Cele mai bune vitamine pentru căderea părului

Căderea prematură a părului poate fi frustrantă de a face față, dar există modalități de a-l trata – cum ar fi adăugarea uneia dintre cele mai bune vitamine pentru căderea părului în rutina ta zilnică. Multe persoane văd părul cu aspect sănătos ca un semn al sănătății sau al frumuseții. Ca orice altă parte a corpului, părul are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a fi sănătos și a crește. De fapt, multe deficiențe nutriționale sunt legate de căderea părului. În timp ce factori precum vârsta, genetica și hormonii afectează și creșterea părului, aportul optim de nutrienți este esențial. Acest articol dezvăluie cele mai bune vitamine pentru căderea părului.

5 cele mai bune vitamine pentru căderea părului

Mai jos sunt cele 5 cele mai bune vitamine pentru căderea părului:

  • Vitamina A.

Vitamina A este destul de o stea rock atunci când vine vorba de părul tău. Nu numai că vitamina A ajută celulele părului să crească, ci funcționează și cu pielea pentru a produce sebum, o substanță care ajută la menținerea scalpului și a părului umed și puternic. Dacă dieta dumneavoastră nu are vitamina A, este posibil să suferiți de căderea părului. Deoarece vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, deficiența poate apărea la persoanele care consumă o dietă săracă în grăsimi.

  • B-vitamine.

Deci, ce legătură au vitaminele B cu sănătatea părului? O mulțime! B-vitaminele sau biotina joacă un rol important în construirea unei proteine ​​structurale cunoscute sub numele de keratină, care este răspândită în foliculii de păr și pe unghii. După cum vă puteți imagina, deficiența de vitamine B poate provoca pierderea părului sau o creștere lentă, iar suplimentarea cu biotină poate ajuta la îmbunătățirea vitezei cu care crește părul dvs., precum și la îmbunătățirea rezistenței acestuia.

  • Vitamina C.

Vitamina C este necesară pentru ca organismul să sintetizeze colagenul. Colagenul este incredibil de important pentru foliculii de păr puternici și sănătoși. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol în metabolismul proteinelor, care include, desigur, colagen și cheratină. Vitamina C este necesară și pentru absorbția fierului (care este important pentru părul sănătos) și servește ca antioxidant, ajutând celulele corpului să lupte împotriva procesului de îmbătrânire.

  • Vitamina D.

Vitamina D menține oasele și pielea sănătoase și, în ultimii ani, a fost legată și de creșterea părului. Un studiu din 2012 sugerează că vitamina D poate ajuta la crearea de noi foliculi – pori mici în care părul nou poate crește. Acest lucru poate îmbunătăți grosimea părului sau poate reduce cantitatea de pierdere a părului. Vitamina D poate ajuta, de asemenea, la „trezirea” foliculilor care au devenit inactivi. Baldingul apare atunci când foliculii tăi sunt în mod constant în stare latentă.

  • Vitamina E.

Vitamina E este recunoscută de mult timp pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea pielii și a părului. Antioxidanții potențiali numiți tocotrienoli se găsesc în vitamina E, iar acei tocotrienoli contribuie la un scalp mai sănătos.

Cum să obțineți suficiente dintre cele mai bune vitamine pentru căderea părului

Iată cum puteți obține un aport suficient de cele mai bune vitamine pentru căderea părului:

  • Vitamina A: cartofii dulci, morcovii, dovleacurile, spanacul și kaleul sunt cu conținut ridicat de beta-caroten, care se transformă în vitamina A.
  • B-vitamine: Puteți obține vitamine B din multe alimente, inclusiv cereale integrale, migdale, carne, pește, fructe de mare și verzi întunecate și frunze.
  • Vitamina C: Deoarece oamenii nu pot face vitamina C așa cum fac alte animale, trebuie să o obținem din dieta noastră. Din fericire, vitamina C se găsește din abundență în fructele și legumele delicioase pe care probabil le consumi deja.
  • Vitamina D: Corpul dumneavoastră produce vitamina D prin contactul direct cu razele soarelui. Sursele dietetice bune de vitamina D includ peștele gras, uleiul de ficat de cod, unele ciuperci și alimentele fortificate.
  • Vitamina E: semințele de floarea-soarelui, migdale, spanac și avocado sunt surse bune de vitamina E.

În timp ce ar trebui să urmărești întotdeauna să consumi o varietate de alimente bogate în nutrienți ca principală sursă de vitamine, suplimentele pot fi un plus excelent dacă nu primești suficient de multe vitamine pentru căderea părului.

Cuvinte finale: importanța vitaminelor

Un balsam adânc vă va ajuta să faceți încuietorile mătăsoase, dar dacă doriți cu adevărat șuvițe mai lungi și mai puternice, atunci va trebui să adăugați câteva vitamine pentru creșterea părului în meniul dvs. zilnic. Vitaminele sunt esențiale pentru funcția tuturor celulelor din organism, inclusiv a celor responsabili de generarea părului. Orice deficiențe nutriționale afectează foarte rapid aceste celule producătoare de păr, care la rândul lor se manifestă în căderea părului. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla un alt lucru important care poate fi de ajutor în tratarea și prevenirea căderii părului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>