Chistul ovarian și sarcina: un chist poate provoca infertilitate?

Există o legătură între chistul ovarian și sarcina? Cert este că unele chisturi ovariene pot fi asociate cu scăderea fertilității. Chisturile ovariene sunt mici sacuri pline de lichide care se dezvoltă în ovarele unei femei. Sunt comune și afectează femeile de toate vârstele. Marea majoritate a chisturilor ovariene sunt funcționale (adică sunt un produs secundar al fluctuațiilor hormonale care apar în timpul unui ciclu menstrual). Majoritatea chisturilor ovariene sunt inofensive, dar unele pot cauza probleme precum ruptura, sângerarea sau durerea. Chisturile ovariene apar cel mai frecvent în perioada fertilă a femeii. De aceea chistul ovarian și sarcina devin o preocupare a multor femei.

Chistul ovarian și sarcina: cum sunt acestea legate?

Cum sunt legate chisturile ovariene și sarcina? După cum am mai spus, unele chisturi ovariene pot fi asociate cu infertilitatea. Cu toate acestea, depinde de tipul de chist ovarian pe care îl ai. Chisturile ovariene care îți pot reduce fertilitatea includ:

  • Endometrioame: sunt chisturi cauzate de endometrioză, o afecțiune în care țesutul căptușește în mod normal uterul (endometru) crește în afara uterului. Aceste chisturi ovariene pot fi asociate cu probleme de fertilitate.
  • Chisturi ovariene rezultate din sindromul ovarului polichistic: Sindromul ovarului polichistic este o afecțiune marcată de multe chisturi mici pe ovare, perioade neregulate și niveluri ridicate ale anumitor hormoni. Sindromul ovarului polichistic este asociat cu ovulația neregulată, care poate contribui la probleme cu fertilitatea la unele femei.

Chistul ovarian și sarcina: chist ovarian în timpul sarcinii

Dacă ați fost diagnosticat cu chisturi ovariene și încercați să rămâneți însărcinată, este important să știți că chisturile ovariene nu provoacă de obicei probleme cu fertilitatea. Cu toate acestea, endometrioamele și sindromul ovarului polichistic sunt excepții de la regulă. De fapt, chisturile ovariene sunt frecvente în timpul sarcinii timpurii, chiar dacă nu mai menstruați. De obicei, aceste chisturi sunt inofensive la fel ca majoritatea altor chisturi ovariene. Ce provoacă un chist ovarian în timpul sarcinii? În timpul sarcinii, corpul luteum produce hormoni care să hrănească și să sprijine mucoasa uterină și copilul în creștere până când placenta preia în jur de 10 până la 12 săptămâni. Dar într-un număr mic de sarcini, acest corp luteum se umple cu lichid și rămâne pe ovar în loc să se regreseze. Aceasta se numește chist corpus luteum. Uneori, un alt tip de chist ovarian pe care îl aveai înainte de a rămâne însărcinată rămâne pe ovar pe toată durata sarcinii.

Chistul ovarian și sarcina: ce să faci dacă ai chist ovarian?

Majoritatea chisturilor ovariene nu vă vor afecta deloc fertilitatea și sarcina. De exemplu, când vine vorba de un chist al corpului luteum, șansele sunt că acesta va dispărea de la sine în al doilea trimestru. Alte tipuri de chisturi pot afecta fertilitatea și sarcina și, în unele cazuri, pot provoca dureri. Pentru a vă asigura că un chist ovarian nu vă strică viața, atunci trebuie să învățați sistemul Ovarian Cyst Miracle. Ovarian Cyst Miracle este practic o carte a lui Carol Foster. Câștigă popularitate, deoarece oferă un mod eficient de a scăpa de chisturile ovariene în mod natural. Cartea prezintă, de asemenea, modalități de prevenire a reapariției ovarului în viitor. Creatorul sistemului, Carol Foster, este un consultant medical și nutriționist certificat care a suferit și a triumfat peste chistul ovarian. Experiența ei de primă mână în frustrările, durerile și temerile de a avea chist ovarian face ca sistemul ei să fie cu atât mai credibil. Ebook-ul de 190 de pagini se concentrează pe reechilibrarea întregului corp, în loc să se concentreze doar pe simptome. Tema chistului ovarian și a sarcinii este una dintre principalele preocupări din carte. Sistemul Ovarian Cyst Miracle este garantat 100% pentru a scăpa de toate tipurile de sindrom ovarian polichistic și chisturi ovariene.

  • Sistemul Ovarian Cyst Miracle poate elimina disconfortul, balonarea și durerea în termen de 12 ore și vă poate ajuta să scăpați complet de chisturile ovariene în doar 2 luni.
  • Sistemul îți poate spori fertilitatea.
  • Sistemul poate aborda toate simptomele sindromului ovarului polichistic.
  • Sistemul vă poate ajuta să vă redobândiți echilibrul interior natural.
  • Sistemul îți poate îmbunătăți calitatea vieții dramatic!

Dacă aveți probleme cu chistul ovarian și sarcină, Ovarian Cyst Miracle vă va oferi cea mai bună soluție. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru informații suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>