CLA și obezitatea: CLA poate aborda obezitatea?

Acest articol se referă la CLA și obezitate. Oamenii de stiinta au descoperit ca CLA scade depozitele de grasimi dupa ce au mancat, devenind astfel o solutie pentru obezitate. Deoarece CLA diminuează depozitele de grăsimi după masă, are ca rezultat creșterea metabolismului și defalcarea grăsimilor care fac ca cantitatea totală de celule grase să scadă în mod semnificativ.

Ce este CLA?

Unii dintre voi ar putea să nu aibă nicio idee despre ce este CLA. Ei bine, CLA este acidul linoleic conjugat – un acid gras natural care se găsește în carne și produse lactate. CLA este produsă în mod natural de animalele pășunate. Vaci și alte rumegătoare pășunate, cum ar fi caprinele și cerbii, au o enzimă unică în sistemul lor digestiv, care transformă acizii grași omega-6 în plante verzi până la CLA. Acesta este apoi depozitat în țesuturile musculare și laptele animalelor. CLA este tehnic o trans-grasime. Dar grăsimile trans găsite în mod natural în carne și produsele lactate sunt mult diferite de grăsimile trans artificiale produse în industria de panificație și fast-food. Industria trans-grăsimilor industriali este puternic legată de bolile de inimă, în timp ce grăsimile trans produse în mod natural pot fi bune pentru dumneavoastră. CLA nu este un acid gras esențial, deci nu trebuie să-l obții din dieta ta pentru o sănătate optimă. Cu toate acestea, mulți oameni iau suplimente de CLA pentru efectele lor de arsuri grase. Deci, este corect să legăm CLA și obezitatea. Cercetarile arata ca CLA este eficient pentru pierderea de grasime la om. Suplimentul CLA este ceea ce aveți nevoie pentru a combate obezitatea.

Studii științifice privind CLA și obezitatea

Studiile pe termen scurt privind CLA și obezitatea au arătat că acidul linoleic conjugat poate reduce masa țesutului adipos și poate mări masa slabă, însă efectele pe termen lung ale acestui supliment alimentar nu au fost studiate. Cu toate acestea, un studiu mai recent a stabilit că CLA poate avea efecte pe termen lung asupra reducerii grăsimii corporale la adulții supraponderali dar adulți sănătoși. In studiul subiectilor pe o perioada de 12 luni, cercetatorii au descoperit ca cei care au luat 3,4 g de CLA in fiecare zi timp de 1 an au experimentat la fel de mult ca o reducere de 9% in masa lor de grasime in comparatie cu cele din grupul placebo. Consumul caloric zilnic și exercițiile fizice au fost similare pentru ambele grupuri în acest studiu randomizat, dublu-orb. Unii cercetători cred că CLA scade depozitele de grăsimi după ce au mâncat, mărind astfel metabolismul și defalcarea grăsimilor și scăzând cantitatea totală de celule grase.

CLA și obezitate: concluzia

Există dovezi științifice că CLA ajută la combaterea obezității. Obezitatea este puternic legată de tulburările metabolice. Cercetările sugerează că CLA reduce grăsimea corporală și poate îmbunătăți variabilele metabolice la om. CLA conține proprietăți antiobezitate și are efecte metabolice. Suplimentarea cu CLA timp de 4 săptămâni la bărbații obezi cu sindrom metabolic poate scădea grăsimea abdominală, fără efecte concomitente asupra obezității globale sau a altor factori de risc cardiovascular. Efectele de ardere a grăsimilor la CLA la oameni sunt impresionante. Contribuie la o cantitate semnificativă de pierdere a grăsimilor fără efecte dăunătoare potențiale. Ei bine, CLA este cu adevărat un concurent pentru pastilele de scădere în greutate. Dacă doriți să aflați mai multe despre CLA și obezitate, faceți clic pe link-ul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>