Cum să evitați efectele secundare ale capsaicinei

În timp ce demonstrați o serie de beneficii pentru sănătate în studiile de cercetare, există unele efecte secundare capsaicină pe care ar trebui să le cunoașteți. Acest extract picant din piperul de cayenne este considerat o planta încãlzitoare, cu un efect revigorant asupra mai multor sisteme de corp. Pot exista, de asemenea, diferențe semnificative între formulările de produse capsaicină vândute online sau în magazine locale.

Surse de capsaicină

Capsaicina se găsește în aproape fiecare piper picant cunoscut; chiar și cele ușor picante. Se găsește de asemenea într-o varietate de amestecuri de condimente și alte produse alimentare care necesită un pic de lovitură pentru aromă. Surse comune de hrană:

 • Piper roșu.
 • Ardei Jamaica.
 • Ardei iute.
 • Habanero chili.

Dacă aveți un timp greu cu alimente condimentate, suplimentele de capsaicină sunt disponibile la majoritatea magazinelor de droguri, la magazinele alimentare naturale și prin vânzătorii online. Capsaicina este un ingredient obișnuit în ceea ce privește suplimentele digestive și suplimentele termogene. Cu toate acestea, aveți grijă cu reacția dvs. personală la alimentele picante, indiferent dacă aveți sau nu o boală de stomac după aceea, este un bun indiciu cu privire la cât de bine veți tolera efectele secundare ale capsaicinei.

Reacții adverse frecvente ale capsaicinei

Unele efecte secundare ale capsaicinei, inclusiv stomacul deranjat, pot apărea atunci când consumați prea mult. În unele cazuri, poate provoca, de asemenea, diaree, precum și transpirație, pielea spălată, un nas curbat și lacrimi. Dacă consumați în mod regulat capsaicina, poate provoca iritații la nivelul stomacului. Capsaicina produce adesea sentimente asemănătoare cu durerea de stomac, deși nu există dovezi științifice că provoacă daune reale. Capsaicina, în general, este în general considerată sigură în utilizarea în cantitățile obișnuite în alimente. Între timp, suplimentele de cayenă, care conțin capsaicină, consumate ca tratament medical, pot fi luate în siguranță în doze de 0,5 până la 1 gram de trei ori pe zi, deși trebuie luate înainte de mese. Diferitele ardei iute conțin niveluri diferite de capsaicină, deoarece unele ardei iute sunt mai spirite decât altele. Cu cat mai fierbinte piperul, cu atat mai mult capsaicina are. Ardeii chili mai slabi, cum ar fi chilies ancho sau jalapeños blând, vor avea mai puțin capsaicină, dar pot fi mai ușor tolerați de cei care nu sunt obișnuiți să mănânce alimente picante. Ardeii mai buni includ ardeii chili din Thailanda și ardeii habanero, sunt comuni în bucătăriile din sud-estul Asiei și Caraibelor.

Există efecte secundare de capsaicină în Capsiplex?

Capsiplex este o pastilă populară de slăbire făcută din capsaicină. Mulți dieteticieni văd că pot ajuta într-adevăr obiectivul tău de scădere în greutate. Cu toate acestea, orice supliment cu stimulente puternice precum capsaicina ar putea duce la efecte secundare la persoanele care nu tolerează acest compus. Efectele secundare ale capsaicinei la persoanele sensibile la afecțiuni ar putea include:

 • Iritația stomacală.
 • Stomac deranjat.
 • Diaree.
 • Transpirație.
 • Pielea curată.
 • Râul nasului.
 • Lacrimi.

Pentru a evita efectele secundare ale Capsaicinei, este bine să vă asigurați că sunteți tolerant la capsaicină înainte de a lua pastilele Capsiplex. Acoperirea exterioară a pilulelor Capsiplex este, totuși, concepută să treacă prin stomac, astfel încât pulberea activă de piper să fie eliberată în intestine, fără nici o șansă de iritare a stomacului ca o modalitate de a anticipa efectele secundare ale capsaicinei. Pe scurt, este foarte sigur să luați Capsiplex atât timp cât nu aveți nici o hipersensibilitate la capsaicină. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre pastilele Capsiplex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>