Cel mai bun tratament cu chelie pentru bărbați

Atâta timp cât bărbații au fost calvoți, am încercat să-i păstrăm părul. Acum, vă vom spune cel mai bun tratament de chelie. Mulți bărbați sunt afectați de căderea părului. Deși chelie de model masculin sau alopecie androgenetică provoacă majoritatea incidenței căderii părului masculin, există multe motive pentru care un bărbat își poate pierde părul. Aproape două treimi din bărbați prezintă un anumit grad de pierdere a părului până la vârsta de 35 de ani. La 50 de ani, 85% dintre bărbați prezintă pierderi și subțierea părului. În timp ce există multe motive pentru care bărbații își pierd părul, există și multe opțiuni de tratament cu chelie.

Cauza la chelie la bărbați

Chelia modelului masculin este cel mai frecvent tip de cădere a părului la bărbați. Chelia modelului masculin este legată de genele tale și de hormonii sexuali masculini. Urmează, de obicei, un model de retinere a părului și subțierea părului pe coroană. Fiecare fir de păr stă într-o minusculă gaură (cavitate) a pielii numită folicul. În general, chelia apare atunci când foliculul de păr se micșorează în timp, rezultând părul mai scurt și mai fin. În cele din urmă, foliculul nu crește părul nou. Totuși, foliculii rămân vii, ceea ce sugerează că este încă posibil să crești păr nou cu un tratament corect de chelie.

Tratamentul și prevenirea balansului

Prevenirea este de fapt unul dintre cele mai bune tratamente cu chelie care se aplică și în orice alte condiții de sănătate. Iar cele mai recomandate metode de prevenire a căderilor de păr includ:

  • Urmând o dietă sănătoasă.
  • Evitarea tratamentelor dure de păr.
  • Evitarea coafurilor extreme.
  • Utilizarea pieptenelor cu spații mai largi între peri.
  • Schimbarea medicamentelor pentru a evita efectele secundare ale căderii părului, dacă este posibil.

Medicament

Trebuie să știți că starea fiecărei persoane este diferită și nu toate tipurile de cădere a părului pot fi prevenite cu ușurință. În unele cazuri, ar trebui să implicați medicamente pe bază de rețetă. Există câteva medicamente pentru tratarea chelie. Una dintre cele mai populare este Propecia (finasteride). Propecia este un tratament eficient la chelie la bărbați. Este folosit de milioane de bărbați din întreaga lume și s-a dovedit a fi cel mai eficient tratament pentru chelia modelului masculin, 90% dintre utilizatori observând o îmbunătățire a creșterii părului.

Cum funcționează Propecia?

Propecia inhibă expresia enzimei, 5-alfa reductază, care reglează producerea dihidrotestosteronului – hormonul care este responsabil pentru miniaturizarea foliculilor de păr și chelie de tip masculin. În timp, dihidrotestosterona îți poate deteriora foliculii de păr, ceea ce duce la pierderea părului pe termen lung. Prin scăderea nivelului de dihidrotestosteron la nivelul scalpului, reduce efectul nociv al dihidrotestosteronei asupra foliculilor de păr. Propecia scade concentrațiile dihidrotestosteronei la nivelul scalpului cu până la 60%.

Cum să luați Propecia?

Propecia este o pastila orala care trebuie luata o data pe zi. Doza uzuală este de 1 mg pe zi, luată cu sau fără mâncare, în orice moment al zilei.

Tratament de balding pentru bărbați: cuvinte finale

Nu uitați că prevenția este cel mai bun lucru de făcut în tratarea căderii de păr. În unele cazuri, totuși, va trebui să luați medicamente pe bază de rețetă. Unul dintre cele mai bune medicamente pentru tratamentul chelie este Propecia. Propecia este cea mai eficientă pentru bărbații care se confruntă cu chelie de model masculin. Deși există chelie de model feminin, dar acest medicament este destinat bărbaților. Utilizarea Propecia combinată cu un stil de viață sănătos este foarte recomandată. Pentru lectură suplimentară, puteți da clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>