Chitosanul beneficiază pentru sănătatea ta

Adesea comercializate ca ajutor natural pentru pierderea în greutate, cu toate acestea, beneficiile chitosanului nu se limitează la pierderea în greutate. Chitosanul are multe beneficii pentru sănătatea dvs. generală. Chitosanul este un tip de fibră derivată din chitină, o substanță care se dezvoltă în cochilii exterioare dure de crustacee precum crab, homar, creveți și calmar. Ca și alte forme de fibre, chitosanul este indigestibil și se deplasează prin sistemul gastrointestinal fără a fi absorbit. Chitosanul este disponibil ca supliment alimentar, în principal, menit să ajute oamenii să piardă în greutate și să scadă nivelul de colesterol. Citiți mai departe pentru a cunoaște alte beneficii ale chitosanului.

Care sunt beneficiile chitosanului?

Beneficiile chitosanului sunt mai mari decât majoritatea celorlalte tipuri de fibre. Chitosanul este o fibră dietetică nedigerabilă. Când este consumat, rețeaua sa de molecule mari se leagă de toxine, grăsimi și colesterol în intestin. Acestea sunt scoase din intestin și îndepărtate cu scaunul. Cu alte cuvinte, chitosanul poate reduce absorbția grăsimilor și toxinelor din intestin prin legarea lor. Abilitatea chitosanului de a lega excesul de grăsimi este o cheie a acțiunii sale de pierdere în greutate. Celelalte beneficii ale chitosanului sunt:

  • Scăderea colesterolului: După cum probabil puteți ghici deja, chitosanul acționează pentru a reduce nivelul colesterolului prin reducerea absorbției acestuia.
  • Vindecarea rănilor: Cercetările sugerează că chitosanul poate îmbunătăți vindecarea rănilor și poate ajuta la regenerarea nervilor.
  • Tratarea bolii Crohn (o afecțiune intestinală): Cercetările arată că luarea chitosanului pe cale orală poate ajuta persoanele cu boala Crohn.
  • Ajutarea persoanelor cu afecțiuni renale: administrarea chitosanului pe cale orală poate reduce nivelul colesterolului ridicat, poate ajuta la corectarea anemiei și la îmbunătățirea rezistenței fizice, a apetitului și a somnului la persoanele cu insuficiență renală care primesc hemodializă pe termen lung.
  • Ajută la îmbunătățirea sănătății articulațiilor: Glucosamina este foarte importantă pentru articulațiile tale, ajută la menținerea țesutului conjunctiv și reduce pierderea de colagen. Combinația de glucozamină și chitosan poate îmbunătăți absorbția glucozaminei de două până la trei ori.

Cum funcționează chitosanul?

Așa cum am mai spus, Chitosanul este extras din coji de crab, homar și creveți. Este o substanță fibroasă care poate bloca absorbția grăsimilor alimentare și a colesterolului. Studiile au descoperit că chitosanul funcționează într-un mod asemănător medicamentului cu prescripție medicală, Xenical sau Orlistat, care este, de asemenea, luat ca supliment pentru pierderea în greutate. Cum funcționează chitosanul și cum funcționează Orlistat pentru pierderea în greutate a părut similar într-un mod în care Orlistat blochează și absorbția grăsimilor din organism și dacă este folosită în asociere cu o dietă și exerciții fizice adecvate, vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Este important de menționat, însă, că modul în care funcționează chitosanul nu depinde doar de afirmațiile privind pierderea în greutate. Beneficiile chitosanului depășesc de fapt pierderea în greutate.

Doze de chitosan

Pentru a obține beneficii optime de chitosan, trebuie să luați acest supliment în mod corespunzător. Chitosanul a fost administrat în studii clinice de reducere a colesterolului și pierdere în greutate în doze mari de 0,24 până la 15 g zilnic timp de 4 până la 24 de săptămâni. Chitosanul a fost administrat la pacienții cu insuficiență renală care suferă hemodializă pe termen lung, fără evenimente adverse aparente. Chitosanul a fost, de asemenea, administrat la pacienții prediabetici pentru controlul glucozei, în doză de 1.500 mg / zi. Ei bine, dacă doriți să aflați cea mai bună doză de chitosan pentru dvs., puteți face clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>