Cel mai recomandat supliment pentru tratamentul alopeciei

Aveți în vedere să luați un supliment pentru tratamentul alopeciei? În acest articol, veți găsi o listă cu cele mai bune suplimente pentru tratarea alopeciei. Alopecia sau căderea părului este un proces complex care implică diverse mecanisme genetice, hormonale și de mediu. La fel ca pielea noastră, foliculul de păr este supus îmbătrânirii intrinseci și extrinseci. Factorii intrinseci includ mecanismele noastre genetice și epigenetice; factorii extrinseci includ fumatul, radiațiile ultraviolete și alimentația slabă sau insuficientă. Uneori, căderea părului se datorează unui deficit de vitamine. Din fericire, o deficiență poate fi corectată prin adăugarea de alimente bogate în vitamine în dieta dvs. sau prin utilizarea suplimentelor. Unele vitamine au proprietăți antioxidante care ajută la combaterea factorilor extrinseci ai căderii părului, iar unele vitamine ajută organismul să echilibreze nivelul hormonilor, un alt factor care inhibă creșterea părului.

Supliment pentru tratamentul alopeciei

În prezent, Rogaina (minoxidil) și Propecia (finasterid) sunt singurele tratamente care au fost aprobate de FDA pentru tratamentul căderii părului model feminin și alopeciei androgenetice. Unii pacienți, însă, aleg să utilizeze tratamente alternative care să ajute la tratarea căderii părului. Iată cele mai cunoscute suplimente pentru tratamentul alopeciei:

  • Ulei de pește.

Uleiul de pește este grăsimea sau uleiul care este extras din țesuturile anumitor pești. Acest ulei conține un nivel ridicat de acid gras polinesaturat omega-3, capabil să încurajeze creșterea sănătății pielii și a părului, datorită proprietăților sale antiinflamatoare puternice. Prin reducerea atacurilor cronice la nivelul scalpului, organismul poate asigura o circulație și o hrănire corespunzătoare foliculilor de păr și poate promova o creștere durabilă.

  • Zinc.

Zincul este un oligoelement care joacă un rol pivot în ciclul de creștere a părului. Foliculii de păr au nevoie de zinc pentru a produce noi arbori de păr în faza de creștere a ciclului. Dacă aportul de zinc al unei persoane nu este suficient, poate provoca o funcție imună deficitară și dezechilibre hormonale, precum și căderea părului.

  • Biotina.

Biotina, sau B7, este o vitamină B esențială care ajută organismul să obțină energie și nutrienți din carbohidrați, proteine ​​și grăsimi. Comunitățile dermatologice și pediatrice din Statele Unite recomandă utilizarea biotinei pentru creșterea părului. Biotina se mai numește vitamina H, ceea ce înseamnă pentru „păr”.

  • Vitamina C.

Deteriorarea radicalilor liberi poate bloca creșterea și determină îmbătrânirea părului. Vitamina C este un puternic antioxidant care ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. În plus, corpul tău are nevoie de vitamina C pentru a crea o proteină cunoscută sub numele de colagen – o parte importantă a structurii părului. Vitamina C îți ajută organismul să absoarbă fierul, un mineral necesar creșterii părului.

  • Vitamina D.

Vitamina D afectează sănătatea multor părți ale corpului, inclusiv pielea și părul. Vitamina D joacă un rol în crearea de noi foliculi de păr. Foliculii de păr sunt porii minusculi din care cresc fire de păr noi. Foliculii noi pot ajuta părul să mențină grosimea și să împiedice căderea părului existent prematur. Datorită acestei legături, obținerea unor cantități adecvate de vitamina D poate susține creșterea și creșterea părului.

  • Fier.

Fierul ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul către celulele tale. Acest lucru îl face un mineral important pentru multe funcții corporale, inclusiv pentru creșterea părului. Deficitul de fier, care provoacă anemie, este una dintre cauzele majore ale căderii părului.

Ar trebui să luați supliment pentru tratamentul cu alopecie?

Cea mai bună sursă de vitamine și minerale pentru tratarea căderii părului și promovarea creșterii noi a părului este alimentația. Din păcate, majoritatea oamenilor nu reușesc să obțină suficiente vitamine și minerale în dieta lor zilnică. Dacă aveți și deficiențe, soluția este să luați suplimente. Luând suplimente naturale este cea mai bună alegere, ele pot fi combinate în general cu medicamente pentru pierderea părului, în condiții de siguranță. Cu toate acestea, nu uitați să lucrați întotdeauna cu medicul dvs. pentru a determina orice suplimente și medicamente pe care ar trebui să le luați. Mult noroc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>