Cum să acorzi tratament chist ovarian la domiciliu

Chisturile ovariene sunt o afecțiune destul de frecventă în timpul ovulației, dar să aruncăm o privire asupra modului în care să acționăm chisturile ovariene acasă. Un chist este un termen general folosit pentru a descrie o structură umplute cu lichid. Chisturile ovariene sunt saculete cu lichid care se formează în sau pe ovarele unei femei. Ovarele sunt două organe mici, în formă de fasole, care fac parte din sistemul reproductiv feminin. Femeile au două ovare – una pe fiecare parte a uterului (uter). Chisturile ovariene pot afecta ambele ovare în același timp sau pot afecta numai unul. Multe femei cu chisturi ovariene nu au simptome. Majoritatea chisturilor ovariene prezintă un disconfort mic și nu sunt inofensive. Deci, este important să aflați despre tratamentul chisturilor ovariene la domiciliu.

Tipuri de chisturi ovariene

  • chisturi ovariene funcționale.

Un chist ovarian care se formează datorită unei defecțiuni în maturizarea foliculului este cunoscut ca un chist funcțional. Există două tipuri de chisturi funcționale: o Chistul folicular: acest lucru se întâmplă atunci când foliculul nu se rupe și eliberează ovulul la ovulație; în schimb continuă să crească, formând un chist. o Chistul Corpus luteum: După ovulație, odată ce oul este eliberat, foliculul se schimbă în ceea ce se numește corpus luteum. Dezvoltarea chistului corpus luteum se întâmplă atunci când deschiderea în folicul în care a fost eliberat oul se închide și apoi determină corpul luteum să acumuleze lichid și să crească într-un chist.

  • Alte tipuri de chisturi ovariene.

o Chistul dermoid: Aceste chisturi sunt considerate complexe și se dezvoltă din celulele care produc ouă umane. Din acest motiv, aceste tipuri de chisturi pot conține păr, dinți sau piele. Ele sunt rareori canceroase. o Cystadenomas: Acest tip de chist se dezvoltă din țesutul ovarian și este umplut cu lichid sau mucus. o Endometriom: Acest tip de chist se formează atunci când celulele endometriale deplasate se atașează la ovar și formează o creștere (endometrioză). Acest tip de chist ovarian este denumit în mod obișnuit chist de ciocolată. Cele trei tipuri de chisturi ovariene de mai sus pot provoca leziuni ovariene, inclusiv răsucirea, țesutul cicatricial și formarea aderenței. Ambele chisturi dermoide și cystadenomas pot determina apariția ovarelor foarte mari și deplasate. Aceste tipuri de chisturi sunt considerate mai complexe și, de obicei, nu răspund bine la tratamentul chisturilor ovariene naturale la domiciliu. Cel mai bine este să lucrați cu medicul dumneavoastră cu privire la aceste tipuri de chisturi.

  • Ovarele polichistice: Un ovar polichistic dezvoltă multe chisturi mici pe rând pe suprafața ovarului, care arată ca un fir de perle. Ovarele polichistice sunt asociate cu sindromul ovarului polichistic. În cazul ovarelor polichistice, ovarele se pot mări, de obicei de două ori mai mari decât cele ale ovarelor normale.

Sindromul ovarian polichistic devine rapid o tulburare endocrină conducătoare în rândul femeilor. Nu toate femeile diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic au ovare care au aceste tipuri de chisturi.

Cel mai bun tratament cu chisturi ovariene naturale la domiciliu

Sincronizarea ciclului dvs. este cea mai bună modalitate de a gestiona chisturile ovariene. Mâncarea alimentelor potrivite pentru faza corectă a ciclului dvs. hormonal va menține hormonii în control și va preveni estrogenul în exces sau progesteronul scăzut. Există, de asemenea, anumite alimente pe care le puteți încărca în dieta zilnică, pentru a face acest protocol chiar mai eficient pentru reducerea, gestionarea și prevenirea chisturilor ovariene pe termen lung.

  • Legumele crucifere și Di-indolil Metanul – legumele precum varza de Bruxelles, șobolanul, broccoli, varza conțin Di-indolil metan, care este foarte eficient pentru a ajuta procesul corpului și a elimina excesul de estrogen. Creșteți aportul acestor legume și completați cu di-indolil metan în formă de pilule zilnic.
  • Alimentele fermentate – varza de varza, kimchi si muraturi va ajuta organismul sa se ocupe si sa administreze estrogenul. Un anumit set de bacterii intestinale, și mai specific anumite gene bacteriene, numite estrobolome, produc o enzimă esențială care ajută la metabolizarea estrogenului.

Stomacul tău face parte din sistemul de eliminare vital pentru a scoate hormoni din organism. Alimentele fermentate sunt minunate pentru sănătatea intestinală.

  • Alimentele umplut cu fibre – fibrele ajută ficatul și sistemul digestiv să se deplaseze și să elimine excesul de estrogen din organism. Cele mai bune alimente bogate în fibre pentru a preveni dominarea estrogenului sunt perele și semințele de in. In semintele de in se contureaza lignanul care impiedica organismul sa absoarba excesul de estrogen.

Concluzie

Chisturile ovariene sunt saculete sau buzunare umplute cu fluid care se pot dezvolta în interiorul sau pe suprafața unui ovar. În timp ce majoritatea chisturilor ovariene apar în mod normal în timpul ciclului menstrual, chisturile patologice pot fi canceroase. De multe ori, chisturile ovariene dispare singure. Cu toate acestea, dacă acestea cauzează disconfort, puteți încerca tratamentul chisturilor ovariene la domiciliu, după cum se explică în acest articol. Tratamentul poate ajuta la ameliorarea simptomelor și reducerea dimensiunilor acestora. Consultați medicul înainte de a încerca tratamentul. Pentru mai multe sfaturi despre tratamentul chisturilor ovariene la domiciliu, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>