Cel mai eficient tratament cu ciroză

Tratamentul cu ciroză vizează stoparea sau întârzierea progresiei bolii, minimizarea afectării celulelor hepatice și reducerea complicațiilor. Ciroza este o boală în care țesutul hepatic sănătos este înlocuit cu țesut cicatricial. Țesutul cicatrician blochează fluxul de sânge prin ficat și încetinește capacitatea ficatului de a procesa substanțe nutritive, hormoni, medicamente și toxine naturale. Tratamentul cu ciroza este prezentat în acest articol, așa că citiți mai departe!

Ce cauzează ciroza?

Două dintre cele mai frecvente cauze de ciroză a ficatului sunt consumul excesiv de alcool pe termen lung și hepatita C, dar o serie de alte afecțiuni duc de asemenea la afectarea ficatului și la ciroză.

 • Alcoolismul cronic: Alcoolismul cronic este una dintre principalele cauze ale cirozei. Consumul de alcool prea mult poate determina umflarea ficatului, ceea ce poate duce la ciroză în timp.
 • Hepatita cronică virală: hepatita cronică C este o altă cauză principală de ciroză. Hepatita C determină creșterea ficatului, care poate duce la ciroză în timp.
 • Steatohepatită nealcoolică: Creșterea lipidelor în ficat, care nu este cauzată de consumul de alcool, se numește boală hepatică nealcoolică, care poate duce la steatohepatită nonalcoolică. Steatohepatita nonalcoolică poate determina umflarea ficatului și poate duce la ciroză.
 • Boala conductei biliare: Limitele bolii ductului biliare sau împiedică bilele să curgă în intestinul subțire. Bilele se sprijină în ficat, ceea ce determină creșterea ficatului și poate duce la ciroză.
 • Bolile genetice: unele boli genetice pot duce la ciroză. Aceste boli includ boala Wilson, hemocromatoza, boli de depozitare a glicogenului, deficit de alfa-1 antitripsină și hepatită autoimună.

Unii medici spun că ciroza este incurabilă. Cu toate acestea, tratamentul cirozei este disponibil și, în multe cazuri, este util în prevenirea unei situații mai rele.

Simptomele cirozei

Simptomele nu sunt frecvente în primele etape ale cirozei. Cu toate acestea, deoarece se acumulează țesut cicatricial, capacitatea ficatului de a funcționa corect este subminată. Următoarele semne și simptome pot apărea:

 • Capilarele sanguine devin vizibile pe piele pe abdomenul superior.
 • Piele iritata.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • Pierderea greutății corporale.
 • Greață.
 • Durerea sau sensibilitatea în zona în care se află ficatul.
 • Slăbiciune.

Următoarele semne și simptome pot apărea pe măsură ce progresează ciroza hepatică:

 • Sângerarea gingiilor.
 • Creșterea fluidității pe glezne, picioare și picioare, cunoscut sub numele de edem.
 • Sensibilitate crescută la vânătăi.
 • Icter, sau îngălbenirea pielii, albe ale ochilor și limbă.
 • Sângerări nazale.
 • Durerea în umărul drept.
 • Vărsături de sânge.
 • Probleme cu mersul pe jos și mobilitatea.

Tratamentul cu ciroză poate fi foarte eficient dacă starea hepatică este diagnosticată suficient timpuriu. Cu diagnosticarea precoce, deteriorarea poate fi minimizată prin tratarea cauzei care stă la baza sau a diferitelor complicații care apar.

Tratamentul cirozei

Când ciroza este cauzată de alcool, un pacient trebuie să înceteze să mai bea pentru a opri progresia bolii. Pentru cele mai multe alte cauze ale cirozei, renunțarea la alcool este, de asemenea, recomandată. Ciroza cauzată de hepatita virală poate fi tratată cu medicamente antivirale pentru a reduce leziunile hepatice. Medicamentele pot fi, de asemenea, administrate pentru a controla simptomele cirozei. De exemplu, medicamentele numite “diuretice” sunt folosite pentru a elimina excesul de lichid și pentru a preveni recidivarea edemelor și a ascitelor. Terapia cu medicamente poate îmbunătăți funcția mentală modificată asociată cu ciroza. Laxativele, cum ar fi lactuloza, pot fi administrate pentru a ajuta la absorbtia toxinelor si pentru a le elimina din intestine. O consecință gravă a cirozei poate fi sângerarea ca rezultat al hipertensiunii portale. Medicamentele, cum ar fi beta-blocantele, pot fi prescrise pentru a reduce hipertensiunea portalului. Dacă pacientul sângerează din varicele stomacului sau esofagului, medicul poate introduce benzi de cauciuc în jurul acestor vene printr-un tub flexibil (endoscop) care se introduce prin gură și esofag. Ocazional aceste vene sunt injectate cu un agent sclerosant (întărire) pentru a opri sângerarea.

Tratamentul cirozei naturale

Dacă preferați tratamentul cu ciroză naturală, unul dintre cele mai bune lucruri pe care vi le putem recomanda este Liver Support Plus. Liver Support Plus este un supliment care oferă o formulă naturală unică pentru a ajuta la susținerea proceselor de detoxifiere hepatică și pentru a spori funcția sănătoasă a ficatului. Întreținerea, protecția și purificarea ficatului pot fi optimizate prin aportul adecvat de extracte naturale, inclusiv sfeclă roșie, ciulin de lapte, șarpe, rădăcină de cicoare, extract de anghinare, extract de chanca piedrea și dandelion. Ei bine, Liver Support Plus conține toate aceste extracte naturale puternice! Împreună cu o dietă sănătoasă și un stil de viață, Liver Support Plus vă va ajuta să vă regenerați ficatul și vă va duce la o viață mai bună. Este foarte ușor să utilizați Liver Support Plus, trebuie doar să luați 2 capsule zilnic. O capsulă în timpul zilei și o capsulă în timpul serii. Faceți clic mai jos pentru a obține suport natural pentru un ficat sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>