Conectarea picolinatului de crom și a nivelului zahărului din sânge

Unele studii privind picolinatul de crom și zahărul din sânge constată că suplimentarea cu crom este o metodă simplă de îmbunătățire a controlului zahărului din sânge la unii oameni. Studiile au arătat că picolinatul de crom poate normaliza nivelurile de zahăr din sânge, îmbunătățește utilizarea zahărului din sânge și reduce necesarul de insulină la pacienții cu intoleranță la glucoză și rezistență la insulină.

Ce este cromul

Înainte de a merge mai departe pentru a discuta despre legătura dintre picolinatul de crom și glicemia, trebuie să știți mai întâi ce este cromul. La prima vedere, cromul sună vag ca și cum ar putea fi legat de o bara de protecție cromată sau o chiuvetă pentru baie. Închide, dar nu destul. Cromul este un strat subțire de o anumită formă de crom (hexavalent) care se aplică unui obiect metalic. Cromul hexavalent este toxic și este cancerigen. Forma de crom care este activă din punct de vedere biologic și care se găsește în alimente se numește crom trivalent. Este cunoscut că cromul sporește acțiunea insulinei. Înapoi în 1957, un studiu realizat cu șobolani a arătat că un compus din drojdia de bere a împiedicat o scădere legată de vârstă în capacitatea șobolanilor de a-și păstra zahărul în sânge la un nivel normal. Câțiva ani mai târziu, cromul a fost identificat ca fiind ingredientul din drojdie și a fost denumit ulterior un factor de toleranță la glucoză.

Modul în care picolinatul de crom funcționează pentru a reduce zahărurile din sânge și pentru a îmbunătăți controlul diabetului

Cromul este un oligoelement, ceea ce înseamnă că organismul necesită cantități foarte mici. Cercetătorii au descoperit că cromul ajută organismul să mențină un nivel sigur al zahărului din sânge prin stimularea activității de semnalizare a insulinei odată ce insulina se leagă de celule. Această activitate de semnalizare ajută la deplasarea glucozei din sânge în celule, reducând astfel cantitatea de zahăr din sânge și îmbunătățind controlul diabetului. Într-un studiu, răspunsurile zahărului din sânge la o masă de carbohidrat de pâine albă au fost măsurate cu și fără o singură doză (400 micrograme) de crom. Adăugarea de crom a dus la o reducere cu 23% a zahărului din sânge după masă. Astfel, luarea cromului cu alimente bogate în carbohidrați poate fi o modalitate eficientă de a reduce indicele glicemic al acestei mese.

Cromul și diabetul zaharat

Cercetări independente suplimentare sugerează că suplimentarea zilnică de nutriție cu 1000 mcg de crom ca picolinat de crom poate scădea nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. A fost efectuat un mic studiu privind picolinatul de crom suplimentat pentru a determina dozele eficiente pentru o mai bună tratare a diabetului de tip 2. Studiul, prezentat la Paris, a constatat că un supliment zilnic de 1000 mcg picolinat de crom a scăzut semnificativ nivelurile de zahăr din sânge la persoanele tratate cu insulină cu diabet zaharat de tip 2 slab controlat.

Câteva cuvinte finale

Este minunat dacă credeți că picolinatul de crom este util pentru controlul nivelului zahărului din sânge și a diabetului zaharat. Dar dacă încă mai gândiți dacă să luați picolinat de crom sau nu, iată câteva sugestii:

  • Cumpărați un supliment numai de la o companie de încredere care are produse de înaltă calitate.
  • Adresați-vă cu regularitate medicului pentru a vă verifica zaharurile din sânge.
  • Dacă nu observați nicio îmbunătățire după o lună, suplimentul poate să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.
  • Dacă observați orice reacții adverse, opriți suplimentul și spuneți medicului dumneavoastră.

Simțiți-vă liber să faceți clic pe bannerul de mai jos dacă mai aveți nevoie de mai multe informații despre picolinatul de crom și zahărul din sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>