Cum să prevină efectele secundare ale condroitinei

Există oarecare îngrijorare cu privire la efectele secundare ale condroitinei. Cu toate acestea, condroitina este probabil în siguranță pentru majoritatea adulților. Condroitina este o componentă majoră a cartilajului. Ca atare, este un supliment cheie în încetinirea progresiei degradării cartilajelor în articulațiile tale. Studiile clinice au arătat că aproximativ 53% dintre persoanele care iau condroitină au arătat o îmbunătățire de 20% a durerii la genunchi. Dacă este luată până la 2 ani, condroitina poate preveni rigiditatea articulației, durerea și îngustarea spațiului articular.

Utilizările condroitinei

Condroitina poate fi eficientă pentru:

 • Osteoartrită: în osteoartrită, cartilajul din articulații se descompun. Luând condroitina în mod regulat, unul dintre blocurile de cartilaj, poate încetini această defecțiune.
 • Boala osoasă și articulară: condroitina poate reduce durerea la persoanele cu boli osoase și articulare. De asemenea, administrarea de condroitină cu sulfat de glucozamină poate încetini restrângerea spațiului articulațiilor la persoanele cu această boală osoasă.
 • Dureri articulare cauzate de medicamente pentru cancerul de sân: Cercetările sugerează că luarea unei combinații de condroitină și glucozamină în două sau trei doze divizate zilnic timp de 24 de săptămâni ameliorează durerea articulară și simptomele cauzate de medicamentele utilizate pentru tratarea cancerului de sân.
 • Dureri musculare după exercițiu: Cercetările timpurii sugerează că administrarea de condroitină reduce zilnic durerile musculare după exerciții fizice la bărbați.

Înainte de a utiliza condroitina, este important să aflați despre efectele sale secundare posibile. Trebuie să știți dacă efectele secundare ale condroitinei sunt semnificative sau nu și cum să preveniți aceste reacții adverse.

Care sunt efectele secundare ale condroitinei?

Condroitina este prezentă în mod natural în cartilajul care vă înconjoară articulațiile. Condroitina găsită în suplimentele alimentare este de obicei produsă din surse animale, cum ar fi cartilajul vacilor. Efectele secundare ale condroitinei sunt de obicei ușoare și rare. Durerea de stomac ușoară și greața sunt cele două efecte secundare cauzate cel mai frecvent de condroitină. Alte reacții adverse ușoare ale condroitinei pot include următoarele:

 • Constipație.
 • Diaree.
 • Pierderea parului.
 • Bătăi neregulate ale inimii.
 • Umflarea pleoapelor sau picioarelor.

Sfaturi pentru prevenirea efectelor secundare ale condroitinei

În general, suplimentele de condroitină par a fi destul de sigure. Cele mai frecvente reacții adverse ale condroitinei care au fost raportate sunt diareea, constipația, căderea părului și bătăile inimii neregulate. A lua condroitină cu alimente pare să reducă incidența efectelor secundare de mai sus. Până în prezent, nu au fost raportate efecte secundare importante ale condroitinei. Cu toate acestea, atunci când aveți în vedere utilizarea condroitinei, este bine să solicitați sfatul medicului dumneavoastră. De asemenea, puteți lua în considerare consultarea unui medic care este instruit în utilizarea suplimentelor din plante / sănătate. Dacă sunteți sigur că utilizați condroitină, folosiți-o conform indicațiilor de pe pachet sau conform indicațiilor medicului, farmacistului sau a altor furnizori de servicii medicale. Nu folosiți mai multe produse decât este recomandat pe etichetă.

Care este suplimentul recomandat cu condroitină?

Cu numărul mare de suplimente acolo, este dificil să îl alegi pe cel potrivit. Vei găsi probabil suplimente cu un singur ingredient, oferindu-ți beneficii limitate. Cu toate acestea, suplimentele cu o lungă listă de ingrediente nu înseamnă întotdeauna că sunt bune pentru tine. Cel mai important este să căutați suplimente care să ofere ingrediente cheie care să vă sprijine sănătatea. În cazul sănătății articulațiilor, cel mai recomandat supliment este ProJoint Plus. ProJoint Plus conține condroitină și alte ingrediente cheie care sunt benefice pentru sănătatea articulațiilor. Următoarea este o listă completă a ingredientelor cheie ProJoint Plus:

 • condroitină.
 • Glucozamina.
 • Extract de Boswellia.
 • Turmeric.
 • Metilsulfonilmetanul.
 • Bromelain.
 • Quercetinul.
 • metionina.

Există multe suplimente pe care le puteți lua pentru a vă consolida articulațiile și cartilajul, dar ProJoint Plus se află într-o ligă proprie. Ambalat cu compuși esențiali pentru repararea cartilajelor și prevenirea degenerării viitoare a articulațiilor, ProJoint Plus este diferit de alții. Luând ProJoint Plus, nu numai că primiți un supliment care este bine rotunjit și hrănitor, nu va trebui să cumpărați niciodată mai multe suplimente pentru dureri articulare. ProJoint Plus este de vânzare? Da, acest supliment de înaltă calitate este disponibil pe site-ul lor oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>