CLA și medicamente pentru tensiunii arteriale

Utilizarea suplimentelor de acid linoleic conjugat (CLA) poate afecta tensiunea arterială. Întrebarea, este bine să luăm împreună medicamentele cu CLA și tensiunea arterială? Acidul linoleic conjugat se referă la un grup de substanțe chimice găsite în acidul linoleic cu acid gras. Produsele lactate și carnea de vită sunt principalele surse dietetice. CLA este utilizat pentru cancer, întărirea arterelor (ateroscleroza), obezitatea, scăderea în greutate cauzată de boala cronică, culturismul și limitarea reacțiilor alergice la alimente. CLA este, de asemenea, posibil pentru tensiunea arterială crescută. Dovezile timpurii sugerează că suplimentarea cu CLA poate reduce sau preveni hipertensiunea arterială. Cercetări suplimentare privind CLA și tensiunea arterială ridicată sunt totuși necesare înainte de încheierea unei concluzii finale.

CLA și tensiunea arterială ridicată

Interesul științific al acidului linoleic conjugat a început în anii 1980 ca rezultat al dovezilor anticipate care sugerează efecte anticanceroase. Din acest moment, interesul pentru CLA sa extins la zonele de pierdere în greutate, sporirea performanțelor exercitării și modificarea compoziției corporale. CLA este acum un supliment de vânzare cu amănuntul comercializat pentru a reduce obezitatea și grăsimea corporală. De asemenea, CLA a fost studiat pentru efectele sale asupra tensiunii arteriale crescute. Pentru tensiunea arterială ridicată, se recomandă administrarea zilnică a 4,7 grame de CLA timp de cinci săptămâni. După ce CLA este cunoscută pentru a reduce tensiunea arterială, unii oameni întreabă dacă pot combina medicamentele cu CLA și tensiunea arterială ridicată. Citiți mai departe pentru a găsi răspunsul.

Folosirea medicamentelor CLA și a tensiunii arteriale împreună

Unele medicamente pentru tensiunea arterială ridicată includ ramipril, captopril, enalapril, losartan, valsartan, diltiazem, amlodipină, hidroclorotiazidă, furosemid și multe altele. Studiile arată că consumul de CLA împreună cu ramipril pare să reducă tensiunea arterială mai mult decât consumă numai ramipril în cazul persoanelor cu tensiune arterială crescută necontrolată. Cu toate acestea, administrarea de CLA și de medicamente de tensiune arterială ridicată ar putea duce la scăderea tensiunii arteriale. Până în prezent nu am recomandat oamenilor să consume împreună CLA și medicamente pentru tensiunea arterială. Dar, în anumite cazuri, medicul poate prescrie medicamente pentru CLA și tensiune arterială ridicată pentru pacienții săi. Utilizarea CLA împreună cu medicamentele cu tensiune arterială ridicată în doza potrivită ar putea contribui la reducerea riscurilor pentru sănătate. Cu toate acestea, din nou, trebuie să obțineți o rețetă medicală înainte de a combina medicamentele CLA și medicamentele cu presiune ridicată.

Concluzie

Acidul linoleic conjugat sau CLA are multe beneficii pentru sănătate. Acest supliment a dovedit că reduce grăsimea, luptă împotriva obezității, construiește mușchi, limitează reacțiile alergice alimentare și chiar previne cancerul. Studiile arată, de asemenea, că acidul linoleic conjugat poate reduce tensiunea arterială ridicată. Acest lucru face ca unii oameni să se gândească să înlocuiască medicamentele cu tensiune arterială ridicată cu CLA. Cu toate acestea, cercetătorii nu au ajuns la concluzia finală că CLA poate înlocui medicamentele de tensiune arterială ridicată. Însă sunt sigur că CLA va fi o parte importantă a tratamentului cu hipertensiune arterială în viitor. Utilizarea CLA și a medicamentelor de tensiune arterială ridicată împreună nu este, de asemenea, o idee bună, deoarece va determina creșterea tensiunii arteriale prea scăzute. Dar, în cazuri speciale, este posibil ca un medic să prescrie medicamentelor CLA și tensiunii arteriale pacientului său, bineînțeles în doza corectă. Fiind un supliment pe piață, CLA merită o atenție deosebită. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre CLA, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>