Cele mai eficiente remedii naturale pentru chisturile ovariene

Remediile naturale pentru chisturile ovariene se concentrează, de obicei, pe echilibrarea hormonilor. Motivul principal pentru care chisturile cresc atât de mari se datorează dezechilibrului hormonal. În cele mai multe cazuri, chisturile ovariene dispar de la sine și nu necesită îngrijiri medicale. Dacă întâmpinați, însă, simptome neplăcute, puteți încerca remedii naturale pentru chisturile ovariene. Există dovezi științifice care susțin remedii naturale pentru chisturile ovariene. De aceea este întotdeauna bine să încercați acele remedii naturale înainte de a lua în considerare procedurile medicale.

Ce sunt chisturile ovariene?

Chisturile apar frecvent în numeroase țesuturi și organe și sunt adesea numite în funcție de locația lor anatomică particulară (de exemplu, chisturi ovariene, chisturi ale vezicii urinare, chisturi ale sânului, chisturi hepatice, chisturi vaginale). Mai precis, chisturile ovariene sunt sacuri umplute cu fluid într-un ovar sau pe suprafața sa. Femeile au două ovare – fiecare despre mărimea și forma unei migdale – pe fiecare parte a uterului. Ouăle (ovulele), care se dezvoltă și se maturizează în ovare, sunt eliberate în cicluri lunare în perioada fertilă. Multe femei au chisturi ovariene la un moment dat. Majoritatea chisturilor ovariene prezintă disconfort mic sau deloc și sunt inofensive. Majoritatea dispare fără tratament în câteva luni. Cu toate acestea, unele chisturi ovariene, în special cele care s-au rupt, pot provoca dureri excretoare și simptome grave. Aici vom arunca o privire asupra unor remedii naturale pentru chisturile ovariene.

Semne și simptome ale chisturilor ovariene

Majoritatea femeilor care au chisturi ovariene nici nu știu că le au; de obicei, nu există semne sau simptome. Majoritatea chisturilor ovariene sunt descoperite în timpul unui examen fizic de rutină. Cu cât este mai mare chistul, cu atât este mai probabil să provoace simptome. Simptomele pot fi:

 • Durere pelvină, de obicei pe partea în care este prezent chistul. Durerea poate fi ascuțită, bruscă sau poate veni pe parcursul ciclului.
 • Cicluri menstruale neregulate.
 • Durere pelvină după actul sexual sau exerciții fizice puternice.
 • Greață și vărsături, acest lucru se întâmplă de obicei după ruperea unui chist.
 • Dureri vaginale cu sângerare de ciclu mediu.
 • Presiune și / sau balonare abdominală; poate fi vizibil pe o parte sau pe cealaltă.
 • Durere sau presiune în abdomen atunci când urinezi sau ai o mișcare intestinală.
 • infertilitate.

Cauza chisturilor ovariene

Cauza centrală a chisturilor ovariene este dominanța estrogenului. Aceasta înseamnă că corpul tău deține prea mult estrogen și nu este suficient progesteron pentru a crea echilibru. Estrogenul pe care îl creează corpul tău nu este procesat și eliminat corect. În plus, luați exces de estrogeni din afara corpului dvs. prin șampoane sintetice pline cu estrogen, produse cosmetice, lacuri de unghii, produse de curățat pentru uz casnic și produse pentru îngrijirea femeilor. Aceasta creează o situație de suprasarcină de estrogen. Dacă corpul tău nu funcționează optim, nu va putea scăpa de excesul de estrogen așa cum trebuie, în mod eficient și rapid. Cu toate acestea, remediile naturale potrivite pentru chisturile ovariene pot inversa și preveni dominarea estrogenului și toate simptomele care vin cu acest dezechilibru hormonal.

Cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene

Există câteva remedii naturale pentru chisturile ovariene. Cele mai bune remedii pot elimina excesul de estrogeni, precum și chisturile, în timp ce lucrează pentru a preveni crearea potențialilor. Vezi mai jos câteva dintre cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene:

 • seminte de in.

În ceea ce privește remediile casnice pentru chisturile ovariene, semințele de in sunt o metodă obligatorie. Poate echilibra proporția de estrogen cu progesteron din corpul tău. Drept urmare, diminuează chisturile ovariene. Pentru a ameliora simptomele chisturilor ovariene, trebuie doar să puneți 1 lingură de semințe de in într-un pahar cu apă caldă. Puneți-l în fiecare zi pe stomacul gol până când problema voastră va dispărea.

 • Ceai de musetel.

Profitând de ceaiul de mușețel va ajuta la ameliorarea durerii cauzate de chisturile ovariene. Ceaiul cald de mușețel poate facilita fluxul de sânge în jurul corpului, inclusiv zona pelvină, în timp ce natura sa sedativă poate calma orice durere sau disconfort. Pentru a folosi acest ceai pentru ameliorarea chistului ovarian, puteți pune 2 linguri de plantă uscată de mușețel la o cană cu apă caldă. După acoperire, lăsați acest concoacție netulburat timp de aproximativ 5 minute. Le strecurați acest amestec, adăugați miere, luați acest ceai de două ori sau de trei ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

 • Oțet de mere.

Oțetul de cidru de mere ar putea micsora și dizolva chisturile ovariene rezultate din deficiența de potasiu. Fiind bogat în potasiu, oțetul de cidru de mere este recomandat de mulți experți în domeniul sănătății atunci când vine vorba de tratamente cu chist ovarian. Ia 1 lingură de oțet de cidru de mere cu aceeași cantitate de melasă de curea neagră, apoi adaugă amestecul într-o cană cu apă caldă, amestecă bine. Faceți această legătură de două ori sau de trei ori pe zi. Repetați această rutină până când problema dvs. dispare. Ei bine, dacă doriți să aflați mai profund despre remediile naturale pentru chisturile ovariene, vă sugerăm să citiți Ovarian Cyst Miracle – un ebook de Carol Foster. Faceți clic mai jos pentru a accesa site-ul oficial al Ovarian Cyst Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>