Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului

Care sunt cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului? De fapt, există multe alimente pe care, probabil, le consumați deja, care vă pot ajuta să vă curățați în mod natural ficatul. Ficatul este organul care filtrează, procesează și distruge ceea ce trece prin corpul vostru. Este responsabil pentru filtrarea sângelui și pentru a-l ajuta să coaguleze, să distrugă orice substanțe chimice, alcool și medicamente pe care le luați în timp ce produceți glucoză și bilă, două substanțe importante de care aveți nevoie pentru a rămâne sănătoși. Când ficatul devine copleșit de toxine și poluanți, ciclul său natural de lucru încetinește. În afară de alcool, droguri și alte produse chimice de impozitare, avem tendința de a ne supraîncărca ficatul cu alimente prelucrate și prăjite, mai ales atunci când sunt consumate în cantități mari. Dar ce alimente curete ficatul? Vestea bună este că cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului sunt delicioase și pot fi găsite cu ușurință. Aceste alimente delicioase stimulează capacitatea naturală a ficatului de a elimina toxinele din organism.

Fizioterapia ficatului funcționează?

Există dovezi științifice că alimentele detoxifiante din ficat elimină toxinele sau te fac mai sănătoase. Motivul pentru care dietele detoxifiere vă fac să vă simțiți mai bine este că acestea nu vă permit să consumați alimente foarte prelucrate. Alimentele foarte prelucrate conțin grăsimi solide și zahăr prelucrat. Sunt bogate în calorii, dar au un nivel scăzut de nutriție. Detoxiile de detoxifiere pot elimina, de asemenea, alimentele pe care ați putea fi alergice sau sensibile, cum ar fi laptele, glutenul, ouăle sau arahidele. Medicii spun că alimentele pentru detoxifierea ficatului sunt importante pentru sănătatea dumneavoastră sau pentru susținerea ficatului dumneavoastră. Există dovezi care ajută la scăderea toxinelor pe care le aveți de la alimentele foarte prelucrate sau alcoolul. Există, de asemenea, dovezi că remediază leziunile hepatice care s-au întâmplat deja.

Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului pentru a mânca

Cu alimentele potrivite pe farfuria dvs., puteți îndepărta mai ușor substanțele chimice străine – cum ar fi cele pe care le ridicați din mediul înconjurător, produse de frumusețe sau fast-food. Aici, împărtășim câteva dintre cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului.

  • Usturoi.

Consumul de usturoi ajută la activarea enzimelor de detoxifiere a ficatului. Practic, aceste enzime ajută la descompunerea toxinelor și eliminarea acestora din sistemul dumneavoastră. Usturoiul conține, de asemenea, 39 de agenți antibacterieni diferiți, ceea ce îl face o mâncare excelentă pentru menținerea bolilor la capăt.

  • Sfecla.

Sfecla activeaza enzimele hepatice si afecteaza bila, care ajuta la descompunerea si absorbtia grasimilor sanatoase si nutrientilor solubili in grasimi cum ar fi vitamina E. Când ficatul transformă toxinele grase și solubile în forma lor solubilă în apă pentru excreție, leagă multe dintre aceste toxine până la bilă, astfel încât acestea să poată fi escortate din organism în mișcările intestinale.

  • Mere organice.

Adăugarea mărului tăiat în rotația gustării poate fi foarte benefică pentru intestin. Merele, care conțin o mulțime de fibre, vă pot ajuta să vă curățați intestinele și să introduceți bacterii prietenoase. Este important să mergeți organic, totuși, deoarece merele sunt cele mai încărcate cu pesticide.

  • Varza de brocoli.

Broaștele de broccoli sunt bogate în antioxidanți și stimulează glutationul chiar mai bine decât broccoli, ceea ce înseamnă că acestea susțin ambele faze ale detoxificării hepatice. Broaștele de broccoli conțin, de asemenea, indol-3-carbinol, un compus care ajută ficatul să detoxifice nivelurile excesive de hormoni.

  • Nuci.

Nucile ajuta la cresterea circulatiei si a fluxului de sange, astfel incat toxinele sunt transportate mai eficient din diferite puncte ale corpului in ficat. (Cue procesul de defalcare și eliminare.) Sunt bogate în arginină, care ajută organismul să neutralizeze și să elimine toxinele secundare ale alcoolului și amoniacului din creier și din sistemul nervos central.

Alte modalități importante de a îmbunătăți sănătatea ficatului

Consumul de alimente pentru detoxifierea ficatului nu va fi suficient. De asemenea, trebuie să aplicați și alte strategii simple pentru a reduce riscul de afecțiuni hepatice și pentru a ajuta ficatul să elimine corpul de toxine. Aceste strategii includ:

  • Limitarea aportului de alcool: Consumul excesiv de alcool este un factor de risc pentru afecțiunile hepatice. Persoanele cu dependență de alcool ar trebui să ia în considerare tratamentul.
  • Evitarea medicamentelor care nu sunt necesare în timpul tratamentului: Nu depășiți niciodată doza recomandată, în special a medicamentelor cum ar fi acetaminofenul care pot dăuna ficatului. Nu amestecați alcoolul și medicamentele fără prescripție medicală.
  • Practicarea sexului sigur: acest lucru poate reduce riscul transmiterii afecțiunilor hepatice. Oamenii ar trebui, de asemenea, să fie testați în mod regulat pentru infecții cu transmitere sexuală.
  • Evitarea chimicalelor potențial periculoase: Atunci când pictați sau folosiți pesticide, purtați o mască și asigurați-vă că zona este bine ventilată.
  • Luând un supliment bun la ficat: Liver Support Plus este suplimentul cel mai recomandat de luat, deoarece combină eforturile multiplelor extracte naturale, care promovează puritatea ficatului.

În cele din urmă, nu uitați să beți multă apă. Dacă doriți să aflați mai multe despre sănătatea ficatului, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>