Cum să scapi de creșterea excesivă a Candidei

Candida supraaglomerarea este extrem de frecventă și poate provoca o serie de simptome diferite, atât fizice, cât și psihice. Candida este o ciupercă, un tip de drojdie care este în mod natural în organism. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți este că este normal să aveți Candida în intestine. În cantități normale, vă ajută organismul să absoarbă substanțe nutritive și să alimenteze alimente împreună cu ajutorul altor bacterii benefice. Problemele apar totuși când Candida crește excesiv, ceea ce poate duce la infecție. Când există prea multă drojdie, ea poate trece prin mucoasa intestinală și poate intra în sânge. Ea eliberează toxine pe tot corpul și acest lucru poate duce la o problemă mult mai mare dacă se răspândește la alte organe și țesuturi. De aceea este atât de important să scăpăm de creșterea excesivă a candidei, înainte de ceva mai grav.

5 simptome de supraaglomerare a Candidei

Următoarele sunt 5 simptome comune ale supraaglomerării Candida pe care ar trebui să le cunoașteți:

 • Tulburări de dispoziție.

Oamenii de stiinta descopera inca cat de legati sunt creierele noastre si sistemele digestive, dar stim ca daca ceva nu functioneaza corespunzator in intestin (sa zicem, daca exista o supraaglomerare a Candidei), cu siguranta poate afecta sistemul neurologic, rezultand anxietatea , atacuri de panică, depresie, schimbări dramatice ale dispoziției și iritabilitate.

 • Oboseala cronica.

Sindromul de oboseală cronică se caracterizează prin epuizare absolută care nu poate fi depășită. Mai exact, este definită ca oboseală de cel puțin șase luni, care este însoțită de simptome suplimentare cum ar fi dureri articulare, ceață cerebrală și dureri de cap.

 • Probleme gastro-intestinale.

Atunci când sunt prezente simptome cum ar fi balonare, gaze, crampe și fie diaree, fie constipație, este un semnal clar că ceva este rău în tractul digestiv. Una dintre cauze poate fi nivelul insuficient al bacteriilor sănătoase.

 • Infecții sinusale.

O cantitate excesivă de Candida poate provoca dezastru asupra sinusurilor, provocând dureri în gât, congestie, alergii, picurare post-nazală și alte simptome de suparare a sinusurilor.

 • Infecții ale tractului urinar și vaginal recurent.

Candida supraaglomerare în vagin poate provoca infecții vaginale de drojdie că mulți oameni sunt deja familiarizați cu. Infecțiile tractului urinar pot fi cauzate de Candida, de asemenea, și dacă vă confruntați cu una sau ambele dintre aceste afecțiuni în mod repetat, ar putea fi un semn al unei probleme mai mari.

Îndepărtarea supraaglomerării Candidei

Îndepărtarea suprareglării de Candida necesită în primul rând o schimbare în dieta la o dietă scăzută în carbohidrați. Zaharul este ceea ce hrănește drojdia, astfel încât eliminarea zahărului în toate formele sale simple, cum ar fi lollies, deserturi, alcool și făină este esențială. De asemenea, este important să se reducă consumul zilnic de carbohidrați complexi (de exemplu, paste, boabe, cartofi și fructe). Utilizarea dietei singure ar putea dura trei până la șase luni înainte ca Candida să fie din nou controlată. Din acest motiv, majoritatea practicanților de sănătate naturali recomandă inițierea unui protocol anti-candida complementar în legătură cu modificările dietă. Aceasta implică de obicei utilizarea unui tratament anti-fungic de înaltă calitate și un probiotic de calitate (pentru a restabili bacteriile benefice). Suplimentele naturale care ajută la gestionarea unei suprasolicitări a Candide includ de obicei o combinație a următoarelor:

 • Uleiul de oregano.
 • Nuc negru.
 • Pau d’arco.
 • Acid caprilic (din ulei de nucă de cocos).
 • Usturoi.
 • Extract de semințe de grapefruit.
 • frunze de măsline.
 • Scorțișoară.
 • Pelin.

Înainte de autodiagnosticarea sau tratarea supraaglomerării candidei, este important să discutați cu un medic sau un medic specialist în domeniul sănătății. Aceștia vă pot oferi indicații mai specifice privind dieta și vă pot sugera cel mai bun protocol de tratament suplimentar pentru dvs.

Linia de jos

Candida este cea mai frecventă cauză a infecțiilor fungice la om. Mai multe simptome cheie vă pot ajuta să determinați dacă aveți o creștere excesivă a Candidei. Cele mai frecvente semne de infecție includ: aftoasă orală, infecții genitale recurente de drojdie, probleme digestive și infecții fungice ale pielii și unghiilor. Este important să tratați precoce candidoza pentru a împiedica răspândirea și provocarea unor complicații mai grave. Dați clic pe bannerul de mai jos dacă aveți nevoie de mai multe informații despre tratamentul supraaglomerării Candide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>