Cel mai bun tratament hiperactiv al vezicii urinare

Persoanele cu vezică hiperactivă pot simți că tulburarea este o jenă, dar există multe opțiuni de tratament hiperactiv al vezicii urinare. Dacă aveți o vezică hiperactivă înseamnă că vezica urinară are probleme la stocarea urinei în mod normal. Simptomele frecvente ale vezicii urinare hiperactive includ:

 • Trebuie să mergi la baie mai des decât de obicei.
 • Nu poți să-ți ții urina.
 • Experimentează scurgeri atunci când trebuie să urinezi (incontinență).
 • Nevoie de a urina de mai multe ori pe parcursul nopții.

În timp, aceste simptome vă pot afecta viața de zi cu zi. Acestea pot îngreuna planificarea călătoriilor, pot provoca perturbări neintenționate în timpul muncii sau pot afecta calitatea somnului. Cu toate acestea, lucrând direct cu un medic pentru a discuta despre tratamentul vezicii hiperactive, perspectivele pentru majoritatea persoanelor cu vezică hiperactivă sunt bune.

6 opțiuni de tratament hiperactiv vezical pentru a încerca acasă

Vezica hiperactivă este o afecțiune foarte frecventă. Este foarte tratabil, dar necesită asistență atât din partea medicului, cât și a pacientului. Tratamentul hiperactiv al vezicii urinare poate varia de la tehnici de modificare a comportamentului la medicamente.

 1. Monitorizează-ți dieta.

Elimină sau scade alimentele sau băuturile care pot agrava simptomele vezicii urinare. Acestea includ ceai, cafea, alcool, ciocolată, băuturi răcoritoare caffeinate, sucuri de citrice și fructe, roșii, alimente și băuturi picante și acide, alimente și băuturi cu îndulcitori artificiali.

 1. Dezvoltați obiceiuri intestinale mai bune.

Vezica și intestinul lucrează împreună, atunci când unul nu funcționează corect, celălalt ia notă. Constipația este incomodă, dar un intestin complet va apăsa și asupra vezicii urinare, ceea ce va agrava urgența și incontinența vezicii hiperactive. Începeți prin a crește aportul de fibre solubile și fibre insolubile, deoarece ambele sunt importante pentru un tract digestiv sănătos.

 • Cereale integrale precum orzul și fulgii de ovăz.
 • Fructe proaspete și uscate.
 • Legume verzi.
 • Fasole.
 1. Pierdeți-vă greutatea.

Studiile sugerează că pierderea în greutate în exces ar putea reduce simptomele incontinenței de stres și ale vezicii urinare hiperactive. Ce inseamna asta? Dacă puteți pierde aproximativ 8 la sută din greutatea corpului, veți vedea probabil rezultate remarcabile, deși chiar și câteva kilograme de pierdere în greutate pot reduce episoadele de incontinență cu peste 25 la sută. Pierdând în greutate, abdomenul va atenua presiunea asupra tuturor organelor din zonă, inclusiv vezicii urinare.

 1. Gestionează aportul de lichide.

A bea suficientă apă este esențială pentru sănătate. Prea putina apa poate duce la urina concentrata, care poate irita mucoasa vezicii urinare, crescând urgența. Prea multe lichide pot agrava simptomele de frecvență. Aportul de lichide înainte de culcare poate contribui la urinare în timpul nopții. Un studiu recomandă limitarea aportului de lichide la 6 până la 8 pahare de apă zilnic și evitarea lichidelor timp de 2 până la 3 ore înainte de culcare.

 1. Renunțați la fumat.

Fumatul poate înrăutăți simptomele vezicii urinare hiperactive. Tusirile care apar la unii fumători pot crește și episoade de scurgeri.

 1. Începeți recalificarea vezicii urinare.

Reconsiderarea vezicii urinare este deseori recomandată pentru a reduce scurgerea vezicii urinare. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar efectuarea de exerciții kegel este cea mai populară modalitate. Exercițiile Kegel implică întărirea mușchilor podelei pelvine, care sunt folosite pentru a controla fluxul urinar. O persoană ar trebui să exerseze strângerea acestor mușchi timp de 10 secunde, apoi să se relaxeze timp de 3 secunde. Acest model trebuie repetat de 10 ori. O persoană ar trebui să încerce să facă trei seturi de 10 repetări pe zi. Tehnicile de respirație profundă pot ușura acest proces.

Tratamentul hiperactiv al vezicii urinare cu medicament

Medicamentele pot funcționa foarte bine pentru a readuce funcția normală la vezică. Tipul selectat se bazează pe problema specifică de control a vezicii urinare. Tratamentul hiperactiv al vezicii urinare cu medicament începe de obicei la o doză mică, urmată de o creștere gradată a dozei. Intenția este de a utiliza cea mai mică doză eficientă, care, la rândul său, va reduce riscul de a suferi reacții adverse. Medicamentele prescrise frecvent pentru vezica hiperactivă includ oxibutinină, propantilină, diciclomină, tolterodină și solifenacină. Cu toate acestea, un medicament prescris este doar un aspect al gestionării simptomelor vezicii urinare. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie unul, asigurați-vă că urmați instrucțiunile prescrise exact așa cum este scris și întrebați ce vă puteți aștepta de la medicament. Dacă nu doriți să luați niciun medicament, puteți beneficia, de asemenea, de la administrarea suplimentului natural pentru suportul vezicii urinare, cum ar fi Flotrol. Flotrolul este un supliment natural impresionant pentru controlul vezicii urinare, deoarece este clinic eficient și sigur. Acesta este cu siguranță un produs recomandat dacă doriți să vă tratați vezica hiperactivă. Ingredientele principale de flotrol, semințele de dovleac și bacteriile de soia au fost dovedite clinic pentru a îmbunătăți sănătatea vezicii urinare și funcționarea tractului urinar în prima săptămână. După 6 luni de suplimentare, sănătatea vezicii urinare poate fi îmbunătățită semnificativ. Puteți cumpăra Flotrol de pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>