului o șansă mai bună de a-și îmbunătăți sănătatea.

Luați suplimentul potrivit

Încă un lucru care vă poate face din nou ficatul sănătos, după ce alcoolul greu a luat suplimentul potrivit. Iar suplimentul pe care îl recomandăm este Liver Support Plus. Liver Support Plus este un supliment conceput pentru a ajuta la menținerea unui ficat sănătos și bine funcțional, prin creșterea circulației sângelui și prevenirea apariției toxinelor în ficat. Liver Support Plus vă protejează ficatul de substanțe chimice și toxine dăunătoare din alcool. De asemenea, vă asigură că sistemul dvs. digestiv funcționează bine. Și chiar ajută la prevenirea mahmurelii și a arsurilor la stomac. Suplimentul este alcătuit din toate ingredientele naturale care sunt în siguranță pe corpul dvs., acestea includ:

 • Rădăcină de sfecla.
 • Creierul de lapte.
 • Yarrow.
 • Extract de anghinare.

Liver Support Plus este cu adevărat un produs care vă asigură că ficatul dumneavoastră este sănătos și funcționează corect. Pentru a afla mai multe despre cum să vă faceți din nou sănătatea ficatului, faceți clic pe mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>