Cele mai bune plante medicinale pentru tratamentul menopauzei

Femeile au folosit în mod obișnuit câteva plante medicinale pentru tratamentul menopauzei. De asemenea, ierburile contribuie la îmbunătățirea calității generale a vieții femeilor. Ierburile pot fi utilizate pentru a gestiona simptomele menopauzei, inclusiv bufeuri, transpirații nocturne, schimbări de dispoziție, insomnie (nedormire), oboseală, disfuncție sexuală și uscăciune vaginală. Utilizarea ierburilor pentru tratamentul menopauzei se bazează pe utilizarea tradițională de lungă durată, unele dintre acestea fiind susținute de dovezi științifice.

Ce este menopauza?

Menopauza este definită ca momentul în care ciclurile menstruale încetează definitiv din cauza îmbătrânirii. Diagnosticul se face în mod retrospectiv după ce femeia a ratat menstruația timp de 12 luni consecutive. Acesta marchează sfârșitul permanent al fertilității, iar vârsta medie a menopauzei este de 51 de ani. Menopauza este asociată și cu niveluri mai scăzute de hormoni reproductivi, în special estrogeni. Estrogenul scăzut poate duce la:

  • Instabilitate vasomotorie (cum ar fi bufeuri și transpirații nocturne).
  • Schimbări psihologice (cum ar fi schimbările de dispoziție, depresia și dificultățile de concentrare).
  • Insomnie.
  • Atrofie a tractului genital (cum ar fi uscăciunea vaginală, contactul dureros și incontinența urinară).
  • Modificări ale pielii (cum ar fi subțierea și scăderea elasticității).

Ierburi pentru simptomele menopauzei

Terapia de substituție hormonală este tratamentul general pentru simptomele menopauzei. Cu toate acestea, studiile științifice recente asociază terapia de substituție hormonală cu riscul crescut de evenimente cardiovasculare, accident vascular cerebral și cancer de sân. Aceste studii au provocat valuri de șoc atât în ​​comunitatea medicală, cât și în cea a consumatorilor. Deși este foarte clar că terapia de înlocuire hormonală ajută la ameliorarea bufeurilor și uscăciunii vaginale. Cu toate acestea, femeile simptomatice se pot gândi de două ori înainte de a alege riscurile delimitate recent ale terapiei de substituție hormonală. Tratamentele alternative pentru simptomele menopauzei pot deveni mult mai populare. Următoarele sunt cele mai bune plante medicinale pentru tratamentul menopauzei:

  • Yam sălbatic: yamul sălbatic este o alternativă la terapia de înlocuire a estrogenului pentru tratarea simptomelor menopauzei. Yamul sălbatic poate crește sau stabiliza nivelul de estrogen din organism pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor unei persoane.
  • Urzică: Vindecătorii și femeile înțelepte o consideră un prieten de încredere și una dintre cele mai bune plante medicinale pentru menopauză și sănătate hormonală. Urzica este apreciată pentru proprietățile sale hrănitoare și restauratoare, sprijinul său pentru sănătatea articulațiilor și a pielii și chiar capacitatea sa de rehidratare a țesutului vaginal!
  • Musetel: Mușețelul este un sedativ blând, iar acțiunea sa relaxantă poate fi utilă pentru a ajuta somnul și anxietatea.
  • Aloe vera: Aloe vera are abilități naturale de curățare care ajută tractul digestiv să absoarbă nutrienți din alimentele pe care le consumăm în fluxul de sânge, promovând în același timp o dezvoltare prietenoasă a bacteriilor. Polizaharidul unic, acemannanul și alți nutrienți din aloe ajută la susținerea sistemului imunitar.
  • Crescător de apă: Creșterea de apă este bogată în vitamina K și calciu – ambele chei pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase. Creșterea de apă poate reduce și îmbătrânirea pielii, suprimă pierderea de colagen și elastină și crește, de asemenea, producția de colagen.

Proferia: cremă topică care conține plante medicinale pentru menopauză

Proferia este o cremă topică de progesteron care conține cele mai benefice plante medicinale pentru tratamentul menopauzei. Aceste ierburi includ următoarele: yam sălbatic, urzică, mușețel, aloe vera, crescătoare, pin, viță roșie, castan etc. Amestecul de ingrediente naturale din Proferia contribuie la echilibrul hormonal normal. Proferia ajută la reducerea simptomelor menopauzei fără a fi necesară administrarea de medicamente. Proferia nu conține hormoni sintetici, petrol, lanolină sau alte ingrediente derivate de la animale. Acest produs este cu adevărat sigur și natural, poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal și poate contracara efectele dominării estrogenului ca principală cauză a simptomelor menopauzei. Proferia trebuie aplicată pe zone subțiri ale pielii, cum ar fi gâtul, sânii, în interiorul brațelor, etc. O doză tipică de Proferia variază în funcție de individ și de simptomele pe care le întâmpină. Vă recomandăm zilnic o linguriță de 1/4 până la 1/2 de proferia. Faceți clic mai jos pentru a obține Proferia dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>