Cel mai bun tratament natural pentru chistul ovarian

În acest articol vom discuta diferitele tipuri de chisturi ovariene, ce le determină să apară și tratamentul natural al chistului ovarian. Un chist este un termen general folosit pentru a descrie o structură umplute cu lichid. Chisturile ovariene sunt saculete cu lichid care se formează în sau pe ovarele unei femei. Ovarele sunt două organe mici, în formă de fasole, care fac parte din sistemul reproductiv feminin. Femeile au două ovare – una pe fiecare parte a uterului (uter). Ovarele au două funcții principale:

 • Eliberarea unui ovul (ovulație) la aproximativ 28 de zile ca parte a ciclului menstrual.
 • Eliberarea hormonilor sexuali feminini – estrogen și progesteron – care joacă un rol important în reproducerea feminină.

Chisturile ovariene pot afecta ambele ovare în același timp sau pot afecta numai unul. Unele femei cu chisturi ovariene nu au simptome. Și unele chisturi ovariene sunt inofensive, dar unele pot prezenta disconfort. Din fericire, există tratament natural pentru chistul ovarian, fără intervenție chirurgicală.

Simptomele chisturilor ovariene

Multe femei nu-și dau seama că au chisturi ovariene până când încep să simtă simptome. Odată ce aveți simptome precum cele detaliate mai jos, vă recomandăm să vă adresați medicului dumneavoastră un examen cu ultrasunete pentru a confirma că chisturile ovariene sunt cauza. Semnele comune ale chisturilor ovariene sunt:

 • Dureri abdominale inferioare.
 • Durerea în timpul sexului.
 • Presiunea pe vezică / necesitatea de a urina mai frecvent.
 • Balonare.
 • Indigestie.
 • Cicluri neregulate și cicluri anovulatorii (când ovulația nu apare).

Ce cauzează chisturile ovariene:

 • Cicluri menstruale neregulate.
 • Dezechilibru hormonal.
 • hipotiroidia.
 • Fumatul de țigară.
 • Menstruația timpurie (11 ani sau mai mică).
 • Indicele masei corporale de peste 30.
 • Sa constatat că tratamentul cu infertilitate cu gonadotropine provoacă mai multe chisturi ovariene mari la unele femei.
 • Sa demonstrat că utilizarea clomifenului (clomid, serofen) crește riscul de dezvoltare a chisturilor corpului luteal.
 • Utilizarea tamoxifenului pentru cancerul de sân.

Tipuri de chisturi ovariene

Există mai multe tipuri de chisturi ovariene, dar chisturile funcționale sunt cele mai frecvente. Există doar două tipuri de chisturi ovariene funcționale – chisturi foliculare și chisturi corpus luteum. Chisturile foliculare se întâmplă atunci când foliculul ovarian nu se deschide pentru a elibera un ou și rămâne în continuare închis, umplut cu lichid. Chisturile Corpus luteum sunt când foliculul eliberează un ou, dar nu se sigilează apoi se închide ulterior. Alte tipuri de chisturi ovariene includ:

 • Endometrioame – aceste chisturi sunt asociate cu diagnosticul de endometrioză. Ele pot crește și se pot rupe la fel ca chisturile funcționale.
 • Sindromul ovarului polichistic – aceasta poate provoca infertilitate prin producerea de cicluri extrem de lungi, neregulate fără ovulație. Simptomele pot varia de la femeie la femeie, dar pot include cresterea in greutate, acnee, cresterea parului si caderea parului, anxietatea si depresia.
 • Chisturile dermoide – aceste chisturi cresc pe ovare și conțin păr, dinți și alte substanțe.

Care este tratamentul natural pentru chistul ovarian

Tratamentul natural pentru chistul ovarian poate fi foarte eficient pentru gestionarea chisturilor ovariene (în special chisturile ovariene funcționale). Cheia pentru a scăpa de un chist ovarian este să vă egalizați hormonii și să diminuați factorii care contribuie la chistul dumneavoastră. Expunerea prea mare la estrogen și xenoestrogen (imitatori de estrogeni) poate întrerupe ovulația și poate duce la formarea chisturilor.

Lucruri de făcut pentru a scăpa de chistul ovarian

 • Mănâncă numai carne organică și lapte: pentru a evita aditivii din aceste produse care pot crește nivelul de estrogen și pot stimula creșterea chisturilor.
 • Utilizați detergenți naturali: Mulți detergenți de rufe conțin substanțe chimice xenoestrogen care se pot infiltra în pielea dvs. în timp ce purtați hainele.
 • Folosiți remedii pe bază de plante: Aceste plante pot sprijini un ciclu menstrual adecvat, pot reduce durerea ovariană și pot crește circulația sângelui în organele reproducătoare. Aceste remedii susțin, de asemenea, funcția hepatică sănătoasă, care ajută la eliminarea toxinelor și excesului de hormoni.

Pentru informații referitoare la dozarea specifică, adresați-vă medicului de plante sau unui naturopat care vă poate prescrie suma corespunzătoare. o Rădăcina Maca ajută organismul să producă progesteron. o Rădăcina de cohosh neagră ajută la reglarea ciclului menstrual și ameliorează durerea ovariană. o Semințe de ciulin de lapte susțin echilibrul hormonal și sănătatea ficatului. o Tribulus normalizează ovulația. o Vitex (boabe de copac) reglează echilibrul hormonal, promovează ovulația și îmbunătățește calendarul ciclului menstrual. o Yarrow ameliorează congestia pelviană și îmbunătățește calendarul ciclului menstrual. Tratamentul natural pentru chistul ovarian are de obicei rezultate în 3 luni, dar trebuie făcut doar înainte de a încerca să concepeți. Nu utilizați remedii pe bază de plante dacă sunteți gravidă sau alăptați. Eficacitatea tratamentului natural este foarte mare în vindecarea chisturilor ovariene. Dacă doriți să învățați din experiența unei femei care sa recuperat dintr-un chist ovarian cu tratament natural, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>