Cum să oprești sforăitul natural

Nu lăsa sforăitul să strice o noapte bună a unei persoane care dorme lângă tine. Aflați aici cum să opriți sforăitul natural. Toată lumea sforăie în somn din când în când. Cu toate acestea, pentru unii oameni, sforăitul nocturn este o problemă grav tulburătoare (în special pentru persoana care doarme lângă ei). De obicei, sforăitul nu indică o afecțiune care poate pune viața în pericol, dar poate fi un semn că există o problemă cu limba, traiectele nazale sau gâtul. În orice caz, sforăitul cronic poate deveni foarte perturbator în timp.

Înțelegerea a ceea ce provoacă sforăitul

Un somn va sforăi, deoarece există o obstrucție în pasajul nazal sau în gât. Indiferent dacă este mare sau mică, această obstrucție poate provoca respirația neregulată sau poate crea un vid în căile respiratorii, care se traduce într-o sforăit. Să ne dăm seama dacă originile sforăitului provin din pasajele nazale sau ale gâtului este extrem de simplu. De obicei, o persoană care sforăie cu gura larg deschisă are probleme cu țesuturile gâtului. Cei care sforăie prin nas cu gura închisă, evident, au un blocaj în pasajul nazal. Sforaitul este o afecțiune jenantă care ne poate face să fim nervoși să ne împărtășim patul cu oricine. Din fericire, există multe moduri eficiente de a opri sforăitul natural.

Cauzele comune ale sforăitului

Înainte de a învăța cum să opriți sforăitul natural, este important să înțelegeți cauzele din spatele sforăitului. Odată ce ai înțeles de ce sforăi, poți găsi soluțiile potrivite pentru un somn mai liniștit – atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.

 • Vârsta: pe măsură ce atinge vârsta mijlocie și nu numai, gâtul devine mai îngust, iar tonusul muscular din gât scade.
 • Fiind supraponderal sau fără formă: țesutul gras și tonul muscular slab contribuie la sforăit. Chiar dacă în general nu aveți exces de greutate, purtarea excesului de greutate în jurul gâtului sau gâtului poate provoca sforăitul.
 • Modul în care ești construit: bărbații au pasaje aeriene mai restrânse decât femeile și sunt mai susceptibili să sforăie. Gâtul îngust, palatul fend, adenoidele mărite și alte atribute fizice care contribuie la sforăit sunt adesea ereditare.
 • Probleme nazale și ale sinusului: căile respiratorii blocate sau nasul îndesat îngreunează inhalarea și creează un vid în gât, ceea ce duce la sforăit.
 • Alcoolul, fumatul și medicamentele: Consumul de alcool, fumatul și anumite medicamente, cum ar fi tranchilizanți precum lorazepam și diazepam, pot crește relaxarea musculară, ceea ce duce la mai multe sforăi.
 • Postura de somn: Dormitul plat pe spate face ca carnea gâtului să se relaxeze și să blocheze căile respiratorii.

Cum să opriți sforăitul în mod natural, cu schimbări de stil de viață

Există o mulțime de tehnici dovedite despre cum să opriți sforăitul natural. Nu orice tehnică este potrivită pentru fiecare persoană, așa că oprirea sforăitului necesită răbdare, schimbări în stilul de viață și disponibilitatea de a experimenta cu soluții diferite. Iată 7 lucruri pe care le puteți face pentru a opri sforăitul:

 1. Pierdeți în greutate: dacă sunteți supraponderal sau obez, sforăitul poate foarte probabil să dispară sau să se reducă dacă pierdeți în greutate.
 2. Exercițiu: exercițiul îmbunătățește tonusul muscular în întregul corp, permițând palatului și gâtului dvs. moale să își mențină forma în timp ce dormiți.
 3. Evitați alcoolul înainte de culcare: Consumul unei cantități semnificative de alcool relaxează mușchii gâtului. Când acești mușchi se relaxează, sunt mai susceptibili să vibreze. Evitarea alcoolului înainte de culcare poate reduce sau opri sforăitul.
 4. Evitați alte medicamente înainte de culcare: Pe lângă alcool, alte medicamente pot provoca sforăitul sau pot avea alte reacții adverse care influențează negativ calitatea somnului. Un astfel de exemplu este sedativele și somniferele.
 5. Opriți fumatul: Pe lângă faptul că dăunează sănătății generale, fumatul irită căile respiratorii, iar acest lucru poate înrăutăți sforăitul. Dacă o persoană fumează, renunțarea poate ajuta la sforăitul mai puțin, chiar dacă.
 6. Mâncați mai bine: evitați mâncărurile mari noaptea târziu, mai ales dacă conțin alimente excesive grase sau zaharoase. Acestea vă pot supăra sistemul digestiv și pot face somnul greu de parcurs.
 7. Dormirea pe o parte: Dormirea pe o parte poate permite aerului să curgă mai lin, reducând vibrațiile. Acest lucru poate fie opri sunetul unei sforăituri, fie îl poate face mai liniștit.

Cum să oprești sforăitul natural: concluzie

Deoarece sforăitul este mai complicat decât se credeau mulți dintre noi înainte, un singur lucru ar putea să nu vindece complet sforăitul. Adesea, cea mai bună tactică a modului de a opri sforaitul în mod natural este să combini schimbările pozitive ale stilului de viață cu un produs anti-sforăit de calitate, cum ar fi Air Snore. Am auzit povești de la mulți oameni care au folosit această terapie combinată foarte bine. Pentru a afla ce este Air Snore și cum să utilizați acest produs, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>