Cum sa preveniti efectele secundare ale niacinei

Una dintre cele mai frecvente efecte secundare ale niacinei este “niacin flush”. Este adesea descrisă ca un sentiment de căldură, mâncărime, roșeață sau senzație de tinglu sub piele. Niacinul este o vitamină B (vitamina B3) utilizată în suplimentele de vitamine. Este folosit cel mai adesea pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Unii oameni iau niacin pentru a trata deficitul de vitamina, dar cei mai mulți oameni o iau pentru a ajuta la scăderea colesterolului și a trigliceridelor în sânge. Niacina funcționează cel mai bine atunci când este combinată cu o dietă cu conținut redus de colesterol și cu conținut scăzut de grăsimi. Niacin este folosit ca supliment de vitamine pentru a trata lipsa de niacină naturală în organism, pentru a reduce riscul de atac de cord la persoanele cu colesterol ridicat care au suferit deja un atac de cord și pentru a trata boala coronariană.

Niacin flush

Poate cel mai mare efect secundar al niacinei este “niacinul”. Acesta este un lucru care a devenit sinonim cu niacina. În termeni simpli, în jur de cinci minute după administrarea suplimentului de niacin, o mulțime de oameni au tendința de a suferi o ușoară furnicătură în fața lor, înainte ca pielea lor să se înroșească într-o oarecare măsură. În mod natural, pielea devine și mai caldă în această perioadă și pot exista cazuri dacă sentimentul se extinde și la alte părți ale corpului, cum ar fi pieptul, brațele și mâinile. În timp ce aceasta poate părea o senzație destul de înfricoșătoare, este un efect secundar natural. Aceasta se întâmplă deoarece niacina extinde vasele de sânge în corpul dumneavoastră, ceea ce permite mai mult flux de sânge prin ele și experiența de mai sus se întâmplă. Cu alte cuvinte, nu este nimic de preocupat. “Niacin flush” este de fapt un lucru bun, înseamnă că suplimentul de niacină este de lucru și corpul dumneavoastră crește fluxul de sânge. De obicei, efectele vor începe să scadă, pe măsură ce corpul dumneavoastră se obișnuiește cu niacina.

Alte efecte secundare ale niacinei

Alte reacții adverse niacina pot include:

  • Stomac deranjat.
  • gazul intestinal.
  • Diaree.
  • Amețeală.
  • eructații.
  • Durere în gură.
  • Transpirație.

Prevenirea reacțiilor adverse comune ale niacinei

Dacă ați luat vreodată supliment de niacină, ați putea fi familiarizați cu efectele sale secundare. Deși reacțiile adverse ale niacinului sunt destul de frecvente, ele pot fi intolerabile până la punctul în care unii oameni încetăm să le luăm. În timp ce efectele secundare de obicei se diminuează peste câteva săptămâni, ar putea fi foarte deranjante între timp. Există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a preveni aceste neplăceri.

  • Evitați băuturile calde și alcoolul.

Băuturile calde precum cafeaua și ceaiul, precum și alcoolul pot crește probabilitatea de “niacin flush”. Încercați să evitați să beți oricare dintre acestea în jurul valorii de timp în care luați suplimentul de niacină.

  • Luați suplimentul de niacin conform indicațiilor producătorului.

Niacina vine sub diferite forme, inclusiv tablete, capsule și tablete cu eliberare prelungită și capsule. Ar trebui să fie luate conform indicațiilor producătorului. Unele suplimente de niacin sunt sugerate a fi luate la culcare cu o gustare cu conținut scăzut de grăsimi. Există, de asemenea, cele care ar trebui consumate cu un pahar plin de apă rece. Doza recomandată de niacină variază în funcție de tipul de supliment de niacină pe care îl utilizați și de starea tratată.

  • Încercați Niacin Max.

Niacin Max nu este un supliment tradițional de niacină. Este o bandă subțire cu 75 mg de niacină. Această bandă se dizolvă instantaneu. Acest lucru îl face, de asemenea, forma post puternic de a lua niacin posibil, deoarece se absoarbe aproape instantaneu! Luați 1 bandă dimineața, zilnic pe stomacul gol. Dacă intenționați să mâncați, așteptați aproximativ zece minute între luarea benzii și mâncarea. Doza generală recomandată de niacin pentru adulți este de numai 35 mg pe zi. Cu toate acestea, nu au fost raportate efecte secundare majore de la consumatorii care au luat acest supliment de niacină 75 mg. Niacin Max conține niacin (vitamina B3), o vitamină pe care toată lumea o are în fiecare zi. Este fabricat cu ingrediente pure și dezvoltat în laboratoare folosind echipamente de producție de înaltă calitate. În plus, Niacin Max a fost testat pentru a se asigura că respectă standardele de siguranță.

Cuvintele finale

Nu vă fie teamă de efectele secundare ale niacinei, atâta timp cât luați suplimentul adecvat de niacină. De fapt, niacina este esențială și benefică pentru un număr mare de funcții corporale. În multe cazuri, efectele secundare ale niacinei nu sunt permanente! Corpul tău se va adapta la absorbția unei doze mai mari de niacină și efectele vor dispărea. Stați hidratat și beți multă apă pot ajuta la suprimarea efectelor secundare ale niacinei. Pentru mai multe informații despre suplimentele de niacină, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>