Cum sa preveniti simptomele infectiilor drojdie

Toată lumea este diferită, astfel încât simptomele infecțiilor cu drojdie pot diferi de cele ale unui prieten. Acestea se pot schimba, de asemenea, de fiecare dată când obțineți o infecție. Deci, aveți grijă de simptomele comune ale infecțiilor cu drojdie și aflați dacă simptomele dumneavoastră sunt ușoare, moderate sau mai complicate.

Simptomele infecțiilor cu drojdie

Mâncărimea și disconfortul sunt principalele simptome ale unei infecții de drojdie, dar există și altele. De asemenea, puteți întâlni oricare dintre următoarele:

 • Arderea, înroșirea și umflarea vaginului și a vulvei (partea exterioară a organelor genitale feminine).
 • Durere sau arsură când pipiți.
 • Durerea în timpul sexului.
 • Evacuare groasă, albă, inodoră, asemănătoare cu brânza de vaci.

Dacă credeți că aveți o infecție cu drojdie, consultați-vă medicul înainte de a vă trata. Simptomele infecțiilor cu drojdie sunt similare cu alte condiții mai grave, inclusiv infecțiile cu transmitere sexuală și vaginoza bacteriană (supraaglomerarea bacteriană în vagin). Un diagnostic corect este important, astfel încât să puteți obține tratamentul potrivit. Dacă nu aveți o infecție cu drojdie, dar utilizați medicamente antifungice, aceasta poate face ca viitoarele simptome ale infecțiilor drojdiei să fie mai dificil de tratat.

Teste pentru a determina prezența simptomelor infecțiilor cu drojdie

Cele două teste cele mai frecvente pentru o infecție cu drojdie sunt montarea vaginală umedă și testul KOH.

 • Montarea umedă vaginală.

Pentru montarea vaginală umedă, medicul dumneavoastră sau un tehnician de laborator vor amesteca o mostră de descărcare vaginală cu o soluție de sare, o puneți pe un diapozitiv de sticlă și o priviți sub microscop. Dacă există un număr anormal de microbi și globule albe din sângele Candida (care indică că organismul dvs. se luptă cu o infecție), atunci aveți infecții cu drojdie. Suprafața umedă poate ajuta la excluderea altor infecții, inclusiv vaginita bacteriană și trichomoniaza.

 • Testul KOH.

În loc să se utilizeze o soluție de sare, testul KOH utilizează hidroxid de potasiu. Această soluție ucide bacteriile și celulele vaginale, lăsând numai ciuperca care poate fi prezentă în vagin. Dacă un miros de pește sau amină apare din KOH, este posibil să aveți vaginită bacteriană. Dacă, după diagnostic, infecția nu se îmbunătățește cu tratamentul sau se întoarce de mai multe ori în decurs de un an (o afecțiune numită infecție recurentă sau cronică de drojdie), medicul dumneavoastră vă poate comanda un test de cultură a drojdiei dumneavoastră. Un test de cultură vă va ajuta să determinați dacă o specie Candida, alta decât Candida albicans, provoacă infecția dumneavoastră cronică (cum ar fi Candida glabrata sau Candid krusei) – unele specii de drojdii sunt rezistente la medicamentele utilizate pentru tratamentul infecției cu Candida albicans.

Prevenirea simptomelor infecției cu drojdie

Pentru a reduce riscul de simptome ale infecțiilor cu drojdie vaginală, purtați lenjerie de corp care are o bavură de bumbac și nu se potrivește prea strâns. Ar putea ajuta, de asemenea, să evitați:

 • Chilotei cu talpa potrivita.
 • Douching, care elimină unele dintre bacteriile normale din vagin care vă protejează de infecție.
 • Produse feminine parfumate, inclusiv baie cu bule, tampoane și tampoane.
 • Căzi fierbinți și băi foarte fierbinți.
 • Utilizarea inutilă a antibioticelor, cum ar fi pentru răceli sau alte infecții virale.
 • Stați în haine ude, cum ar fi costume de baie și haine de antrenament, pentru perioade lungi de timp.

Nu uitați că trebuie să evitați stresul, să dormiți suficient și să consumați alimente sănătoase cu conținut scăzut de zahăr. Dacă este necesar, adăugați supliment antifungic de calitate în dieta zilnică. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre cum să depășiți simptomele infecțiilor cu drojdie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>