Cum să abordați simptomele infertilității la femei

Nu este neobișnuit ca femeile să prezinte simptome de infertilitate. În acest articol, aflați despre simptomele infertilității la femei, precum și cum să le abordați. Infertilitatea este definită ca încercarea de a rămâne însărcinată (cu relații sexuale frecvente) timp de cel puțin un an fără succes. Infertilitatea rezultă din factori de sex feminin aproximativ o treime din timp și factori bărbați aproximativ o treime din timp. Aici ne vom concentra mai mult pe discutarea simptomelor de infertilitate la femei. Există multe tratamente disponibile pentru infertilitatea femeilor. După ce au încercat să rămână însărcinată timp de doi ani, multe femei concep cu succes.

Simptomele de infertilitate la femei sunt o problemă comună?

Da. Aproximativ 6% dintre femeile căsătorite cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani în Statele Unite nu sunt în măsură să rămână însărcinate după un an de încercare (infertilitate). De asemenea, aproximativ 12% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani în Statele Unite au dificultăți să rămână însărcinate sau să ducă o sarcină la termen, indiferent de starea civilă (fecunditate afectată).

Care sunt simptomele de infertilitate la femei?

Dacă aveți probleme să rămâneți însărcinată, nu sunteți singur. Aproximativ 12-13% dintre femeile din Statele Unite au probleme de infertilitate. Iată câteva simptome de infertilitate la femei.

  • Ciclul menstrual neregulat: Un ciclu neregulat, inclusiv perioade lipsă, poate contribui la infertilitate, deoarece înseamnă că o femeie nu poate ovula în mod regulat. Ovulația este atunci când ovarul eliberează un ou. Ovulația neregulată se poate datora multor probleme, inclusiv sindromului ovarului polichistic, obezității, fiind subponderal și probleme tiroidiene.
  • Absența perioadelor: stresul de viață temporară sau depășirea exercițiului fizic poate provoca să sari ocazional. Cu toate acestea, dacă nu ați avut perioada dvs. în câteva luni, ar putea fi o idee bună să solicitați sfaturi medicale.
  • perioade grele sau dureroase: majoritatea femeilor se confruntă cu crampe cu perioadele lor. Dar perioadele dureroase care interferează cu viața ta de zi cu zi pot fi un simptom al endometriozei.
  • Durere în timpul sexului: Durerea în timpul sexului poate fi un semn al unei probleme de sănătate de bază care poate influența fertilitatea unei femei. Exemple de astfel de probleme de sănătate includ infecții, endometrioză și fibroame.
  • Simptomele dezechilibrului hormonal: creșterea bruscă în greutate, pierderea părului, oboseala constantă, edem, dureri de cap, secreție a sfârcurilor, păr facial sau acnee severă sunt toate semnele unor posibile tulburări hormonale. Aceste condiții, în care hormonii corpului sunt dezechilibrați, fac conceperea mai dificilă.
  • Dureri vaginale sau mâncărime: Durerea sau mâncărimea, în special în asociere cu externarea, ar putea însemna o infecție vaginală. Dacă sunt lăsate netratate, infecțiile precum gonoreea și micoplasma pot duce în cele din urmă la infertilitate.

Opțiuni de tratament pentru simptomele infertilității la femei

Simptomele de infertilitate la femei sunt deseori tratate cu:

  • Medicamente pentru fertilitate și hormoni pentru a ajuta femeia să ovuleze sau să restabilească nivelurile de hormoni.
  • Chirurgie pentru îndepărtarea țesutului care blochează fertilitatea (cum ar fi endometrioza) sau pentru deschiderea tuburilor falopiene blocate.

Simptomele de infertilitate la femei pot fi, de asemenea, tratate cu tehnologie de reproducere asistată. Există mai multe tipuri de tehnologie de reproducere asistată:

  • Inseminarea intrauterină: sperma este colectată și plasată direct în interiorul uterului femeii în timp ce ovulează.
  • Fertilizare in vitro: sperma și ovulul sunt colectate și reunite într-un laborator. Oul fecundat crește timp de 3 până la 5 zile. Apoi embrionul este plasat în uterul femeii.

Dacă doriți tratamente mai naturale și mai ieftine pentru simptomele infertilității la femei, atunci ar trebui să luați în considerare Pregnancy Miracle. Pregnancy Miracle este o carte revoluționară pentru toate femeile care visează să înceapă o familie, dar care nu au putut concepe. Cartea vă oferă o mulțime de informații valoroase despre sarcină și cum să vă măriți șansele de a concepe natural. Conține informații despre etapele de a rămâne însărcinată și de a naște un copil sănătos, precum și de condiții speciale și alte tulburări legate de infertilitate. Pregnancy Miracle este utilă pentru femeile cu o serie de probleme de fertilitate, inclusiv sindromul ovarului polichistic, endometrioza, fibroamele și alte probleme. Nici nu contează dacă credeți că sunteți prea bătrân pentru a avea un copil – Pregnancy Miracle vă poate ajuta. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a începe călătoria sarcinii cu moduri naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>