Cum să micsorești chistul ovarian fără medicamente

Simțiți o senzație de ciupire în uter sau ovare? S-ar putea să aveți un chist ovarian. Aici, veți învăța cum să micsorați chistul ovarian fără medicamente. Un chist ovarian este un sac plin cu fluid care crește pe sau în interiorul ovarului și poate fi descoperit de medicul dumneavoastră în timpul unui examen pelvian de rutină. Chisturile ovariene sunt frecvente, în special la femei în timpul anilor de reproducere, și, în general, cauzează puțin până la nici o durere, dacă nu se dezvoltă o complicație. Când vă simțiți disconfort datorită chistului ovarian, mergeți imediat la medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, tratarea chistului ovarian fără medicamente este cea mai bună opțiune dacă simptomele dumneavoastră nu sunt prea severe.

Chisturi funcționale

Chisturile funcționale sunt cel mai frecvent tip de chist ovarian și sunt asociate cu ciclul menstrual al unei femei. Există două tipuri de chisturi funcționale:

  • Chistul Corpus luteum: Acest tip de chist se dezvoltă în corpul luteal, care este țesut care umple un folicul gol după ce a eliberat un ovul în timpul ovulației. Aceste chisturi pot sângera și cauza durere.
  • Chistul folicular: Aceste chisturi se formează într-un folicul în care un ou se dezvoltă în timpul ovulației.

Nici unul dintre aceste tipuri de chisturi nu cauzează de obicei simptome și, de obicei, dispar pe cont propriu. Un alt tip de chist ovarian, o tumoare benigna, creste lent si, in cazuri rare, poate deveni canceros. Dacă chistul ovarian devine prea mare, este considerat a fi la un risc mai mare de rupere, este un chist complex, a răsucite sau a devenit atașat la alte părți ale corpului intern, medicul poate alege să îl îndepărteze chirurgical. Medicul vă va ajuta să stabiliți cele mai bune opțiuni. Prin urmare, odată ce știți că aveți chist ovarian, trebuie să vă tratați imediat cu remedii de la domiciliu. Unele remedii naturale de la domiciliu pot reduce dimensiunea chistului ovarian fără medicamente și intervenții chirurgicale.

3 remedii pentru combaterea chistului ovarian fără medicamente

Remediile home remedii de la un punct de vedere nutrițional funcțional sunt extrem de eficiente pentru prevenirea și micșorarea chistului ovarian fără medicamente. Orice femeie poate aplica aceste remedii la domiciliu ca măsură de îngrijire preventivă, chiar dacă în prezent nu știți dacă aveți chisturi ovariene. Iată cele 3 remedii pe care le puteți lua pentru a combate chisturile ovariene:

  • Oțet de mere.

Oțetul de cidru de mere poate ajuta la micșorarea și dizolvarea chisturilor ovariene cauzate de deficitul de potasiu. Este bogat în potasiu și recomandat de mulți experți în domeniul sănătății. Adăugați o lingură de oțet de cidru de mere într-un pahar de apă caldă. Se amestecă într-o lingură de melasă de curea neagră. Beți unul sau două pahare din această soluție zilnic. Urmați acest remediu până când chisturile dispar complet.

  • Echinacea.

Luând echinacea, o plantă tradițională americană, poate ajuta la ameliorarea anumitor tipuri de chisturi. Potrivit unor practicieni din domeniul sănătății, administrarea de echinacee timp de 20 de zile întreruptă de o pauză de trei zile în mijloc poate crește numărul de celule albe din sânge și eficacitatea acestora prin ruperea celulelor anormale care alcătuiesc chisturile ovariene. Echinacea poate, de asemenea, ajuta la tratarea chisturilor de acnee.

  • Păpădie.

Mănâncă verde păpădie ca un remediu pe bază de plante pentru a reduce apariția chisturilor în corpul tău. Chisturile cresc adesea din cauza deficitului de potasiu. O ceașcă de servire a verdeurilor păpădie brute conține 218 mg de potasiu, o parte considerabilă din cele 2.000 mg din acest mineral pe care îl solicitați în fiecare zi.

perspectivă

Chisturile ovariene sunt comune, iar cele mai multe sunt inofensive și dispar în timp. Chiar și atunci când acestea persistă, remediile de la domiciliu sunt sigure și fiabile și pot împiedica chisturile să dăuneze grav. Tratamentul acasă pentru chistul ovarian fără medicamente va ușura orice durere sau disconfort și chiar va face chisturile să dispară. Cu un management adecvat al casei, un chist ovarian poate fi puțin mai mult decât un inconvenient temporar. Multe femei își inversează diagnosticul de chisturi ovariene, șocând medicii și pe ei înșiși prin aplicarea de remedii naturale la domiciliu. Dacă doriți să aflați în detaliu despre modul în care femeile se ocupă de chisturile ovariene, vizitați blogul nostru de sănătate recomandat făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>